ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 2 Οχτώβρη 2010
Σελ. /40
ΛΕΣΧΗ ΑΠΘ
Ψήφο για ένα κίνημα που θα ορθώνει ανάστημα

Περιοδεία του Γιάννη Ζιώγα και του Σωτήρη Ζαριανόπουλου

Με όλες τους τις δυνάμεις να ενισχύσουν τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ. Να συμβάλουν στη δημιουργία ενός κινήματος που θα ορθώσει ανάστημα για να εμποδίσει από την πρώτη στιγμή τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί, να αναστείλει αυτά που έχουν προγραμματιστεί και να ανοίξει το δρόμο για ανάπτυξη με γνώμονα τα συμφέροντα και τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού.

Αυτό το κάλεσμα απηύθυναν ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, και οι δύο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας στους εργαζόμενους της Φοιτητικής Λέσχης του ΑΠΘ. Προέτρεψαν τους εργαζόμενους, μόνιμους και εργολαβικούς, να συλλογιστούν και να αποφασίσουν με βάση την πείρα τους. Να κρίνουν με βάση το ποιος στάθηκε δίπλα τους (το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ που στηρίζουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση») και ποιος απέναντί τους (αιρετοί και συνδικαλιστές του δικομματισμού) στους πολύχρονους αγώνες για την κατάργηση της σύγχρονης δουλείας των εργολάβων και την πρόσληψή τους απευθείας από τους οργανισμούς και τις υπηρεσίες για τις οποίες εργάζονται.

Μέσα από την περιοδεία αναδείχθηκε πως, με μεσολαβητή τις εκάστοτε κυβερνήσεις, μεγάλες εργολαβικές εταιρείες λυμαίνονται τα πανεπιστήμια της χώρας και άλλους δημόσιους οργανισμούς.

«Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να επεκτείνει τις ευέλικτες σχέσεις εργασίας, νομιμοποιώντας την τεράστια κλοπή που γίνεται από τις εταιρείες και απέναντι στους εργαζόμενους αλλά και στους δημόσιους οργανισμούς», είπε ο Σ. Ζαριανόπουλος.

Με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», πρόσθεσε ο Γιάννης Ζιωγας, «επιφυλάσσεται παραπέρα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, απολύσεις, αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις, παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, το πέρασμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης καθώς επίσης και της Υγείας και της Πρόνοιας σε περιφέρειες και σε δήμους, με αποτέλεσμα και οι υπηρεσίες να υποβαθμιστούν και τελικά όλα να καταλήγουν σε βάρος των εργαζομένων».


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ
Η εργατική ψήφος να στείλει μήνυμα!

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μαζί με τον Ν. Γκατζή, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και τον Απ. Νάνο, υποψήφιο δήμαρχο Βόλου, επισκέφτηκαν το εργοστάσιο της «ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ» στο Βόλο

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στην «Κόκα - Κόλα»
Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στην «Κόκα - Κόλα»
Με θέρμη, αλλά και με διάθεση ν' ακούσουν προσεκτικά τις θέσεις και τις προτάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», όχι μόνο για τις ερχόμενες εκλογές, αλλά, γενικότερα, για όσα τους απασχολούν και τους προβληματίζουν, υποδέχτηκαν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της «ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ» στο Βόλο, τον Β. Μπούτα, υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τον Ν. Γκατζή, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και τον Απ. Νάνο, υποψήφιο δήμαρχο Βόλου, που επισκέφτηκαν, χτες το πρωί, την επιχείρηση.

Μιλώντας στους εργάτες, ο Β. Μπούτας, ανάμεσα στα άλλα, επισήμανε: Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η τρόικα έχουν πέσει σαν τα κοράκια πάνω στην εργατιά να ξεσκίσουν τις σάρκες της. Αν η εργατική τάξη, σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο με την φτωχή αγροτιά και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν ορθώσουν ισχυρό τείχος αντίστασης σ' αυτή την επίθεση και δεν περάσουν στην αντεπίθεση, οι βάρβαροι θα διαβούν και θα ισοπεδώσουν τα πάντα. Δε θα μείνει «πέτρα πάνω στην πέτρα».

Ξέρω - συνέχισε - ότι αυτή η ολομέτωπη, η σφοδρή, η βάρβαρη επίθεση έχει δημιουργήσει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς. Και μέσα στον πανικό του μπορεί κάποιος να σκεφτεί «ο σώζων εαυτόν, σωθήτω». Πιστέψτε με: Δε θα σωθεί κανείς, αν δεν είμαστε όλοι μαζί, καλά οργανωμένοι, δυνατοί κι αποφασισμένοι για σκληρούς αγώνες και γερές συγκρούσεις με τον ταξικό αντίπαλο και τις πολιτικές δυνάμεις που τον υπηρετούν. Κι είναι ντροπή για τον εργάτη να τον λένε κιοτή.

Οι εκλογές για τις περιφέρειες και για τους δήμους - είπε - είναι μια καλή ευκαιρία για τον εργάτη, όπως και για τον φτωχό αγρότη, τον αυτοαπασχολούμενο, τον μικρό επιχειρηματία, το νέο και το συνταξιούχο της λαϊκής οικογένειας να διαμηνύσει προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την τρόικα ότι δε γονατίζει και δεν υποτάσσεται. Το ίδιο μήνυμα χρειάζεται να σταλεί και προς τη ΝΔ, το ΛΑ.Ο.Σ. και τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική.

Αυτό το μήνυμα - κατέληξε - δε στέλνεται ούτε με την «αποχή», ούτε και με τη διάχυση της εργατικής - λαϊκής δυσαρέσκειας «καταδώ και κατακεί». Στέλνεται με την υπερψήφιση των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στους οποίους συμμετέχουν αγωνιστές του εργατικού - λαϊκού κινήματος, ορκισμένοι και πανέτοιμοι να συνεχίσουν τους αγώνες για τα λαϊκά δικαιώματα.


ΝΙΚΑΙΑ
Σταθερά κι αταλάντευτα μαζί με τους εργαζόμενους

«Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, γι' αυτό και πετύχαμε τη μονιμοποίηση εκατοντάδων συμβασιούχων. Συμπαραστεκόμαστε σε κάθε διεκδίκησή τους που ανεβάζει το εισόδημά τους, ειδικά σήμερα που δέχονται τη βάρβαρη επίθεση από την αντιλαϊκή πολιτική και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να διεκδικούμε μαζί τους». Αυτό ξεκαθαρίζει η αγωνιστική δημοτική αρχή του Δήμου Νίκαιας, με χτεσινή της ανακοίνωση, δίνοντας την κατάλληλη απάντηση στο ΠΑΣΟΚ και τους μηχανισμούς του, που, προχτές, βρέθηκαν σε πλήρη δράση, επιχειρώντας να στήσουν ένα οργανωμένο σχέδιο, που άγγιξε τα όρια της προβοκάτσιας, σε βάρος του κομμουνιστή δημάρχου Στέλιου Μπενετάτου.

Ο Δήμος Νίκαιας σημειώνει: «Δεν επιτρέπεται να στήνονται τέτοια πολιτικά παιχνίδια σε βάρος της Δημοτικής Αρχής, που τελικά στρέφονται ενάντια στους εργαζόμενους. Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, γι' αυτό και πετύχαμε τη μονιμοποίηση εκατοντάδων συμβασιούχων. Συμπαραστεκόμαστε σε κάθε διεκδίκησή τους που ανεβάζει το εισόδημά τους, ειδικά σήμερα που δέχονται τη βάρβαρη επίθεση από την αντιλαϊκή πολιτική και είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε μαζί τους από την κυβέρνηση τα χρήματα που περικόπτει από το μισθό τους. Η σημερινή (σ.σ. χτεσινή) όμως μη καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων λόγω της δέσμευσής τους από τη δικηγόρο (σ.σ. του σωματείου) κα Ρήγα εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες και εμείς είμαστε αντίθετοι με όλες μας τις δυνάμεις».

Τονίζει ότι «αν και ο Δήμος Νίκαιας βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο, εξακολουθεί και πετυχαίνει την απρόσκοπτη μισθοδοσία των εργαζομένων». Καλεί τους εργαζόμενους «να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τη στάση της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Συλλόγου των εργαζομένων», που φτάνει «να διακινδυνεύσει» ακόμα και «τη μισθοδοσία τους». «Αν η αποδέσμευση του ποσού, αναφέρεται στην ανακοίνωση, γίνει τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, η πληρωμή των εργαζομένων θα γίνει την Τρίτη 5 Οκτωβρίου».

«Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκαιας - Ρέντη

Με ανακοίνωσή του ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκαιας - Ρέντη, που υποστηρίζει το ΚΚΕ, επισημαίνει: «Η συνεπής στάση της σημερινής δημοτικής αρχής ενοχλεί αφάνταστα όσους θέλουν να καλλιεργήσουν τη μοιρολατρία στους εργαζόμενους» και συγκεκριμένα τις συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ, που συναίνεσαν με την αντιλαϊκή πολιτική να εφαρμοστούν σε όλους τους δήμους οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, «παζάρευαν» με την κυβέρνηση και τους τοπικούς «άρχοντες» τις «πάγιες και διαρκείς ανάγκες» του δημόσιου τομέα, για να χωρίσουν τους συμβασιούχους εργαζόμενους σε «χρήσιμους» και «περισσευούμενους» και «τώρα προετοιμάζουν το έδαφος για τα μετεκλογικά παζάρια, για το πόσοι (μόνιμοι πλέον) εργαζόμενοι περισσεύουν με τον "Καλλικράτη"». Αυτή τη στάση ακολουθούν «και οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ Δήμου Νίκαιας στην ΠΟΕ - ΟΤΑ».

«Καλούμε τους εργαζόμενους στο δήμο, αλλά και όλα τα λαϊκά στρώματα της Κοκκινιάς και του Ρέντη να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα για το ποιος ωφελείται από τέτοιες ενέργειες και να αντισταθούν. Να στείλουν μήνυμα λαϊκής νίκης και στις επερχόμενες εκλογές, στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης"!».


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Στην Αττική

Σάββατο 2 Οκτώβρη

-- Συναυλία με το Μίλτο Πασχαλίδη και το μουσικό σχήμα «Ανώνυμους» αφιερωμένη στη νεολαία θα γίνει σήμερα, Σάββατο, στην πλατεία Φλαμίνγκο, στη Σαλαμίνα, στις 8 το βράδυ, διοργανώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση Σαλαμίνας» όπου θα χαιρετίσει η υποψήφια δήμαρχος Σαλαμίνας Γεωργία Γκαβογιάννη.

Κυριακή 3 Οκτώβρη

-- O Χρήστος Κατσώτης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης νοτίου τομέα και μέλος της ΚΕ και η Γιώτα Δήμου, υποψήφια δήμαρχος Αγ. Δημητρίου, θα μιλήσουν σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Βασιλείου στο Μπραχάμι, στις 12 το μεσημέρι.

-- Ο Νίκος Παπαγεωργίου, υποψήφιος δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, θα μιλήσει σε σύσκεψη στις 19.00 στο ξενοδοχείο «Μετροπόλιταν».


ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ
«Δουλειά κι αγώνα» για να εφαρμοστεί ο «Καλλικράτης»

«Δουλειά κι αγώνα» για να εφαρμοστεί ο «Καλλικράτης», που υπηρετεί τη στρατηγική του κεφαλαίου, ζήτησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, για την περιφέρεια Αττικής, Γ. Δημαράς, ο οποίος παρουσίασε χθες το όνομα, το λογότυπο και τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες του Συνδυασμού του. Το πρόγραμμα της παράταξης καθώς και το ψηφοδέλτιο, όπως ο ίδιος είπε, θα ανακοινωθούν μέσα στην προσεχή εβδομάδα. Θέλησε δε να παρουσιάσει τον δήθεν «πολυσυλλεκτικό» χαρακτήρα του ψηφοδελτίου του, που τον παρουσιάζει ως δυνατό χαρτί ο δήθεν ανεξάρτητος (αλλά ΠΑΣΟΚ σε κάθε περίπτωση...) υποψήφιος περιφερειάρχης Γ. Δημαράς. Παρουσιάζοντας χθες τους επτά αντιπεριφερειάρχες, καυχήθηκε ότι προέρχονται από «διαφορετικούς πολιτικούς χώρους». Τόσο διαφορετικούς όσο και ο ίδιος διαφέρει από το ΠΑΣΟΚ. Εν κατακλείδι τόσο διαφορετικούς που συμφωνούν στην πολιτική που εκφράζει ο Γ. Δημαράς, δηλαδή ΠΑΣΟΚ. Αλλά για να μην κατηγορηθούμε για υπερβολές και κακεντρέχεια, παραθέτουμε τα ονόματα και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Στο «πολυσυλλεκτικό» ψηφοδέλτιο, λοιπόν, ανήκουν: Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΝ αλλά και του ΠΑΣΟΚ Ν. Γαλανός. Ο δημοσιογράφος, μέχρι σήμερα νομαρχιακός σύμβουλος με το Γ. Σγουρό, Νάσος Αθανασίου. Ο Τάκης Χατζηπέρος, αξιωματικός ΠΝ - μέλος του πληρώματος του «Βέλους». Η Ερη Κωνσταντάτου. Ο Χρ. Κουρούσης, πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Ο δημοσιογράφος και δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Κ. Σκανδαλίδη, Μάκης Γιομπαζολιάς. Ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Στάθης Παναγούλης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ