ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Γενάρη 2011
Σελ. /32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Καταλήψεις σε υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας

Οι πολύμορφες κινητοποιήσεις της ΠΑΣΥ συνεχίζονται και τις επόμενες μέρες

Αποψη από την κατάληψη της ΑΤΕ στη Λάρισα
Αποψη από την κατάληψη της ΑΤΕ στη Λάρισα
Με καταλήψεις υποκαταστημάτων της Αγροτικής Τράπεζας, χτες το πρωί, σε πολλές περιοχές της χώρας, συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους οι μικρομεσαίοι αγρότες. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ, που όρισε ως ημέρα δράσης ενάντια στην τοκογλυφία της ΑΤΕ, τη χτεσινή, συμμετείχαν αγωνιστικά, καταγγέλλοντας τη ληστρική τακτική της τράπεζας σε βάρος τους και την πολιτική συρρίκνωσης και πλήρους ιδιωτικοποίησής της, που δρομολογούν κυβέρνηση και τρόικα.

Ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς συνεχίζεται και τις επόμενες μέρες, με πολύμορφες κινητοποιήσεις, ενώ για τις 5 του Φλεβάρη έχει δοθεί αγωνιστικό ραντεβού στη Θεσσαλονίκη, στην έκθεση «Ζωοτέχνικα».

Στη Θεσσαλία, καταλήψεις πραγματοποιήθηκαν χτες στα κεντρικά υποκαταστήματα της ΑΤΕ σε Λάρισα, Καρδίτσα και Αλμυρό. Οι μικρομεσαίοι αγρότες απαίτησαν Αγροτική Τράπεζα κρατική, που δε θα τους εξοντώνει με τα τοκογλυφικά επιτόκια και τα πανωτόκια, όπως γίνεται σήμερα, θα εξυπηρετεί τις ανάγκες τους και θα υπηρετεί τα συμφέροντά τους.

Τα αιτήματα που πρόβαλαν με την αγωνιστική παρέμβαση είναι:

  • Να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας. Απαγόρευση με νόμο κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού της κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης με αντικειμενική αξία 300.000 ευρώ, με διαγραφή χρεών από τους τόκους και πάγωμα πληρωμών για όσο διαρκεί η κρίση.
  • Να διαγραφούν τώρα τα χρέη των φτωχομεσαίων αγροτών. Παράλληλα, να απαγορευτεί στις τράπεζες να χρησιμοποιούν τις διάφορες εισπρακτικές εταιρείες τους για τον εκφοβισμό των αγροτικών νοικοκυριών.
  • Να δοθούν οι κατοικίες που έχουν κατασχεθεί σε φτωχομεσαίους αγρότες ή νέα ζευγάρια που δεν έχουν δουλειά. Χορήγηση χαμηλότοκων δανείων με επιτόκιο 1% για φτωχούς αγρότες.
  • Κατάργηση ανατοκισμού για όλα τα δάνεια.
  • Απαγόρευση απόκλισης μεταξύ επιτοκίου καταθέσεων και χορηγήσεων μεγαλύτερη του 1%.

Με τους μικρομεσαίους αγρότες και στη χτεσινή κινητοποίηση, συμπαρατάχθηκαν εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι, νέοι και γυναίκες, στο πλαίσιο του συντονισμού της αγωνιστικής δράσης όλων των λαϊκών στρωμάτων, που, από κοινού, προωθούν οι αγωνιστικές, λαϊκές συσπειρώσεις ΠΑΣΥ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ.

Στη Μακεδονία

Εξω από τα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας σε Χαλκηδόνα, Σκύδρα και Κιλκίς, βρέθηκαν χθες το πρωί οι αγρότες της Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης της ΠΑΣΥ.

Με πρωτοβουλία της Γραμματείας ΠΑΣΥ Πέλλας έγινε συμβολική κατάληψη του υποκαταστήματος της ΑΤΕ στη Σκύδρα από τις 11 το πρωί και για τρεις ώρες. Ζήτησαν πέρα από τα γενικότερα αιτήματα της ΠΑΣΥ και άμεση εξόφληση της παραγωγής ροδάκινων της φετινής και περσινής χρονιάς από τους κονσερβοποιούς και τους εμπόρους, αλλά και αποζημιώσεις για τους πληγέντες αγρότες από χαλάζι - βροχοπτώσεις.

«Η ΠΑΣΥ με τη σημερινή της συμβολική εκδήλωση καταγγέλλει τη συνολική επίθεση σε βάρος της αγροτιάς από το τραπεζικό κεφάλαιο και ειδικά την ΑΤΕ για την τοκογλυφία της», τόνιζαν οι αγρότες της Δυτικής Θεσσαλονίκης, που, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ, απέκλεισαν από τις 9.30 μέχρι τις 11.30 π.μ. το υποκατάστημα της ΑΤΕ στη Χαλκηδόνα.

Επίσης, στο Κιλκίς οι αγρότες, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση της ΠΑΣΥ, απέκλεισαν συμβολικά για δύο ώρες το υποκατάστημα της ΑΤΕ. Οι συγκεντρωμένοι ανάρτησαν πανό μπροστά στην είσοδο της τράπεζας που έγραφε: «ΑΤΕ των αγροτών και όχι των τραπεζιτών - Οχι στις κατασχέσεις και τα πανωτόκια».

Στο Αγρίνιο

Δίωρο αποκλεισμό του υποκαταστήματος της ΑΤΕ στο Αγρίνιο πραγματοποίησαν χτες αγροτοκτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας, δηλώνοντας ότι η αγωνιστική δράση θα συνεχιστεί μέσα από τις γραμμές της ΠΑΣΥ.

Στη Ζάκυνθο, μικρομεσαίοι αγρότες συγκεντρώθηκαν στη θέση Λούμπα και υπό καταρρακτώδη βροχή πορεύτηκαν μέχρι το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας όπου και ανάρτησαν πανό που έγραφε: «Η ΚΑΠ ξεκληρίζει τους αγρότες».

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Οι άμεσες και βασικές διεκδικήσεις

Αποψη από την κινητοποίηση των αγροτών της Λέσβου την Τετάρτη που μας πέρασε
Αποψη από την κινητοποίηση των αγροτών της Λέσβου την Τετάρτη που μας πέρασε
Η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες με τις κινητοποιήσεις τους να διεκδικήσουν:

  • Απαγόρευση με νόμο κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού της κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης με αντικειμενική αξία μέχρι 300.000 ευρώ, με διαγραφή χρεών από τους τόκους και πάγωμα πληρωμών για όσο διαρκεί η κρίση.
  • Να μην πληρώνουν πρόστιμα και τέλη για άδειες γεωτρήσεων.
  • Πάγωμα οποιασδήποτε αύξησης στα τιμολόγια της ΔΕΗ, αφορολόγητο πετρέλαιο.
  • Κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όλων των αγροτών, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, στα αγροτικά εφόδια, μηχανήματα, ενέργεια, καμιά αύξηση στην τιμή του ψωμιού, μείωση των επιτοκίων της ΑΤΕ.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος κατά την περασμένη καλλιεργητική περίοδο, λόγω των χαμηλών τιμών των προϊόντων και των ζημιών στην παραγωγή από αντίξοες καιρικές συνθήκες, αρρώστιες κ.ά.
  • Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών και επιδοτήσεων για όλα τα γεωργικά και ζωοκομικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα.
  • Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών στη φυτική και την κτηνοτροφική παραγωγή.
  • Επιδότηση των ζωοτροφών και μέτρα ενίσχυσης για αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής.
  • Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, καμιά παρακράτηση στις επιδοτήσεις.
  • Μη διαχωρισμό των αγροτών σε «κατά κύριο επάγγελμα, ή μη» και σε «ενεργούς» και «ανενεργούς».
  • Οχι στη μετατροπή των Ενώσεων Συνεταιρισμών και των συνεταιριστικών επιχειρήσεων σε ανώνυμες εταιρείες, που έχει ως αποτέλεσμα το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων και των συμφερόντων των μικρομεσαίων γεωργοκτηνοτρόφων, όπως έγινε στη ΝΕΟΓΑΛ, με την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης. Στήριξη του κρατικοσυνεταιριστικού χαρακτήρα και της παραγωγής των μεταποιητικών μονάδων (ΔΩΔΩΝΗ, Βιομηχανία Ζάχαρης, ΣΕΚΑΠ).
  • Κάλυψη των ελλειμμάτων και χρηματοδότηση του ΟΓΑ κατά τα 2/3 από το κράτος και 1/3 από τον ασφαλισμένο. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες, κατώτατη σύνταξη στα 1.120 ευρώ, επίδομα τοκετού από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις αγρότισσες, που να αντιστοιχεί σε 4μηνη άδεια με βάση το βασικό μισθό, σύνταξη χηρείας στους αγρότες και τις αγρότισσες.
  • ΕΛΓΑ αποκλειστικά κρατικό φορέα, με πλήρη ασφάλιση αγροτικής παραγωγής και κεφαλαίου για το 100% των ζημιών από όλους τους φυσικούς κινδύνους, κάλυψη ελλειμμάτων του από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Να μη χρησιμοποιηθεί γη υψηλής παραγωγικότητας για φωτοβολταϊκά και να σταματήσει η κοροϊδία των αγροτών, να ικανοποιήσει η κυβέρνηση τις αιτήσεις που έχουν γίνει και σε αντίθετη περίπτωση να επιστραφούν όλα τα χρήματα που έχουν καταβληθεί.
  • Να επιστραφεί το 50% της επιδότησης στους μικρομεσαίους καπνοπαραγωγούς.
  • Να μην ισχύσουν οι ταμειακές μηχανές για τους αγρότες - παραγωγούς των λαϊκών αγορών.
  • Κρατικό φορέα κατασκευών για την εκτέλεση βασικών αγροτικών και γενικότερα δημόσιων έργων υποδομής (αρδευτικά και στραγγιστικά έργα, ενέργεια, σχολεία, νοσοκομεία).
  • Δημόσια και δωρεάν επιστημονική στήριξη για τη γεωργική, κτηνοτροφική παραγωγή και αλιεία.
  • Κατάργηση όλων των κανονισμών και οδηγιών της ΕΕ που καταργούν αλιευτικά εργαλεία και ξεκληρίζουν τους μικρομεσαίους ψαράδες.
  • Ενίσχυση των στεγαστικών προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), περιλαμβάνοντας και τους νέους μικρομεσαίους γεωργούς - κτηνοτρόφους.
  • Να σταματήσουν οι ποινικές διώξεις σε αγρότες αγωνιστές που συμμετείχαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις
  • Αναβάθμιση των κοινωνικών συνθηκών ζωής στην ύπαιθρο με την πλήρη κάλυψη και υψηλού επιπέδου δημόσιες και δωρεάν παροχές σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, παιδικούς σταθμούς, αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα, με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε αυτούς τους τομείς.
ΑΡΓΟΣ
Με αγωνιστική δύναμη και πάθος

Η αγροτιά της Πελοποννήσου έδωσε μαζικό αγωνιστικό «παρών» χτες, συνεχίζοντας την πάλη και σήμερα

Eurokinissi

Δυναμική και μαζική αγωνιστική κάθοδο πραγματοποίησαν χτες οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Αργολίδας και της Αρκαδίας, έχοντας στο πλευρό τους και τους εργαζόμενους της περιοχής. Η κινητοποίησή τους κράτησε χτες όλη τη μέρα και συνεχίζεται και σήμερα.

Συγκεκριμένα, η αγωνιστική κινητοποίηση ξεκίνησε από νωρίς το πρωί με κατάληψη του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας, στην οποία είναι υποθηκευμένη η περιουσία των περισσοτέρων, εξαιτίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής της κυβέρνησης και των ληστρικών επιτοκίων. Μάλιστα, μπροστά από την τράπεζα οι διαδηλωτές, έχυσαν γάλα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εξευτελιστική τιμή στο γάλα με την οποία αγοράζουν οι γαλακτοβιομήχανοι, καθώς και για το γεγονός ότι πωλούνται πανάκριβα τα ανάλογα προϊόντα στην αγορά σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Στη συνέχεια, με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και «στρατοπέδευσαν» στην πλ. του Αγ. Πέτρου. Το βράδυ πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία, όπου παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν εκπρόσωποι από το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ. Οι αγροτοκτηνοτρόφοι παρέμειναν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας στην πλατεία και σήμερα, Σάββατο στις 11 π.μ., διοργανώνουν νέα συγκέντρωση στην πλ. Μουσείου, με προσανατολισμό την κλιμάκωση του αγώνα τους.

Σε δήλωσή του στον «Ρ» ο Δημήτρης Κολοβός, μέλος της Γραμματείας Αρκαδίας της ΠΑΣΥ, σημείωσε σχετικά: «Φέτος "γιορτάζουμε" τα 30 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ. "Γιορτάζουμε" τις πολιτικές που όλα αυτά τα χρόνια οδήγησαν στο βίαιο ξεκλήρισμα των μικρών και μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων. "Γιορτάζουμε" τις πολιτικές που οδήγησαν τους εργάτες να μην έχουν μεροκάματο, τους αυτοαπασχολούμενους χωρίς μαγαζιά και τους φοιτητές να παίρνουν πτυχία χωρίς αντίκρισμα και δικαιώματα. Τώρα πλέον γνωρίζουμε καλά ποιες ήταν αυτές οι πολιτικές που μας οδήγησαν στο ξεκλήρισμα και στην ανέχεια. Καλούμε τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους και τα λαϊκά στρώματα σε οργανωμένο αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και την αντικατάστασή της από μια άλλη εξουσία που θα υπηρετεί τα λαϊκά στρώματα».

Επίσης, σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας σε Αίγιο και Πάτρα προχώρησαν χτες μικρομεσαίοι αγρότες της Αχαΐας.

ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Τους άνοιξε την όρεξη το φορολογικό νομοσχέδιο

Tην ώρα που η κυβέρνηση χαρίζει προκλητικά προνόμια στα ντόπια και ξένα μονοπώλια με κραυγαλέες μειώσεις στη φορολόγησή τους, με μειώσεις του φόρου των επιχειρηματικών κερδών και των μερισμάτων, με εξαίρεση από τον ειδικό φόρο των ακινήτων για τα ακίνητα των εφοπλιστών που εμφανίζονται σε οφσόρ εταιρείες, ενώ για τα λαϊκά στρώματα εργαζόμενους εντείνεται η φοροαφαίμαξη οι εμποροβιομήχανοι... κρίνουν ότι το νομοσχέδιο «αποτελεί μια ακόμα επιβεβαίωση της λανθασμένης φορολογικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, η οποία υπηρετεί εισπρακτικούς και όχι αναπτυξιακούς στόχους». Αυτό δήλωσε χτες ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ) δίνοντας στη δημοσιότητα τις παρατηρήσεις του ΕΒΕΑ γύρω από τις διατάξεις του νομοσχεδίου. Οι εμποροβιομήχανοι αξιώνουν θρασύτατα ακόμα μεγαλύτερη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και των μερισμάτων, κρίνοντας ότι «οι προβλέψεις του νομοσχεδίου σε καμία περίπτωση δεν ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας». Μεταξύ άλλων αξιώνουν:

  • παραπέρα και «ουσιαστική» μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις.
  • Κατάργηση του ΚΒΣ.
  • Απαλλαγή του συνόλου της αξίας των κτισμάτων ή των ακινήτων που ιδιοχρησιμοποιούνται για την παραγωγή ή την άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
  • Μείωση και απλούστευση της φορολογίας των ακινήτων.
  • Κατάργηση του φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου.
  • Εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας περί υποχρέωσης του Δημοσίου να εξοφλεί τις επιχειρήσεις μέσα σε 30 μέρες (εκτός από τους φορείς Υγείας που δίνεται περιθώριο 60 ημερών).
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ
Θέλει τον έλεγχο της αγοράς τροφίμων

Παρέμβαση της Διαμάντως Μανωλάκου

Για το παγκόσμιο κεφάλαιο είναι αρκετά σημαντικό να έχει τον έλεγχο των τροφίμων αφού αποφέρει τεράστια κέρδη, τόνισε χτες η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου στην τοποθέτησή της στη συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής σχετικά με τις προτάσεις της Κομισιόν για τα συστήματα ποιότητας των αγροτικών προϊόντων και τη βιολογική παραγωγή και σήμανση.

Οπως είπε, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΗΕ προβλέπουν ότι μέχρι το 2050 η κατανάλωση τροφίμων θα αυξηθεί κατά 70% και τα κέρδη αναμένεται να είναι μεγάλα. Στην κατεύθυνση αυτή, συνέχισε, η ΕΕ προωθεί πολιτικές που συντρίβουν τους μικρούς και μεσαίους αγρότες και συγκεντρώνουν την παραγωγή στα χέρια λίγων, όπως γίνεται και στο εμπόριο.

Εμείς, είπε, διαφωνούμε με την εκχώρηση εξουσιοδότησης προς την Κομισιόν για το συγκεκριμένο θέμα γιατί αυτή προωθεί την ενίσχυση των κερδών των ιδιωτών και δεν κόπτεται για την παραγωγή φθηνών και ποιοτικών προϊόντων. Είναι χαρακτηριστικό, ανέφερε, ότι η πιστοποίηση των βιολογικών προϊόντων θα γίνεται από ιδιώτες, ενώ θα έπρεπε η διαδικασία αυτή να παρέχεται δωρεάν από κρατικές υπηρεσίες. Εξάλλου, πρόσθεσε, έχουμε να κάνουμε με υποκρισία στο θέμα των βιολογικών προϊόντων αφού την ίδια στιγμή η Κομισιόν προωθεί με κάθε μέσο τα μεταλλαγμένα τρόφιμα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Ανάθεση «μελέτης» για λουκέτα - μετατάξεις

Τη σύνταξη ειδικής μελέτης με αντικείμενο το «νέο μισθολόγιο και η δυναμική απασχόλησης στο δημόσιο τομέα» ανέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στις ιδιωτικές εταιρείες «Hay Group» και «Icap». Σύμφωνα με την κυβερνητική παραγγελία, η μελέτη θα «προσδιορίζει τα στοιχεία που απαιτούνται και βήματα που πρέπει να γίνουν σε επόμενη φάση προκειμένου να διαμορφωθεί στη λεπτομέρειά του το νέο μισθολόγιο».

Και δεν πρόκειται μόνο για τις παραπέρα μειώσεις αποδοχών για το στενό και ευρύτερο δημόσια τομέα, αλλά για το γενικότερο σχέδιο «αναδιοργάνωσης και διοικητικής μεταρρύθμισης» που ετοιμάζουν και σημαίνει μαζικά λουκέτα, απολύσεις, συγχωνεύσεις φορέων και υπηρεσιών, μαζικές μετατάξεις εργαζομένων με βάση τα προβλεπόμενα για τη νέα θέση. Με το συγκεκριμένο περιμένουν να καρατομήσουν κονδύλια ύψους 1,5 δισ. ευρώ μέχρι το 2013, από τα οποία τα 500 εκατ. μέσα στο 2011.

ΛΗΜΝΟΣ
Μαζική κινητοποίηση

Μαζικά ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό κάλεσμα της ΠΑΣΥ οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Λήμνου. Πραγματοποίησαν χτες μια μαζικότατη αγωνιστική κινητοποίηση στο Λιβαδοχώρι, με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα. Στη συγκέντρωση που έγινε, βασικός ομιλητής ήταν το μέλος της ΠΑΣΥ Αργ. Χαρκότσικας, οποίος αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι ως αποτέλεσμα της ακολουθούμενης αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής. Οι συγκεντρωμένοι αγροτοκτηνοτρόφοι στη συνέχεια έστησαν αγωνιστικό μπλόκο για περισσότερες από τρεις ώρες αποκλείοντας το δρόμο, ενώ αντιπροσωπεία τους πήγε στη Μύρινα και επέδωσε το ψήφισμα της συγκέντρωσης στο Δήμο.

Σήμερα στον Τύρναβο

Την αγωνιστική σκυτάλη παίρνει σήμερα ο Τύρναβος, όπου η ΠΑΣΥ διοργανώνει αγωνιστική συγκέντρωση, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία. Επίσης σήμερα γίνεται σύσκεψη της ΠΑΣΥ για την κτηνοτροφία στο Ακτιο Βόνιτσας, στις 11 π.μ., στο δημαρχείο. Αύριο Κυριακή, γίνεται συγκέντρωση αγροτοκτηνοτρόφων στους Μυτιληνιούς Σάμου, στις 6 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο. Την Τετάρτη 2/2, γίνεται συγκέντρωση αγροτοκτηνοτρόφων στην Κήρινθο Εύβοιας, στις 6.30 μ.μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ