ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 23 Οχτώβρη 2010
Σελ. /40
ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»
Προβοκάτσια για να εξουδετερωθεί η λαϊκή οργή

Συνθήματα που παραχαράσσουν τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» βρήκε κλιμάκιο του συνδυασμού που χτες περιόδευσε στο υπουργείο Εργασίας

Καμιά σχέση με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν έχουν τα συνθήματα που γράφτηκαν στους τοίχους
Καμιά σχέση με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν έχουν τα συνθήματα που γράφτηκαν στους τοίχους
Συνθήματα που παραχαράσσουν τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αντίκρισε γραμμένα σε τοίχους, χτες, κλιμάκιο του συνδυασμού με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Αττικής Γ. Σκιαδιώτη, το οποίο περιόδευσε στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας στην οδό Σταδίου. Ηταν ολοφάνερο πως όσοι τα έγραψαν, όχι απλά δεν ήξεραν, αλλά σχεδιασμένα «αλλοίωσαν» τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αφού μεταξύ άλλων έλεγαν: «Οχι στους δοσίλογους του ΠΑΣΟΚ, το μνημόνιο καταστρέφει τη χώρα, ψήφο στο ΚΚΕ, Θ. Παφίλης», «Κάτω η χούντα ΔΝΤ - ΕΕ - ΠΑΣΟΚ, ψήφο στο ΚΚΕ, Θ. Παφίλης», «Οργή λαού, εξέγερση παντού, όχι στο μνημόνιο, ψήφο στο ΚΚΕ, Θ. Παφίλη»..!

Είναι όμως πασίγνωστο πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» και όλοι όσοι τη στηρίζουν (μαζί με το ΚΚΕ) επισημαίνουν σταθερά πως τα προβλήματα του ελληνικού λαού δεν είναι αποτέλεσμα «χούντας ΔΝΤ - ΕΕ - ΠΑΣΟΚ», αλλά συνέπεια και στόχος της στρατηγικής που υπηρετούν όλα τα κόμματα του κεφαλαίου και όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ. Ποτέ δε μίλησε η «Λαϊκή Συσπείρωση» για «δοσίλογους», γιατί ο λαός δεν είναι θύμα προδοσίας (λες και υπάρχει... απόκλιση από τη, δήθεν, διαφορετική επίσημη γραμμή του ΠΑΣΟΚ), αλλά θύμα των κομμάτων του ευρωμονόδρομου που στηρίζουν απαρέγκλιτα τα συμφέροντα των μονοπωλίων και την ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας». Ποτέ η «Λαϊκή Συσπείρωση» και οι πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν δεν περιόρισαν την εναντίωσή τους στο μνημόνιο, ακριβώς γιατί δεν είναι αυτό το μόνο αντιλαϊκό σχέδιο. Το μνημόνιο αποτελεί ένα μόνο από τους «καρπούς» της στρατηγικής του κεφαλαίου. Για να πάψει η επίθεση στα προβλήματα του λαού δεν αρκεί η μη εφαρμογή του μνημονίου, αφού η αντιλαϊκή μήτρα (δηλαδή η στρατηγική των μονοπωλίων και η πολιτική ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) δε θα πάψει να γεννά νέες αντιλαϊκές αποφάσεις και μέτρα. Μάλιστα, όσοι προσπαθούν να εγκλωβίσουν το λαό σε αντιμνημονιακές αντιδράσεις τον καλούν να διαλέξει μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης.

Τα συνθήματα που βρέθηκαν γραμμένα σε εσωτερικούς τοίχους του υπουργείου (κλιμακοστάσιο) προκάλεσαν τις άμεσες αντιδράσεις του κλιμακίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Προχώρησε επί τόπου σε παράσταση διαμαρτυρίας στο γενικό γραμματέα του υπουργείου, κ. Σαραντόπουλο, ο οποίος είπε ότι θα φροντίσει να σβηστούν τα συνθήματα.

Οπως και να 'χει είναι καθαρό πως τέτοιες προβοκατόρικες «πρωτοβουλίες» εντάσσονται στην προσπάθεια να ανακοπεί η δυναμική που αποκτά το κάλεσμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αναδεικνύοντας την πολιτική που είναι ένοχη για τα λαϊκά προβλήματα και άρα τη διέξοδο από αυτά. Για τα επιτελεία της άρχουσας τάξης αποτελεί προτεραιότητα η παραχάραξη των θέσεων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με στόχο να «εξαφανιστεί» το μοναδικό ψηφοδέλτιο που αν πέσει στην κάλπη των προσεχών εκλογών θα αποτυπώσει γνήσια τη λαϊκή οργή αλλά και διέξοδο. Εννοια τους όμως, και η φωνή για παλλαϊκό ξεσηκωμό και οργάνωση ενάντια στα μονοπώλια θα δυναμώνει ολοένα, ατόφια και στεντόρεια.

Να κάνουμε την ψήφο όπλο ενάντια σ' όσους μας καταστρέφουν

Περιοδεία του Βαγγέλη Μπούτα, υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σε χωριά των Τρικάλων

Από τις συζητήσεις στα χωριά των Τρικάλων
Από τις συζητήσεις στα χωριά των Τρικάλων
«Κι εμείς καταστραφήκαμε, αλλά κι αυτούς "θα τους πάρει και θα τους σηκώσει". Το "μαύρο" στους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ "θα πάει σύννεφο"»!

Μ' αυτά τα λόγια, που δείχνουν πολλή οργή και μεγάλη αγανάκτηση, αλλά και πολιτική αποφασιστικότητα να τιμωρήσουν τα κόμματα που, με την πολιτική που εφαρμόζουν και στηρίζουν, ευθύνονται για τα τεράστια προβλήματα και τα βαριά βάσανα του αγροτικού κόσμου, υποδέχονταν οι αγρότες τον Β. Μπούτα, κατά τη χτεσινοβραδινή περιοδεία του σε χωριά των Τρικάλων.

Την ίδια αγροτική δυσαρέσκεια για τα κόμματα που κυβερνούν συνάντησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και προχτές το βράδυ, όταν, μαζί με τον Γ. Λαμπρούλη, υποψήφιο δήμαρχο Λαρισαίων, επισκέφτηκαν τη Φαλάνη της Λάρισας και μίλησαν σε ανοιχτή συγκέντρωση.

Πολύ αγριεμένοι είναι, ιδιαίτερα, οι βαμβακοπαραγωγοί, που κινδυνεύουν, φέτος, να μείνουν χωρίς εισόδημα, καθώς η επιδρομή του πράσινου σκουληκιού και οι συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει, σχεδόν, ολοκληρωτικές καταστροφές στην παραγωγή βαμβακιού.

«Το σκουλήκι δεν μπορέσαμε να το νικήσουμε κι ας ψεκάσαμε πέντε και έξι φορές και με τον κακό καιρό είμαστε ανήμποροι να τα βάλουμε. Ομως, αυτούς που αρνούνται να μας αποζημιώσουν, όλους όσοι θέλουν να μας ξεπαστρέψουν, έχουμε τον τρόπο να τους αντιμετωπίσουμε. Θα κάνουμε την ψήφο "όπλο" κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ», είπε στον Β. Μπούτα ένας νέος αγρότης από τα Τρίκαλα.

«Εμείς ζητάμε και παλεύουμε για ν' αποζημιωθούν οι βαμβακοπαραγωγοί από τον ΕΛΓΑ για το σύνολο των ζημιών και απ' το σκουλήκι και απ' τις βροχές, αλλά σας προειδοποιούμε ότι αν ξαναψηφίσετε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δε θα πάρετε αποζημιώσεις κι όχι μόνο αυτό, αλλά θα σας ξεκάνουν», έλεγε ο Β. Μπούτας στους χωρικούς που συναντούσε στα καφενεία, υπογραμμίζοντας: «Αν οι μικρομεσαίοι αγρότες πιστέψουν ότι με τον αγώνα και την ψήφο τους μπορούν ν' αλλάξουν τη μοίρα τους, τότε "φίδι που τους έφαγε" τις κυβερνήσεις και την ΕΕ».

Και τόνιζε: «Και ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς που επισκέφτηκαν, αυτές τις μέρες τη Θεσσαλία, για να στηρίξουν τους υποψήφιους των κομμάτων τους, σας είπαν μεγάλα ψέματα. Τιμωρήστε τους για τα ψέματα και για την αντιαγροτική πολιτική τους, καταψηφίζοντας τους υποψήφιους των κομμάτων τους και υπερψηφίζοντας τη "Λαϊκή Συσπείρωση" που στηρίζει το ΚΚΕ».

Να αποδυναμωθούν όσο γίνεται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Στο Νοσοκομείο του Ρίου και το ίδρυμα «Μέριμνα» περιόδευσε χτες ο Νίκος Καραθανασόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Περιοδεία στο Νοσοκομείο του Ρίου και στο ίδρυμα «Μέριμνα», που είναι για παιδιά με νοητική στέρηση, στην Πάτρα, περιόδευσε χτες κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Νοσοκομείο του Ρίου μίλησε με τους εργαζόμενους και μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι στις τοπικές εκλογές να αποδυναμώσουν ακόμα περισσότερο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η εφαρμογή του "Καλλικράτη" και του Μνημονίου της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της δημόσιας Υγείας, νέα βάρη στη λαϊκή οικογένεια και στους εργαζόμενους. Στις εκλογές δεν πρέπει να ανάψει πράσινο φως στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ για να φέρουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν στο συρτάρι.

Ευθύνες για την κατάσταση στο δημόσιο Σύστημα Υγείας έχουν και οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα αλληλομοιράζονται σε διάφορα ψηφοδέλτια στους δήμους και στην περιφέρεια. Οχι μόνο έβαλαν πλάτες, ψηφίζοντας τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, όχι μόνο στηρίζουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, αλλά επιπλέον δε βγάζουν άχνα για τα απογευματινά ιατρεία και τα χαράτσια που πληρώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Στήριξαν την ευρωπαϊκή οδηγία και το νόμο για τις εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών, που τους οδηγεί να δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας νύχτα - μέρα.

Αναγκαιότητα σήμερα είναι το ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν Σύστημα Υγείας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτόν τον τομέα. Σε αυτό κανείς δεν παίρνει θέση, όσο και να καμώνονται ότι υπερασπίζονται το δημόσιο Σύστημα Υγείας. Γιατί κέρδη - εμπορευματοποίηση και δημόσια Υγεία για το λαό δεν πάνε μαζί».

Στη συνέχεια ο Ν. Καραθανασόπουλος περιόδευσε στη «Μέριμνα» και μίλησε με τους εργαζόμενους του ιδρύματος, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, ενώ το ίδιο το ίδρυμα υποχρηματοδοτείται. «Ηρθε η ώρα να αξιοποιήσετε την πείρα σας και να βγάλετε τα αναγκαία συμπεράσματα. Πρέπει να αγνοήσετε όλους αυτούς που σας έταζαν λύσεις μέσω φιλανθρωπιών, χορηγιών και του εθελοντισμού. Πρέπει να διεκδικήσετε αγωνιστικά να αναλάβει το κράτος τη λειτουργία του ιδρύματος».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ