ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Γενάρη 2011
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ελληνες και μετανάστες μαζί στον ταξικό αγώνα

Μόνος δρόμος είναι ο κοινός οργανωμένος ταξικός αγώνας Ελλήνων και μεταναστών εργατών

*

Μόνος δρόμος είναι ο κοινός οργανωμένος ταξικός αγώνας Ελλήνων και μεταναστών εργατών
Σε ανακοίνωσή της για τους μετανάστες, η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα στους εργάτες, Ελληνες και ξένους, στα συνδικάτα και τις ομοσπονδίες να συνεχίσουν με πείσμα τον αγώνα για τη στήριξη στα δίκαια αιτήματα των μεταναστών.

Η μεταστέγαση των 300 από τη Νομική δε λύνει από μόνη της το μεγάλο πρόβλημα της απόκτησης χαρτιών παραμονής ή απόκτησης διαβατηρίου στους μετανάστες.

Η πίεση προς την κυβέρνηση πρέπει να ενταθεί. Οι μετανάστες δουλεύουν σκληρά στα χωράφια, στα εργοστάσια, στις οικοδομές, στα σπίτια και στην πλειοψηφία τους γίνονται θύματα εκμετάλλευσης και τρομοκρατίας.

Στην πλάτη των μεταναστών και προσφύγων παίζονται παιχνίδια που στοχεύουν στην αφαίρεση δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων. Η κυβέρνηση τους χρησιμοποιεί σαν Δούρειο Ιππο, γι' αυτό τους κρατάει στην παρανομία. Γι' αυτό επενδύει στους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Θέλει να ελέγχει τη στρόφιγγα και να αφήνει να περάσουν ή να απελαύνει όσους και όποτε τη βολεύει.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, έχει μεγάλο καθήκον, όπως οργάνωσε και στήριξε τον αγώνα των μεταναστών στη Μανωλάδα, στη Ν. Μηχανιώνα, στη «LadyFashion», στην ανακύκλωση, στους εργαζόμενους στις οικοδομές, στα εργοστάσια, όπως στήριξε και στηρίζει τους πρόσφυγες για τις επιθέσεις που δέχονται στους χώρους που μένουν και κυκλοφορούν, με τον ίδιο τρόπο πρέπει να απλώσει την ενημέρωση για τα δικαιώματα των μεταναστών και προσφύγων, να συνεχίσει να πρωτοστατεί στη συγκρότηση ταξικής συνείδησης σε περισσότερους μετανάστες.

Ο αγώνας της νομιμοποίησής τους περνάει μέσα από τα ταξικά συνδικάτα. Είναι αλληλένδετος με τον αγώνα που δίνουμε για την ανατροπή της πολιτικής που μας αφαιρεί δικαιώματα και στο κεφάλαιο χαρίζει κέρδη. Είναι αλληλένδετος με τον αγώνα κόντρα στην κυβέρνηση, στην ΕΕ, στο κεφάλαιο.

Ελληνες και ξένοι κόντρα στην πολιτική της εκμετάλλευσης».

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η νεολαία να μπει εμπόδιο στους κατασταλτικούς σχεδιασμούς

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ

Για τα γεγονότα με τους μετανάστες στη Νομική Σχολή, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ με ανακοίνωσή του υπογραμμίζει:

«Η εξέλιξη με την αποχώρηση των μεταναστών από τη Νομική δεν εξαφανίζει τις ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που πρέπει να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα των μεταναστών.

Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο το γενικότερο σχέδιο της κυβέρνησης για εγκατάσταση της αστυνομίας μέσα στις σχολές, ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει και να καταλύει το άσυλο, αξιοποιώντας το δράμα των εργατών μεταναστών που οι περισσότεροι από αυτούς δουλεύουν για χρόνια στη χώρα μας για μισό κομμάτι ψωμί, αλλά και την κατάπτυστη απόφαση της πρυτανείας για άρση του ασύλου.

ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. δίνουν μαχητική στήριξη σε αυτούς τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Η στάση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι βούτυρο στο ψωμί αυτών των σχεδιασμών.

Καλούμε τη νεολαία, τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, να μη νομιμοποιήσουν την καταστολή του αστικού κράτους και των μηχανισμών του, να μπουν εμπόδιο σε αυτούς τους σχεδιασμούς που θα επανέλθουν στο προσκήνιο.

Να βγάλουν συμπεράσματα από το καλοστημένο σχέδιο που στήθηκε στη Νομική από εχθρούς και δήθεν φίλους των μεταναστών και είχε ως αποτέλεσμα την καλλιέργεια συντηρητικών και ρατσιστικών αντανακλαστικών και την υπονόμευση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Σε αυτό το άθλιο σκηνικό ήταν και είναι εύφορο έδαφος η διαλυτική κατάσταση στο φοιτητικό κίνημα, που έχουν επιβάλει τα κόμματα της πλουτοκρατίας και ο οπορτουνισμός, οι παρατάξεις τους στα πανεπιστήμια. Πρέπει να καταδικαστούν. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες να πάρουν πάνω τους την ευθύνη της οργάνωσης του φοιτητικού κινήματος, να ενισχύσουν ολόπλευρα το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Αυτό που πρέπει να στοχοποιηθεί από τη νεολαία δεν είναι ούτε οι μετανάστες εργάτες ούτε το άσυλο, αλλά η πολιτική του κεφαλαίου - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που τσακίζει Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενους, που ξεθεμελιώνει κάθε δικαίωμα.

Είναι μονόδρομος και ανάγκη η κοινή πάλη Ελλήνων και μεταναστών εργατών, νεολαίας, αυτοαπασχολουμένων, φτωχών αγροτών, για την ανατροπή της αντιμεταναστευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού».

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Εμπόδιο στους σχεδιασμούς για άσυλο και μετανάστες

Με αφορμή την προχτεσινή άρση του ασύλου και την αποχώρηση των μεταναστών από τη Νομική Σχολή, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η αποχώρηση της ομάδας των μεταναστών από τη Νομική Σχολή, δεν μπορεί να κρύψει τις μεγάλες ευθύνες που έχει η ελληνική κυβέρνηση. Αμεσα πρέπει να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών.

Καταγγέλλουμε το οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης να καταργήσει το άσυλο και να εγκαταστήσει την αστυνομία στα ιδρύματα, αλλά και την απαράδεκτη απόφαση της πρυτανείας για άρση του ασύλου. Η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ. με χέρια και με πόδια στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική. Ξεσκεπάστηκε ο ρόλος των δυνάμεων του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, άλλη μια φορά έριξαν νερό στο μύλο των κυβερνητικών σχεδιασμών.

Το άσυλο δεν προστατεύει μόνο τη διακίνηση των ιδεών. Φοβούνται την οργανωμένη πολιτική και συνδικαλιστική δράση που στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των μονοπωλίων, δεν τη θέλουν μέσα στα ιδρύματα. Στα πανεπιστήμια - ανώνυμες εταιρείες που ετοιμάζουν δε χωράει άσυλο.

Καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να μη δεχτούν την καταστολή, το δηλητήριο του ρατσισμού, να μπουν εμπόδιο σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Τους καλούμε να δώσουν απάντηση στη διάλυση και τον εκφυλισμό που έχουν επιβάλει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΕΑΑΚ, ΣΥΝ στο κίνημα. Για άλλη μια φορά, αξιοποιήθηκε για να μιλάει ο καθένας εκ μέρους των φοιτητών και να δίνει κάλυψη στα κυβερνητικά σχέδια. Τους καλούμε να οργανώσουν την πάλη τους στις επιτροπές αγώνα, στο ΜΑΣ.

Βάζουμε στο στόχαστρο την πολιτική του κεφαλαίου - ΠΑΣΟΚ- ΝΔ που τσακίζει Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενους, που ξεθεμελιώνει κάθε δικαίωμα. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις πλάι στο ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΟΓΕ, για να δυναμώσει η κοινή πάλη Ελλήνων και μεταναστών εργατών, νεολαίας, αυτοαπασχολουμένων, φτωχών αγροτών, για την ανατροπή της αντιμεταναστευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού».

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Λαϊκή πάλη για λύσεις υπέρ των μεταναστών

Για τις κυβερνητικές θέσεις σχετικά με τους μετανάστες, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με σχόλιό του υπογραμμίζει:

«Το γεγονός ότι ο άθλιος σχεδιασμός σε βάρος των μεταναστών δεν έφτασε ως το τέλος με βίαιη εκκένωση της Νομικής και καταπάτηση του ασύλου, δεν οφείλεται στην κυβέρνηση και στις άλλες δυνάμεις που άδραξαν την ευκαιρία για να παρουσιάσουν τα θύματα της πολιτικής τους ως θύτες, να θέσουν θέμα πλήρους κατάργησης του ασύλου. Δεν προχώρησαν γιατί ο ύπουλος σχεδιασμός αποκαλύφθηκε και φοβήθηκαν τη λαϊκή κατακραυγή.

Η κυβέρνηση πρέπει τώρα να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών, που ενώ εργάζονται για χρόνια σε καθεστώς μαύρης εργασίας είναι παράνομοι και εγκλωβισμένοι στη χώρα.

Το πρόβλημα της μετανάστευσης με την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεών της όχι μόνο δε λύνεται, αλλά συνεχώς οξύνεται. Η λύση του προβλήματος υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών δεν είναι μόνο ζήτημα ανθρωπιάς, αλλά είναι προς το συμφέρον όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, σχετίζεται με την υπεράσπιση συνολικά των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει να εντάξει πιο αποφασιστικά στην πάλη του κατά της αντιλαϊκής πολιτικής τα ζητήματα των μεταναστών και προσφύγων. Μόνο η ισχυρή λαϊκή πίεση μπορεί να αποσπάσει κάποιες λύσεις υπέρ των μεταναστών που βρίσκονται σε τραγικά αδιέξοδα».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ