Σάββατο 23 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»
Προβοκάτσια για να εξουδετερωθεί η λαϊκή οργή

Συνθήματα που παραχαράσσουν τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» βρήκε κλιμάκιο του συνδυασμού που χτες περιόδευσε στο υπουργείο Εργασίας

Καμιά σχέση με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν έχουν τα συνθήματα που γράφτηκαν στους τοίχους
Καμιά σχέση με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν έχουν τα συνθήματα που γράφτηκαν στους τοίχους
Συνθήματα που παραχαράσσουν τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αντίκρισε γραμμένα σε τοίχους, χτες, κλιμάκιο του συνδυασμού με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Αττικής Γ. Σκιαδιώτη, το οποίο περιόδευσε στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας στην οδό Σταδίου. Ηταν ολοφάνερο πως όσοι τα έγραψαν, όχι απλά δεν ήξεραν, αλλά σχεδιασμένα «αλλοίωσαν» τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αφού μεταξύ άλλων έλεγαν: «Οχι στους δοσίλογους του ΠΑΣΟΚ, το μνημόνιο καταστρέφει τη χώρα, ψήφο στο ΚΚΕ, Θ. Παφίλης», «Κάτω η χούντα ΔΝΤ - ΕΕ - ΠΑΣΟΚ, ψήφο στο ΚΚΕ, Θ. Παφίλης», «Οργή λαού, εξέγερση παντού, όχι στο μνημόνιο, ψήφο στο ΚΚΕ, Θ. Παφίλη»..!

Είναι όμως πασίγνωστο πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» και όλοι όσοι τη στηρίζουν (μαζί με το ΚΚΕ) επισημαίνουν σταθερά πως τα προβλήματα του ελληνικού λαού δεν είναι αποτέλεσμα «χούντας ΔΝΤ - ΕΕ - ΠΑΣΟΚ», αλλά συνέπεια και στόχος της στρατηγικής που υπηρετούν όλα τα κόμματα του κεφαλαίου και όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ. Ποτέ δε μίλησε η «Λαϊκή Συσπείρωση» για «δοσίλογους», γιατί ο λαός δεν είναι θύμα προδοσίας (λες και υπάρχει... απόκλιση από τη, δήθεν, διαφορετική επίσημη γραμμή του ΠΑΣΟΚ), αλλά θύμα των κομμάτων του ευρωμονόδρομου που στηρίζουν απαρέγκλιτα τα συμφέροντα των μονοπωλίων και την ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας». Ποτέ η «Λαϊκή Συσπείρωση» και οι πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν δεν περιόρισαν την εναντίωσή τους στο μνημόνιο, ακριβώς γιατί δεν είναι αυτό το μόνο αντιλαϊκό σχέδιο. Το μνημόνιο αποτελεί ένα μόνο από τους «καρπούς» της στρατηγικής του κεφαλαίου. Για να πάψει η επίθεση στα προβλήματα του λαού δεν αρκεί η μη εφαρμογή του μνημονίου, αφού η αντιλαϊκή μήτρα (δηλαδή η στρατηγική των μονοπωλίων και η πολιτική ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) δε θα πάψει να γεννά νέες αντιλαϊκές αποφάσεις και μέτρα. Μάλιστα, όσοι προσπαθούν να εγκλωβίσουν το λαό σε αντιμνημονιακές αντιδράσεις τον καλούν να διαλέξει μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης.

Τα συνθήματα που βρέθηκαν γραμμένα σε εσωτερικούς τοίχους του υπουργείου (κλιμακοστάσιο) προκάλεσαν τις άμεσες αντιδράσεις του κλιμακίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Προχώρησε επί τόπου σε παράσταση διαμαρτυρίας στο γενικό γραμματέα του υπουργείου, κ. Σαραντόπουλο, ο οποίος είπε ότι θα φροντίσει να σβηστούν τα συνθήματα.

Οπως και να 'χει είναι καθαρό πως τέτοιες προβοκατόρικες «πρωτοβουλίες» εντάσσονται στην προσπάθεια να ανακοπεί η δυναμική που αποκτά το κάλεσμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αναδεικνύοντας την πολιτική που είναι ένοχη για τα λαϊκά προβλήματα και άρα τη διέξοδο από αυτά. Για τα επιτελεία της άρχουσας τάξης αποτελεί προτεραιότητα η παραχάραξη των θέσεων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με στόχο να «εξαφανιστεί» το μοναδικό ψηφοδέλτιο που αν πέσει στην κάλπη των προσεχών εκλογών θα αποτυπώσει γνήσια τη λαϊκή οργή αλλά και διέξοδο. Εννοια τους όμως, και η φωνή για παλλαϊκό ξεσηκωμό και οργάνωση ενάντια στα μονοπώλια θα δυναμώνει ολοένα, ατόφια και στεντόρεια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ