ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2010
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αμεσα μέτρα στήριξης και ανακούφισης των ανέργων

Επίκαιρη Ερώτηση στον πρωθυπουργό κατέθεσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Επίκαιρη Ερώτηση στον πρωθυπουργό κατέθεσε χτες στη Βουλή η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, απαιτώντας να πάρει η κυβέρνηση μέτρα για τη στήριξη και ανακούφιση των ανέργων. Το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης έχει ως εξής:

«Η γενικευμένη επίθεση της κυβέρνησης στα λαϊκά εισοδήματα, στα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, μαζί με τις νέες αυξήσεις των φόρων που έρχονται στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, και την ακρίβεια, έχουν δυσβάστακτες συνέπειες στις εργατικές - λαϊκές οικογένειες και ιδιαίτερα στους άνεργους. Νέα στρώματα σπρώχνονται στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Την ώρα που επιδεινώνεται η κατάσταση του λαού η κυβέρνηση δίνει νέες απλόχερες παροχές στις τράπεζες, στις μεγάλες επιχειρήσεις και προωθεί νέες μειώσεις στη φορολογία του κεφαλαίου. Η καπιταλιστική κρίση και η αντιμετώπιση του ελλείμματος και του χρέους χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να προωθηθούν οι αντιδραστικές αλλαγές που υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Η διεύρυνση της ανεργίας, που πλήττει με ιδιαίτερη ένταση τις νέες ηλικίες και τις γυναίκες, απαιτεί και επιβάλλει τη λήψη άμεσων μέτρων για τη στήριξη και προστασία των ανέργων.

Το ΚΚΕ διεκδικεί μαζί με τους εργαζόμενους:

  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους άνεργους για όσο διαρκεί η ανεργία και να υπολογίζεται ο χρόνος αυτός συντάξιμος. Με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, ο κατώτερος μισθός πρέπει να είναι 1.400 ευρώ και επομένως το επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ.
  • Δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους άνεργους και τις οικογένειές τους, με κάλυψη της δαπάνης από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
  • Δωρεάν βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά των ανέργων. Κατάργηση των τροφείων και χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
  • Αναστολή πληρωμών των δανείων και απαγόρευση κατάσχεσης και πλειστηριασμού της κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας μέχρι 150 τ.μ. για την τετραμελή οικογένεια, την περίοδο της ανεργίας και επιδότηση του ενοικίου.
  • Μείωση των τιμολογίων στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο νερό και το σταθερό τηλέφωνο κατά 50% και απαγόρευση διακοπής της σύνδεσής τους την περίοδο της ανεργίας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. πρωθυπουργός εάν προτίθεται η κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για τη στήριξη και ανακούφιση των ανέργων».

Στο 22,04% η κάλυψη του πλάνου από την πρώτη μέρα

Το καλό ξεκίνημα ενισχύει τη βεβαιότητα ότι και αυτή η μάχη θα στεφθεί με επιτυχία

Σε ποσοστό 22,04% καλύφθηκε το πανελλαδικό πλάνο της τρίμηνης (Οκτώβρης, Νοέμβρης, Δεκέμβρης) Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ, απ' την πρώτη κιόλας μέρα της έναρξής της. Το καλό ξεκίνημα επιβεβαιώνει το δυναμισμό και την αποφασιστικότητα, με την οποία τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ ρίχτηκαν στη μάχη του κουπονιού. Ταυτόχρονα, ενισχύει τη βεβαιότητα πως και αυτή η οικονομική εξόρμηση θα στεφθεί από επιτυχία, πως οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι του μόχθου, πρόθυμα απ' το υστέρημά τους θα ενισχύσουν το ΚΚΕ, τον αγώνα για τα συμφέροντά τους, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που προκαλεί η πολιτική καθήλωσης και μείωσης του λαϊκού εισοδήματος.

Το πρώτο κλείσιμο ανέδειξε στην πρώτη θέση την Κομματική Οργάνωση του Πειραιά με ποσοστό 34,93%. Στη δεύτερη θέση την ΚΟ Αιγαίου με 28,26% και στην τρίτη την ΚΟ Αττικής με ποσοστό 26,40%. Ακολουθεί η ΚΟ Θεσσαλονίκης με 22,80% και η ΚΟ Αθήνας με 22,78%. Στη συνέχεια, κατά σειρά οι Κομματικές Οργανώσεις Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 21%, Εξωτερικού με 20%, Στερεάς - Εύβοιας με 19,39%, Βορειοδυτικής Ελλάδας με 18,54%, Κρήτης με 18,36%, Πελοποννήσου με 18,25%, Δυτικής Μακεδονίας με 15,95%, Κεντρικής Μακεδονίας με 15,20% και Θεσσαλίας με 15%.

Η ΚΝΕ κάλυψε την πρώτη μέρα το 24,90% του πλάνου της, ενώ οι ΚΟ του «Ριζοσπάστη» και του «902» το 12,28% και 10%, αντίστοιχα.

Από τις Νομαρχιακές Οργανώσεις του Κόμματος, πρώτη ήρθε αυτή της Χίου με ποσοστό 37,23%, δεύτερη της Λέσβου με 35,23%, τρίτη της Φωκίδας με 35,20% και ακολουθούν: Ικαρίας με 32,30%, Μεσσηνίας με 28,25%, Ροδόπης με 25,20%, Λακωνίας και Κυκλάδων με 25%, Κω με 24%, Εβρου με 23,70%, Ηρακλείου με 23,31%, Αιτωλοακαρνανίας με 23%, Ρόδου με 22,90%, Πρέβεζας με 22,85%, Ξάνθης με 22,70%, Φλώρινας με 22,66%, Ημαθίας, Κορινθίας και Λευκάδας με 20%, Ηλείας και Σάμου με 19%.

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μεγάλη εκδήλωση - σύσκεψη

Αύριο, Πέμπτη 7 Οκτώβρη, στις 5 το απόγευμα, πραγματοποιείται εκδήλωση - σύσκεψη των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Αττικής, για την προετοιμασία της τελικής εξόρμησης για τη μάχη των εκλογών. Θα συμμετάσχουν οι επικεφαλής των συνδυασμών, οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι, καθώς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Στην εκδήλωση θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ, στον Περισσό.

Στη συγκέντρωση για τους ΕΒΕ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος για τους επαγγελματοβιοτέχνες, με θέμα «Η καπιταλιστική κρίση και η όξυνση των λαϊκών προβλημάτων. Οι θέσεις του ΚΚΕ και οι εκλογές για την περιφέρεια και τους δήμους», σήμερα Τετάρτη, στις 7 μ.μ. Στη συγκέντρωση θα παραβρεθεί και ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος, 2ος όροφος).

Η Αλέκα Παπαρήγα στην Ικαρία

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα επισκεφτεί την Ικαρία το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Οκτώβρη. Το πρόγραμμα της επίσκεψης είναι το ακόλουθο:

  • Σάββατο 9/10

18.00: Θα μιλήσει σε σύσκεψη γυναικών στον Εύδηλο, στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου.

20.30: Θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Ευδήλου.

  • Κυριακή 10/10

9.30: Θα επισκεφθεί την Αρεθούσα.

Με την υπουργό Παιδείας

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα συναντηθεί σήμερα Τετάρτη και ώρα 10 π.μ., με την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, κατόπιν αιτήματος της υπουργού. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΚΟ του ΚΚΕ, στη Βουλή.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ