ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 3 Οχτώβρη 2000
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναβλήθηκε πάλι η δίκη των «Χρυσαυγιτών»

Για τις 10-1-2001 αναβλήθηκε η δίκη των έξι μελών της νεοναζιστικής «Χρυσής Αυγής», που επρόκειτο να γίνει χτες, ύστερα από τέσσερις αναβολές, στο 6ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. Στην αναβολή της συνέτεινε η 64η θέση που κατείχε στο πινάκιο και μια τηλεφωνική φάρσα για τοποθέτηση βόμβας, που έγινε στις 3.30 μ.μ., μισή ώρα πριν τη λήξη του ωραρίου.

Ετσι, γι' άλλη μια φορά απέφυγαν να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου οι Μ. Βαρσάμης, Γ. Παναγιωτίδης, Α. Κουσουμβρής, Α. Θεοδωρόπουλος, Δ. Ζαφειρόπουλος και Κ. Βουλγαρίδης για την επίθεση στις 6-4-1996 με σιδηρολοστούς εναντίον μελών του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος στη Φωκίωνος Νέγρη. Εναντίον τους είχε ασκηθεί τότε ποινική δίωξη για απλή σωματική βλάβη από κοινού και βαριές σωματικές βλάβες. Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη αναβολή της δίκης στις 6-6-1998, τα φασιστοειδή της «Χρυσής Αυγής» είχαν τραυματίσει βαρύτατα έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων τον φοιτητή Δημ. Κουσουρή, μέλος της ΕΦΕΕ. Ο δράστης της εγκληματικής επίθεσης Κώστας Ανδρουτσόπουλος ή «Περίανδρος» ακόμα καταζητείται...

Χτες, έξω από το χώρο των δικαστηρίων είχαν συγκεντρωθεί από τις 8.30 το πρωί μέλη της αντιφασιστικής κίνησης «Stop Χάιντερ», κρατώντας πανό και πικέτες και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των νεοναζί.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΔΟΥ ΝΙΟΒΗΣ
Παραπομπή Βασιλόπουλου προτείνει ο εισαγγελέας

Ανοίγει και πάλι η δικογραφία για την τραγική υπόθεση της οδού Νιόβης, μετά από ενέργειες της οικογένειας της άτυχης Αμαλίας Γκινάκη.

Οι συγγενείς της 25χρονης κοπέλας, που έχασε τη ζωή της άδικα, εξαιτίας της παράνοιας ενός κακοποιού (του Σορίν Ματέι) και της ανικανότητας των επικεφαλής της ΕΛ. ΑΣ. να τον εξουδετερώσουν, είχαν καταθέσει τον περασμένο Μάη έφεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, γιατί δεν απέδιδε σε κανέναν ποινικές ευθύνες. Η προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη κρίθηκε αναγκαία, καθώς ο εισαγγελέας Εφετών Αθ. Καφίρης, στον οποίο είχε ανατεθεί από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λ. Καράμπελα η μελέτη της σχετικής δικογραφίας και του απαλλακτικού βουλεύματος, έκρινε ότι δε συντρέχουν λόγοι για να ασκηθεί αυτεπάγγελτη έφεση κατά του βουλεύματος αυτού.

Τώρα, ο ίδιος εισαγγελέας, μετά την έφεση της οικογένειας Γκινάκη, διατυπώνει πρόταση προς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών για παραπομπή σε δίκη μόνο του πρώην αρχηγού της ΕΛ. ΑΣ. Αθαν. Βασιλόπουλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
«Παράνομη» η απεργία των τεχνικών!

«Καταχρηστική» έκρινε το δικαστήριο την 24ωρη απεργία, που είχαν κηρύξει για σήμερα οι τεχνικοί της «Ολυμπιακής Αεροπορίας».

Την απεργία κήρυξε και ανέστειλε, μετά από αυτήν την εξέλιξη, το ΔΣ της Ενωσης Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροπλάνων ΟΑ (ΕΠΤΑΟΑ), αντιδρώντας στην απαξίωση και τη συρρίκνωση της τεχνικής βάσης του εθνικού αερομεταφορέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση της ΟΑ, με την αγωγή της, ζητούσε να κηρυχτεί η απεργία παράνομη και «ιδιαζόντως καταχρηστική», επειδή «αποδυναμώνει το στόχο των κυβερνώντων για την ιδιωτικοποίηση της ΟΑ»! Αξίωνε, επίσης, την επιβολή προστίμου 500.000 δραχμών για κάθε πτήση που ματαιώνεται στον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της ΕΠΤΑΟΑ, καθώς και την προσωποκράτησή τους για έξι μήνες.

Χωρίς ταξί αύριο όλη η χώρα

Ακινητοποιούνται πάλι από τις 5 τα ξημερώματα αύριο για 24 ώρες τα ταξί και αγοραία όλης της χώρας.

Οι ιδιοκτήτες τους συμμετέχουν στην 24ωρη παναυτοκινητιστική κινητοποίηση που κήρυξε για αύριο η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Ελλάδας (ΓΣΕΑΕ), αντιδρώντας στην άρνηση της κυβέρνησης να δώσει λύσεις στα προβλήματα που ανακύπτουν από τις αλλεπάλληλες αυξήσεις στα καύσιμα.

Με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων αναφέρει ότι αιτήματα του κλάδου είναι η σταθεροποίηση της τιμής των καυσίμων, με μείωση των φόρων και των κερδών, καθώς και άμεση αναπροσαρμογή της διπλής ταρίφας, από 130 σε 150 δραχμές και της ελάχιστης μίσθωσης από 500 σε 600 δραχμές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ