ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2010
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
«Δώσε δύναμη στη δύναμή σου»
  • Σήμερα οι εκλογές για τους αιρετούς στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών
  • Σε ενίσχυση των ψηφοδελτίων της ΕΣΑΚ - ΔΕΕ καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί ψηφίζουν, σήμερα, για τους αιρετούς στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και οι παρατάξεις του δικομματισμού θα μετρήσουν τις ψήφους τους, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές. Η προσπάθειά τους να ...μην πολιτικοποιηθεί η ψήφος δεν αναιρεί το γεγονός ότι δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για να εξασφαλίσουν θέσεις σε διοικητικά όργανα που λειτουργούν σαν μηχανισμοί ρουσφετιού. Μάλιστα, με το νόμο 3848/2010, που πριν λίγους μήνες ψήφισε η κυβέρνηση, αλλά και τον «Καλλικράτη» τα Υπηρεσιακά Συμβούλια αποκτούν ακόμα πιο αντιδραστικό χαρακτήρα, αφού θα είναι μοχλοί προώθησης του «νέου» σχολείου της αγοράς.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καλεί τους δάσκαλους και τους καθηγητές να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της ΕΣΑΚ - ΔΕΕ, ώστε να στείλουν ένα «πρώτο» μήνυμα αντίστασης, πριν τις εκλογές, να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική και τους εκπροσώπους της στο συνδικαλιστικό κίνημα, λέγοντας, παράλληλα, όχι στο «νέο» σχολείο της αγοράς. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σημειώνουν ότι με ένα μαζικό ισχυρό, ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα μπορούν να διεκδικήσουν άμεσα μέτρα προστασίας της λαϊκής οικογένειας, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, αφορολόγητο όριο το μισθό του νεοδιόριστου, απαλλαγή από φόρους για κάθε ωρομίσθιο και αναπληρωτή, άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων, υπεράσπιση του ωραρίου και της οργανικότητας της θέσης κ.ά.

Καλεί τους εκπαιδευτικούς να καταψηφίσουν τις παρατάξεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ που είναι «το μακρύ χέρι του κρατικού μηχανισμού, τα "πρώτα βιολιά" και στα Υπηρεσιακά Συμβούλια», αλλά και να γυρίσουν την πλάτη στη λεγόμενη ...εκπαιδευτική αριστερά (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ), σημειώνοντας ότι η κοινή τους εκλογική κάθοδος «για την εκλογή "αριστερού αιρετού" είναι ενότητα ...για την "καρέκλα", τακτική διεύρυνσης των πελατειακών τους σχέσεων».

«Εφυγε» απ' τη ζωή ο Χρήστος Τριάντης

Ο Χρήστος Τριάντης (δεξιά), ενώ δέχεται τιμητική πλακέτα για την προσφορά στην ΠΟΣ ΟΑΕΕ
Ο Χρήστος Τριάντης (δεξιά), ενώ δέχεται τιμητική πλακέτα για την προσφορά στην ΠΟΣ ΟΑΕΕ
Πλήρης ημερών έφυγε απ' τη ζωή ο Χρήστος Τριάντης, που για πάνω από μισό αιώνα, δραστηριοποιήθηκε στο συνδικαλιστικό χώρο των επαγγελματοβιοτεχνών και των συνταξιούχων. Ο Χρήστος Τριάντης διάβηκε τη ζωή του αφοσιωμένος στο ΚΚΕ, του οποίου υπήρξε υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του 1996.

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1920. Αργότερα ήρθε στην Αθήνα και έγινε ράπτης, όπου διέπρεψε επαγγελματικά, έχοντας και ευρωπαϊκές διακρίσεις. Στην Κατοχή οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και όπως συνήθιζε να λέει ο ίδιος - όταν αποχαιρετούσε τους συναδέλφους - «χρόνια ολόκληρα βρεθήκαμε μαζί στους ενωτικούς αγώνες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στα συνδικάτα και στο χώρο των επιμελητηρίων, καθώς και στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες κάτω από τη σημαία του ηρωικού ΚΚΕ, για να βρεθούμε στη δύση της ζωής να ηγηθούμε στο χώρο των συνταξιουχικών οργανώσεων».

Μέσα απ' τη συνδικαλιστική δράση, ο Χρήστος Τριάντης αναδείχτηκε πρόεδρος στην Ομοσπονδία Εμπορορραπτών και πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Βιοτεχνών Ελλάδας, που στη συνέχεια εντάχτηκε στη ΓΣΕΒΕΕ. Οταν συνταξιοδοτήθηκε δεν εγκατέλειψε το μετερίζι του αγώνα. Αναδείχτηκε για τρεις θητείες πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων (ΠΟΣ) ΤΕΒΕ - της μετέπειτα ΠΟΣ ΟΑΕΕ - ενώ υπήρξε απ' τα βασικά στελέχη στη συγκρότηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων. Για πολλά χρόνια, υπήρξε ο εκλεγμένος εκπρόσωπος των συνταξιούχων στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΒΕ - του μετέπειτα ΟΑΕΕ.

Το ΔΣ της ΠΟΣ ΟΑΕΕ εκφράζει την οδύνη του για το θάνατο του Χρήστου Τριάντη, που για πολλά χρόνια υπήρξε πρόεδρος και σημαντικό στέλεχος του συνδικαλιστικού κινήματος των συνταξιούχων και των ΕΒΕ. Εκφράζει, επίσης, τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του και καταθέτει 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», στην εφημερίδα που ήταν ο καθημερινός σύντροφός του.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ & ΕΤΜ «εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ για την απώλεια του Χρήστου Τριάντη επί χρόνια Προέδρου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΤΕΒΕ και μπροστάρη των αγώνων των συνταξιούχων και μέσα από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις. Ο σ. Χρήστος ήταν φωτεινό παράδειγμα αγωνιστή για τα δίκαια των ΕΒΕ, αλλά και της εργατικής τάξης ενταγμένος στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Στη μνήμη του, προσφέρουμε συμβολικά 100 ευρώ στην εφημερίδα "Ριζοσπάστη" καθημερινό πολύτιμο σύντροφό του».

Η κηδεία του Χρήστου Τριάντη γίνεται σήμερα στο νεκροταφείο του Βύρωνα, ώρα 2.30 μ.μ.

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝΕΚΡΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΧΙΝΟ ΣΕΡΡΩΝ: Εχασαν τη ζωή τους χθες το μεσημέρι δύο αγρότες στο νομό Σερρών όταν καταπλακώθηκαν από γεωργικό ελκυστήρα. Το τραγικό ατύχημα έγινε στην αγροτική, ορεινή περιοχή της Ορέσκειας του δήμου Αχινού, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι άτυχοι ηλικιωμένοι αγρότες εξετράπη της πορείας του και ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να τους καταπλακώσει.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Συνολικά 42 κιλά χασίς φέρονται να είχαν στην κατοχή τους δύο αδέλφια στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας. Οι άνδρες συνελήφθησαν από αστυνομικούς όταν μετά από έλεγχο στο αυτοκίνητο του ενός, βρέθηκαν 21,6 κιλά και σε κοντινή απόσταση από το σπίτι τους, μέσα σε αυτοσχέδιο θερμοκήπιο εντοπίστηκαν άλλα 19,6 κιλά της ναρκωτικής ουσίας. Τέλος, ο δεύτερος είχε αποθηκεύσει σε τσάντα στο σπίτι του, μισό κιλό χασίς.

ΥΠΟΘΕΣΗ Π. ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ: Συζητήθηκε χτες στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αναίρεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Ι. Τέντες, κατά της αθωωτικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας για τον τέως βουλευτή της ΝΔ Π. Μαντούβαλο στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος. Ο εισαγγελέας της έδρας συντάχθηκε με τις θέσεις του Ι. Τέντε υποστηρίζοντας ότι η απόφαση, κατά το σκέλος που αθώωσε τον Π. Μαντούβαλο, δεν έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί στους επόμενους μήνες και αφού πραγματοποιηθούν οι δημοτικές εκλογές. Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Μαντούβαλος κατηγορούνταν για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, απόπειρα απάτης, απόπειρα παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων και ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας.

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΩΝ ΣΤΟ Π. ΦΑΛΗΡΟ: Ενας άνδρας, που βρισκόταν σε άδεια από τις φυλακές, συνελήφθη χθες στο Παλαιό Φάληρο μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς και καταδίωξη σε δρόμους της περιοχής. Οπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, ο συλληφθείς όσο και ένας συνεργός του που αναζητείται, ήταν σε ένα αυτοκίνητο στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στις 12.30 το μεσημέρι, όταν άνδρες της ομάδας «ΔΙΑΣ» πήγαν να τους ελέγξουν, οι άνδρες πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών και τράπηκαν σε φυγή. Μετά από καταδίωξη, ο ένας από τους δύο συνελήφθη στην οδό Αφροδίτης ενώ ο δεύτερος δεν εντοπίστηκε.

ΚΟΚΚΙΝΙΑ
Σήμερα η έφεση για το κυλικείο στο 2ο Γυμνάσιο

Για σήμερα Τετάρτη 3 Νοεμβρίου έχει οριστεί να εκδικαστεί στο Πενταμελές Εφετείο Πειραιά, στις 9 π.μ., η έφεση που είχε ασκήσει ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος και τα μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής και αφορούσε στην 7μηνη καταδικαστική γι' αυτούς απόφαση.

Η υπόθεση αφορά στην άδεια κυλικείου που δόθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Νίκαιας κατ' εξαίρεση, για την ομαλή λειτουργία του σχολείου και την εξυπηρέτηση των μαθητών καθώς το κτίριο του σχολείου, όπως και όλα εκείνης της περιόδου, πριν από 40 χρόνια, δεν είχε οικοδομική άδεια.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ