ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Νοέμβρη 2010
Σελ. /40
Ολοι σήμερα στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη

Στις 7 μ.μ., στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Θα χαιρετίσουν ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Σήμερα Τρίτη, στις 7 το απόγευμα, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, πραγματοποιείται η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και θα χαιρετίσουν ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η προσυγκέντρωση των Οργανώσεων Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα από την Καμάρα.

Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι νεολαίοι της ΚΝΕ, που δίνουν τη μάχη των εκλογών μέσα από τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης», όλες τις τελευταίες μέρες ενημερώνουν πλατιά τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία της Θεσσαλονίκης, τον καλούν να πάρει μαζικά μέρος στη συγκέντρωση και με τη συμμετοχή του να δηλώσει καθαρά και δυνατά την απόφασή του να συστρατευθεί με το ΚΚΕ στον αγώνα για να μπει φρένο στον αντιλαϊκό κατήφορο.

Μέσα από μαζικές εξορμήσεις, στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς, μέσα από προσωπικές συζητήσεις, καλούν τους εργαζόμενους, τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, τους αγρότες της υπαίθρου, τους φοιτητές και σπουδαστές να εμπιστευθούν το ΚΚΕ και τους συνδυασμούς που στηρίζει για να ανοίξει ο δρόμος της αλλαγής του αρνητικού συσχετισμού δυνάμεων, για να δυναμώσει ο αγώνας για την ανατροπή της βαρβαρότητας που βιώνει στο σύνολό του ο λαός σε κάθε πτυχή της ζωής του. Να αναδειχθεί ξεκάθαρα η επιλογή του εργαζόμενου λαού να παλέψει για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις ανάγκες και τα συμφέροντά του.

Να αποτυπωθεί στη συγκέντρωση με δυναμισμό και στην κάλπη με πείσμα η διάθεση που εκφράζεται πλατιά στους τόπους δουλειάς και στους τόπους κατοικίας, για καταδίκη της πολιτικής ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Αύριο Τετάρτη η μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα

Στις 7.30 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως, θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Θα χαιρετίσουν ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας

Κορυφώνονται σήμερα οι προετοιμασίες για τη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα, αύριο Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και θα χαιρετίσουν ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.

Στο κάλεσμα που μοιράζεται πλατιά στους εργαζόμενους και το λαό της Αττικής, το ΚΚΕ σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Ελα να ακούσεις, έλα να στείλουμε δυνατά το μήνυμα υπερψήφισης των συνδυασμών της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Ψήφισε τους συνδυασμούς της "Λαϊκής Συσπείρωσης", για να έχεις στην Περιφέρεια και στους δήμους εκλεγμένους που θα μάχονται για τα δικαιώματά σου, που δε θα εφαρμόζουν τα αντιλαϊκά μέτρα, που θα υπηρετούν το λαϊκό κίνημα και όχι τα μεγάλα συμφέροντα.

Εμπιστεύσου το ΚΚΕ. Δώσε του δύναμη για να δυναμώσει τους αγώνες, τη λαϊκή συμμαχία και προοπτική. Εχεις και εσύ ευθύνη αν ξαναδώσεις την ψήφο σου στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ. Στους επίσημους και ανεπίσημους υποψηφίους τους. Θα την αξιοποιήσουν ως έγκριση των μέτρων που έχουν πάρει, των χειρότερων που φέρνουν. Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Υπάρχει δρόμος ανάπτυξης υπέρ του λαού. Στήριξε τη λαϊκή συμμαχία και πάλη.

Δεν κρίνονται μόνο οι δήμοι και οι περιφέρειες. Κρίνονται πολλά. Τώρα ψήφο στη "Λαϊκή Συσπείρωση"! Για μια λαϊκή νίκη που θα αλλάξει το κλίμα σε όλη τη χώρα, που θα το μετρήσουν θετικά οι λαοί της Ευρώπης. ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ"».

Ο πρώτος μήνας άφησε παρακαταθήκη

Ολοκληρώθηκε χτες ο πρώτος μήνας της Οικονομικής Εξόρμησης που έχει προκηρύξει η ΚΕ του ΚΚΕ για το τρίμηνο Οκτώβρης - Νοέμβρης - Δεκέμβρης. Η κάλυψη του πλάνου κατά 42,90%, πριν το νέο κλείσιμο που έγινε χτες Δευτέρα, δείχνει τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν για όλες τις Κομματικές Οργανώσεις να υπερκαλύψουν τα πλάνα τους και μαζί το πανελλαδικό πλάνο που έχει θέσει η ΚΕ του ΚΚΕ.

Ξεχωριστή αξία σε κάθε Οικονομική Εξόρμηση που προκηρύσσει το Κόμμα μας έχει η προσωπική συμμετοχή και συνεισφορά κάθε μέλους σ' αυτήν, με το «κόκκινο μεροκάματο». Τα «κόκκινα μεροκάματα» έχουν τις ρίζες τους στα «Κομμουνιστικά Σάββατα», πίσω στα 1919, στη νεαρή τότε Σοβιετική Ενωση.

Οσοι προλετάριοι δε βρίσκονταν στα μέτωπα του εμφυλίου πολέμου, αλλά στα μετόπισθεν, ανταποκρίνονταν στις τεράστιες ανάγκες της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, προσφέροντας εθελοντική δουλειά για το ανέβασμα των ρυθμών της παραγωγικής διαδικασίας. Η ανταπόκριση στην προτροπή της ΚΕ του ΚΚ Ρωσίας για «δουλειά με επαναστατικό τρόπο», ήταν μεγάλη. Σε συνελεύσεις τους, εργάτες - μέλη και οπαδοί του ΚΚ - αποφάσιζαν δουλειά τα Σάββατα, χωρίς πληρωμή, για τη σωτηρία της επανάστασης και το τσάκισμα των αντεπαναστατών.

Η καθιέρωση των «Κομμουνιστικών Σαββάτων» αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο ξεκινά να οργανώνεται κοινωνικά η εργασία μέσα στο πλαίσιο των καινούριων σχέσεων παραγωγής, των σοσιαλιστικών. Για τα «Κομμουνιστικά Σάββατα», ο Λένιν σημειώνει: «Είναι η αρχή μιας ανατροπής πιο δύσκολης, πιο ουσιαστικής, πιο ριζικής, πιο αποφασιστικής από την ανατροπή της αστικής τάξης, γιατί αυτό σημαίνει νίκη ενάντια στην ίδια μας την αδράνεια, τη χαλαρότητα, το μικροαστικό εγωισμό, ενάντια στις συνήθειες εκείνες που κληρονόμησε στον εργάτη και τον αγρότη ο καταραμένος καπιταλισμός. Οταν η νίκη αυτή στερεωθεί, τότε και μόνο τότε θα δημιουργηθεί η νέα κοινωνική πειθαρχία, η σοσιαλιστική πειθαρχία...».

Οι προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στο Πεδίον του Αρεως έχουν οριστεί για τις 6.30 μ.μ. στα εξής σημεία:

Ομόνοια: Συνοικίες της Α' Αθήνας, Υπηρεσίες, Δικηγόροι, Καλλιτέχνες, Πειραιάς, Αττική.

Προπύλαια: ΑΕΙ - ΤΕΙ και Σπουδάζουσα - ΤΕΙ.

Μοναστηράκι: Νότιες συνοικίες.

Σύνταγμα: Νοτιοανατολικές συνοικίες.

Πλ. Καραϊσκάκη: Εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.

Πλ. Αττικής: Βορειοδυτικές και Βόρειες συνοικίες.

Πλ. Βάθης: Εργαζόμενοι στη Βιομηχανία, Ενέργεια, ΜΜΕ, Τηλεπικοινωνίες, Μεταφορές, Δημόσια Διοίκηση, Χρηματοπιστωτικό και Εκπαιδευτικοί.

Πλ. Κάνιγγος: Κατασκευές και ΕΒΕ.

Σταθμός Λαρίσης: Νοτιοδυτικές και Δυτικές συνοικίες.

Γήπεδο Παναθηναϊκού: Υγεία, Ανατολικές και Βορειοανατολικές συνοικίες.

Στον τηλεοπτικό «902»

Παρακολουθήστε στην τηλεόραση του «902» σήμερα Τρίτη στις 6 μ.μ. την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα σε εκδήλωση - συζήτηση για τις εξελίξεις στον τομέα της πρόνοιας και της ειδικής αγωγής.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ