ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2010
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Για το απόλυτο στο ΣΕΦ

Να διατηρήσει το απόλυτο στην έδρα του θέλει σήμερα ο Ολυμπιακός που στα πλαίσια του 2ου ομίλου υποδέχεται τη βελγική Σαρλερουά (21.00 ΝOVASPORTS) για την 4η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Αν και οι «ερυθρόλευκοι» είναι το απόλυτο φαβορί της αναμέτρησης το ...χαστούκι που έφαγαν την 2η αγωνιστική από την έτερη ...λεγόμενη ανίσχυρη ομάδα του ομίλου την Μπάμπεργκ κάνει τον Ντούσαν Ιβκβοβιτς να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα. Η αστάθεια που δείχνει η ομάδα στα πρώτα επίσημα παιχνίδια (σε Ελλάδα και Ευρώπη) μπορεί κάποιες φορές να αποβεί μοιραία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι την επιβλητική εμφάνιση κόντρα στη Μάλαγα ακολούθησε η προβληματική (παρά την νίκη) κόντρα στον Πανιώνιο. Για αυτό το λόγο ο Ντούσαν Ιβκοβιτς ζήτησε από τους παίκτες του προσοχή και συγκέντρωση και κυρίως να μην υποτιμήσουν σε καμιά περίπτωση τη βελγική ομάδα που διαθέτει οκτώ Αμερικανούς παίκτες και το βαρύ χαρτί της τον Πορτορικάνο Σαντιάγκο. Στα αγωνιστικά, όπως δείχνουν τα πράγματα, ο Σέρβος τεχνικός θα στερηθεί των υπηρεσιών του Γιάννη Μπουρούση που ανέβασε υψηλό πυρετό. Σε αγώνα για τον ίδιο όμιλο η Μάλαγα θα κοντραριστεί με τη Ρόμα (21.45).

ΒΟΛΕΪ
Το ενδιαφέρον στη Θεσσαλονίκη

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Αρη δεσπόζει στην 4η αγωνιστική της Α1 ανδρών, που διεξάγεται σήμερα. Οι δύο ομάδες έχουν ξεκινήσει αρκετά καλά τη σεζόν, με το «δικέφαλο» να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας (μαζί με τον Παναθηναϊκό), μετά από δύο εντυπωσιακά «διπλά» σε Ρέντη και Πάτρα. Από την άλλη, ο Αρης μπορεί να ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο έχει δείξει ότι διαθέτει ένα ισχυρό σύνολο. Από τους υπόλοιπους αγώνες ξεχωρίζει ένα ακόμα ντέρμπι της συμπρωτεύουσας, με λιγότερη λάμψη όμως, μεταξύ του Ηρακλή και του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Αναλυτικά το πρόγραμμα: Μίκρας, 19.00: Ηρακλής - Απόλλων Καλαμαριάς. Γλυφάδας, 19.00: Παναθηναϊκός - Επίκουρος. Αλεξανδρούπολης, 19.00: Εθνικός Αλεξανδρούπολης - ΕΑ Πατρών Λουξ. Λαμίας, 19.00: ΓΣ Λαμία - Πανελλήνιος ΓΣ. Ζηρινείου, 19.00: ΑΟ Κηφισιάς - Ολυμπιακός. ΠΑΟΚ, 19.00 Novasports 7: ΠΑΟΚ - Αρης.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑΣ
«Κοκορομαχίες» συμφερόντων

Η υπεράσπιση των αντικρουόμενων συμφερόντων, των τεράστιων διακυβευμάτων δημιούργησε νέα ένταση στην Σούπερ Λίγκα (ΣΛ). ΠΑΕ ΑΕΚ και Παναθηναϊκός με επιστολή των προέδρων τους (Αδαμίδη, Πατέρα) εγκάλεσαν τον ομόλογό τους στον συνεταιρισμό των ΠΑΕ, Β. Μαρινάκη, προσάπτοντάς του πως εκμεταλλεύεται την θέση του και λειτουργεί ως μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Αφορμή η δραστηριότητα Μαρινάκη - που έθεσε ζήτημα επιβεβαίωσης της εμπιστοσύνης των εταίρων του - περί της διαιτησίας (παρουσία στο καμαράκι μετά από αγώνα, δημόσιες κρίσεις, αίτημα εξαίρεσης διαιτητή).

Χθες λοιπόν κατά την συνεδρίαση του ΔΣ, οι τόνοι ανέβηκαν, τα «γαλλικά» περίσσεψαν και γενικά εκτυλίχθηκαν διάφορες «ομορφιές». Κάθε πλευρά κατηγορούσε την άλλη και υπερασπιζόταν τα δικά της δίκαια (συμφέροντα). Εχοντας μια επιπλέον αφορμή. Την παρουσία του προέδρου στην ΕΠΟ, Σοφ. Πιλάβιου. Πιεσμένος από τις αλλεπάλληλες κρίσεις, τις βολές και τα αιτήματα εξαίρεσης, ουσιαστικά (ξανα)ζήτησε από τους παράγοντες των ΠΑΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να κάνουν αυτοκριτική, να πέσουν οι τόνοι και να σταματήσει η δημόσια αμφισβήτηση και διαμάχη. Επίσης οι παράγοντες αποφάσισαν να κληθούν επίσημα οι υπεύθυνοι της διαιτησίας (Βασάρας, Τεροβίτσας) στο επόμενο ΔΣ «προκειμένου να συζητηθούν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους».

Μετά το τέλος της συνεδρίασης έγινε προσπάθεια να υποβαθμιστούν τα γεγονότα και να παρουσιαστεί μια ωραιοποιημένη εικόνα. Η οποία πάντως απέτυχε και οι εμπνευστές της εκτέθηκαν. Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συνεταιρισμού ισχυρίστηκε πως «ουδέποτε τέθηκε θέμα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό μου». Στο σχετικό δελτίο Τύπου όμως αναφέρεται: «... επιβεβαιώθηκε ομόφωνα η στήριξη και η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προέδρου»...

Επίσης - ουσιαστικά - επιρρίφθηκαν ευθύνες στους δημοσιογράφους γιατί βλάπτουν την εικόνα του ποδοσφαίρου, με τα δημοσιεύματα στην υπόθεση των στημένων και της έρευνας του ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με τον Β. Μαρινάκη, πρέπει να περιμένουν τις τελεσίδικες αποφάσεις της Δικαιοσύνης, πριν γράψουν! «Μέχρι τότε να μη μαυρίζουμε το άθλημα» (δεν είπε αλλά μάλλον εννοούσε) και πλήττεται και η εμπορικότητά του, αφού προφανώς δεν μας ενδιαφέρει τι γίνεται, αλλά τι φαίνεται. Κατά τ' άλλα με μοναδική αρνητική ψήφο αυτή του Αρη, εκπρόσωπος της Σούπερ Λίγκας στην ΕΠΟ ψηφίστηκε ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

  • Σε απολογία κλήθηκαν για αύριο (13:00) από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της διοργανώτριας οι οκτώ (ΑΕΚ, Ατρόμητος, Ηρακλής, Καβάλα, Ολυμπιακός, Ολυμπιακός Βόλου, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ) από τις δεκαέξι ΠΑΕ για την συμπεριφορά των οπαδών τους την 9η αγωνιστική. Επίσης η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης για την συμπεριφορά του Γ. Μποροβήλου (διευθύνων σύμβουλος).
«902 ΤV»
Φάκελος «Στημένα Παιχνίδια» στο Αθλητικό Ραντεβού

Το Αθλητικό Ραντεβού του «902 TV» ανοίγει σήμερα στις 16.15 το φάκελο με τους στημένους αγώνες στα ελληνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, αφού σε μια ενδιαφέρουσα εκπομπή ο Μιχάλης Χάρος θα συζητήσει για το θέμα με τον δημοσιογράφο Φέρυ Μπατζόγλου, ο οποίος μέσω της περίφημης συνέντευξης με το στέλεχος της ΟΥΕΦΑ Πιέτρ Λιμάχερ είχε αποκαλύψει πτυχές του συγκεκριμένου θέματος. Στην εκπομπή θα κάνει παρέμβαση και η Βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη η οποία και η ίδια είχε κάνει τις δικές της αποκαλύψεις, καθώς και ο γγΑ Πάνος Μπιτσαξής.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
Τρία μετάλλια

Με τρία μετάλλια σε ισάριθμα αγωνίσματα, έκδηλη ικανοποίηση για τα επιτεύγματα και αισιοδοξία για τη συνέχεια, επέστρεψε χτες η εθνική ομάδα κωπηλασίας που πήρε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών, στη Νέα Ζηλανδία.

Το ασημένιο πήρε η τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου (Γιάννης Τσίλης, Στέργιος Παπαχρήστος, Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας), με τον δεύτερο να δηλώνει: «Είμαστε μια καινούρια βάρκα και ουσιαστικά προετοιμαζόμαστε για να διεκδικήσουμε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαστε καλό πλήρωμα και πάνω από όλα έχουμε καλή ατμόσφαιρα μέσα στη βάρκα, είμαστε πάνω από όλα φίλοι».

Το πρώτο χάλκινο επιτεύχθηκε στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών (Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου). «Θα μπορούσαμε να είχαμε πάει και καλύτερα. Ομως δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι ικανοποιημένη. Συνεχίζουμε τη δουλειά με την ελπίδα να έρθουν μεγαλύτερες επιτυχίες», ανέφερε η Γιαζιτζίδου.

Το έτερο χάλκινο πήρε η δίκωπος άνευ (Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Χρήστου). «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ήρθε το μετάλλιο μετά από μια δύσκολη χρονιά. Εύχομαι στο μέλλον να έρθουν ακόμη περισσότερα μετάλλια», είπε ο πρώτος. Στην ιδιαίτερη φόρτισή του στάθηκε ο Χρήστου, αφού «η γυναίκα μου γεννούσε και εγώ δεν ήμουν δίπλα της».

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Ντέρμπι στη Βέροια

Στη σέντρα, για την 6η αγωνιστική, θα ξαναβρεθούν - μετά από διακοπή περίπου 25 ημερών, λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας - σήμερα οι ομάδες της Α1 κατηγορίας των ανδρών. Από τους αγώνες που θα γίνουν, αναμφίβολα δεσπόζει το ντέρμπι Φίλιππου Βέροιας - ΑΣΕ Δούκα. Οι γηπεδούχοι θέλουν να συνεχίσουν την αήττητη πορεία τους, ενώ οι φιλοξενούμενοι να επιστρέψουν στις νίκες και στην κορυφή της βαθμολογίας. Το πλήρες πρόγραμμα είναι: ΑΕΚ - Αερωπός Εδεσσας (16.30), Κύδων Χανίων - Διομήδης Αργους (17.30), Φίλιππος Βέροιας - ΑΣΕ Δούκα, Ζαφειράκης Νάουσας - Πανελλήνιος, ΠΑΟΚ - Βριλήσσια (18.00), ΧΑΝΘ - Ιωνικός Ν.Φ. (20.00).

Επεισόδια μεταξύ οπαδών

Για άλλη μία αγωνιστική, οι «οργανωμένοι στρατοί» των ΠΑΕ έκαναν την εμφάνισή τους. Τόσο σε Ν. Φιλαδέλφεια όσο και στο Ιλιον, τα κράνη, οι πέτρες και τα ξύλα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά των «φίλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ενός αθλήματος που, όπως και η πλειοψηφία, έχει παραδοθεί στα χέρια των επιχειρηματιών με μόνο στόχο το μεγαλύτερο κέρδος. Αλλωστε, η «ένταση», τεχνητή ή μη, αυτούς εξυπηρετεί και γι' αυτό οι πρόεδροι την συντηρούν.

Στις 8 το βράδυ της Δευτέρας, χούλιγκαν - σύμφωνα με την Αστυνομία - του Παναθηναϊκού, έφτασαν με μηχανάκια στο Ιλιον, μπροστά από το κτίριο όπου στεγάζεται ο σύνδεσμος του Ολυμπιακού. Εκεί ξεκίνησαν να καταστρέφουν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, όπως μία καφετέρια και ένα ταχυφαγείο, ενώ προκάλεσαν ζημιές και σε σταθμευμένα οχήματα. Αμέσως μετά εξαφανίστηκαν.

Αργά το βράδυ, χούλιγκαν του Παναθηναϊκού αλλά και της ΑΕΚ, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., φέρεται να είχαν δώσει «ραντεβού» για επεισόδια στη Λ. Δεκελείας στη Ν. Φιλαδέλφεια. Οι πρώτοι έφτασαν στην περιοχή από το Περιστέρι, όπου οι «πράσινοι» αντιμετώπιζαν τον Ατρόμητο και οι δεύτεροι από το ΟΑΚΑ. Δικυκλιστές της Αστυνομίας επενέβησαν πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια και κατάφεραν να προχωρήσουν σε 43 προσαγωγές και σε τρεις συλλήψεις. Επίσης, κατάσχεσαν, εκτός από πολεμοφόδια, και 22 μοτοσικλέτες που άφησαν πίσω τους οι χούλιγκαν.

Με αφορμή τα εν λόγω περιστατικά, χτες, ο γγ Αθλητισμού, Π. Μπιτσαξής, ζήτησε (με έγγραφό του) από την Αστυνομία την εισήγησή της (να συμφωνήσει) ώστε να απαγορευθεί η μετακίνηση των «πράσινων» οπαδών στις δύο επόμενες αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού (με Κέρκυρα και Αστέρα Τρίπολης).

Νομπελίστας ο Ρ. Μπάτζιο

Με το Νόμπελ Ειρήνης για τη φιλανθρωπική του δράση θα βραβευτεί ο άλλοτε θρύλος του ιταλικού ποδοσφαίρου, Ρομπέρτο Μπάτζιο. Ο παλαίμαχος διεθνής άσος επιλέχθηκε από την αρμόδια επιτροπή που απονέμει το συγκεκριμένο βραβείο για την προσφορά του στην κοινωνία. Ο 43χρονος Ιταλός θα τιμηθεί κυρίως γιατί έχει υποστηρίξει σθεναρά την απελευθέρωση της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης στην Μιανμάρ, Αούνγκ Σαν Σουί Κίι. Στις κοινωνικές του δράσεις περιλαμβάνονται, επίσης, η συγκέντρωση χρημάτων για τους σεισμόπληκτους της Αϊτής, συμβολή στη χρηματοδότηση νοσοκομείων, στην καταπολέμηση του ιού των πουλερικών κ.ά. Η βράβευση του Μπάτζιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στην Χιροσίμα της Ιαπωνίας.

ΠΑΟ
Στην ... επίθεση ο Αντωνίου

Ο Κώστας Αντωνίου παίρνει πάνω του το θέμα της αγωνιστικής βελτίωσης του Παναθηναϊκού, αναζητώντας τα αίτια που καθιστούν ανενεργά «βαριά όπλα» της ομάδας, όπως οι Γκοβού και Γκαρσία. Ο διευθυντής ποδοσφαίρου βρέθηκε ξανά χτες το πρωί στην Παιανία, μίλησε σε όλους, ζητώντας τους γι' ακόμη μια φορά ν' αναλάβουν τις ευθύνες τους, ενώ σε συνεργασία με τον Κάρλος Φρέιτας είχε τετ α τετ με αρκετούς παίκτες.

«Τα πράγματα είναι απλά. Η εικόνα που παρουσιάζουμε είναι απογοητευτική και πρέπει να υπάρξει άμεσα βελτίωση», φέρεται να είπε σε παίκτες και προπονητή ο διευθυντής ποδοσφαίρου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ