ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 26 Σεπτέμβρη 2010
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΛΑΜΠΑΤΣΕΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΛΑΜΠΑΤΣΕΑΣ
φωτό

Στη μνήμη της ΚΑΤΙΝΟΥΛΑΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑ, που έφυγε από κοντά μας στις 14/6/2010, πιστής οπαδού του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής της που δεν μπόρεσα να παραβρεθώ στην κηδεία της, καταθέτω για την ενίσχυση της ΚΝΕ 20 ευρώ. Επίσης, στη μνήμη της φίλης μου ΑΜΑΛΙΑΣ ΔΕΓΓΛΕΡΗ - ΣΚΟΙΝΙΩΤΗ, προσφέρω 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Μελισσίων.

Κική Αναστασοπούλου

***

Στη μνήμη των γονιών μας: ΧΡΗΣΤΟΥ και ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ, ΓΙΑΝΝΗ και ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ, των αδελφών μου: ΝΙΚΟΥ, ΚΩΣΤΑ, ΒΑΣΙΛΗ, ΑΝΝΑΣ, ΑΓΑΘΗΣ, καθώς και του γαμπρού μου, ΖΑΧΑΡΙΑ, και της νύφης μου, ΕΥΓΕΝΙΑΣ, προσφέρουμε στην ΚΝΕ 20 ευρώ μέσω ΚΟΒ Μελισσίων.

Παύλος και Αννα Στύλιου

***

φωτο

Στη μνήμη του λατρευτού μας συζύγου, πατέρα, παππού και αγωνιστή του κομμουνιστικού κινήματος ΘΟΔΩΡΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ που έφυγε από κοντά μας στις 5/9/2010, η σύζυγος και τα παιδιά προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ. Ο Θόδωρος Παπαγεωργίου είχε εργαστεί ως τοπογράφος μηχανικός για είκοσι χρόνια στο Δήμο Ηλιούπολης. Η οικογένεια ευχαριστεί όσους μετείχαν στο βαρύτατο πένθος μας.

***

Στην μνήμη του ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΚΩΣΤΑΚΟΥ, μαχητή του Δημοκρατικού Στρατού Πελοποννήσου, από τη Σκάλα Λακωνίας, η Δήμητρα Στρατάκου και ο Στράτης Κωστάκος προσφέρουν στην ΝΕ Λακωνίας του ΚΚΕ 50 ευρώ ως ενίσχυση.

ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
***

φωτό

Στις 20 Σεπτέμβρη έκλεισαν δύο χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μου σύζυγος, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΖΩΝΗΣ.

Στη μνήμη του, προσφέρω 50 ευρώ στο ηρωικό μας Κόμμα, το ΚΚΕ.

Η σύζυγός του Μαρία

***

φωτό

Συμπληρώνονται 40 μέρες από την 16η Αυγούστου του 2010, οπότε και «έφυγε» από κοντά μας ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΗΣ του Κωνσταντίνου από τη Δροσοπηγή Κονίτσης. Αγωνιστής του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, πέρασε στην Αλβανία. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, συνέχισε να αγωνίζεται μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ του «902», οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ 2

Σήμερα, 26 Σεπτέμβρη, κλείνουν 9 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο σύζυγός μου ΦΩΤΗΣ ΚΑΝΤΕΡΕΣ, οπαδός και ψηφοφόρος του ΚΚΕ. Επίσης, στις 5 Οκτώβρη, κλείνουν 10 χρόνια από τότε που έφυγε ο αδελφός μου ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος του ΚΚΕ. Πολλά χρόνια της ζωής του τα πέρασε στις φυλακές και τις εξορίες («παραθέρισε» σε όλα τα νησιά).

Στην ακριβή μνήμη τους προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Χαϊδαρίου, για να μπορεί να κρατάει με τους αγώνες του το λαό μας όρθιο, γιατί προσπαθούν να τον κάνουν να σέρνεται με τα τέσσερα.

Η σύζυγος και αδελφή Μαρία Κυριαζοπούλου - Καντερέ

***

ΦΩΤΟ

Στις 30 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 13 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΛΑΜΠΑΤΣΕΑ του Ιωάννη.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε στο αγαπημένο του κόμμα, το ΚΚΕ, 200 ευρώ.

Η σύζυγος Λίζη, οι κόρες Ρούλα και Μάρω

***

ΦΩΤΟ

Στις 27 Σεπτέμβρη κλείνουν 27 μήνες από το θάνατο του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗ. Γεννήθηκε το 1927 στο χωριό Αγιος Βαρθολομαίος στη Φλώρινα. Ηταν αγωνιστής της ΕΠΟΝ και του ΔΣΕ και μέλος του ΚΚΕ από το 1948. Με τη λήξη του εμφυλίου πολέμου κατέφυγε πολιτικός πρόσφυγας στη Λ.Δ. Πολωνίας. Επαναπατρίστηκε το 1976 οικογενειακώς και εγκαταστάθηκε στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

ΦΩΤΗΣ ΚΑΝΤΕΡΕΣ
ΦΩΤΗΣ ΚΑΝΤΕΡΕΣ
Στη μνήμη του, προσφέρουμε 50 ευρώ για την ονομαστική του γιορτή στις 29 Σεπτέμβρη. Επίσης, στη μνήμη του, προσφέρουμε 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση και 100 ευρώ για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, μέσω της ΚΟ Νεάπολης της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Η σύζυγος Ιωάννα, τα παιδιά Αντώνης και Αννα και ο εγγονός Πρόδρομος

***

ΦΩΤΟ 4

Ο Γεράσιμος Αλ. Λυκούδης, στη μνήμη των γονιών του, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και ΔΙΟΝΥΣΙΑΣ, των αδερφών του ΣΠΥΡΟΚΩΣΤΑ, επαγγελματία που πέθανε το Μάρτη του 1982, ΑΠΟΣΤΟΛΗ, εργαζόμενου στις μεταφορές συνδικαλιστή που διώχθηκε από τη χούντα και πέθανε το Γενάρη του 1992, ΕΛΛΗΣ που πέθανε το Σεπτέμβρη του 2009, ΧΡΙΣΤΑΓΓΕΛΟΥ, βιομηχανικού εργάτη και συνδικαλιστή που πέθανε το Δεκέμβρη του 2009, προσφέρει 150 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ για τον εκλογικό αγώνα, καθώς και 50 ευρώ, μέσω της Βόρειας Συνοικίας Πάτρας του ΚΚΕ, στη μνήμη των πιονιέρων της Α' Ομάδας Πιονιέρων του Ψυρρή, της οποίας ήταν μέλος, του αρχηγού του ΝΩΝΤΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ και του ΑΧΙΛΛΕΑ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ, που εργαζόταν στο κατάστημά του, Παλλάδος 21, το 1934.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μας συντρόφισσας και φίλης ΡΟΥΛΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ, οι σύντροφοί της από το Μαθηματικό Πάτρας, Αλέκα, Δημήτρης, Ελένη, Κώστας, Λουκάς, Μαρία, Νώντας, Παναγιώτης, Περικλής, Σούλα, Στέλιος και Φανή, προσφέρουν το ποσό των 500 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Εργαζομένων του Δήμου Περάματος.

ΔΟΥΚΑΣ ΜΗΤΣΟΣ
ΔΟΥΚΑΣ ΜΗΤΣΟΣ
* Ο Ιωάννου Κώστας προσφέρει στη μνήμη της σ. ΡΟΥΛΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ 50 ευρώ μέσω ΚΟ Ναυτεργατών.

* Ο Μανώλης Νίκος προσφέρει, στη μνήμη της σ. ΡΟΥΛΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ, 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ν/Ζώνης.

***

ΦΩΤΟ

Στην μνήμη της ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ΚΙΚΗΣ) ΔΙΓΚΟΓΛΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, που πρόσφατα έκλεισαν 3 χρόνια απουσίας της, ο σύζυγός της Χρήστος, τα παιδιά της, τα εγγόνια και τα δισέγγονά της προσφέρουν 150 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ροτόντας.

***

ΦΩΤΟ

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΜΗΤΣΟΣ) ΔΟΥΚΑΣ, του Σταύρου, γεννήθηκε το 1911 στον Κακόβατο Ολυμπίας και «έφυγε» το 1970. Εγινε μέλος του ΚΚΕ το 1928 και πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Η προσφορά του στον αγώνα του ΔΣΕ λόγω επαγγέλματος - εργαζόμενος στη ΣΠΑΠ - ήταν πολύτιμη.

Με αφορμή τα σαράντα χρόνια από το θάνατό του, η κόρη του Δέσποινα προσφέρει στο Κόμμα του, μέσω της ΚΟ Ζαχάρως, το ποσό των 100 ευρώ, για την επιτυχία της εκλογικής μάχης.

Επίσης, στη μνήμη του αδελφού του ΜΗΤΣΟΥ, ο Θοδωρής Δούκας προσφέρει 20 ευρώ, για την ενίσχυση του Κόμματος.

***

φωτο

Πέρασαν δύο χρόνια από τον αποχωρισμό μας με τον σύντροφο ΑΝΔΡΕΑ ΜΕΝΕΜΕΝΟΓΛΟΥ.

Στη μνήμη του, τα τέκνα του, Τάσος, Μόρφη και Νίκος και ο αδερφός του Ιορδάνης ενίσχυσαν οικονομικά τον «Ρ» με 50 ευρώ.

***

φωτό

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΓΙΩΤΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και της Αριστεράς, προσφέρω στον «Ριζοσπάστη» 200 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ του «Ρ», σύμφωνα με την επιθυμία του.

Η σύντροφός του

Ντόρα Παραθυρά

***

φωτό

Στις 23 Αυγούστου 2010, έφυγε από τη ζωή o ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ. Γεννήθηκε το 1937 στο χωριό Κιβωτός Γρεβενών από γονείς φτωχούς αγρότες με πέντε παιδιά. Στην κατοχή γνώρισε την πείνα. Μετά την Κατοχή, διωκόμενος για τη δράση του με την Αριστερά, αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στο Ανόβερο στη Γερμανία. Οπου, όμως, τα οικονομικά του δεν του επέτρεπαν να σπουδάσει (ιατρική ήταν η επιθυμία του) και εργάστηκε βιομηχανικός εργάτης. Φοιτητής οργανώθηκε στους Λαμπράκηδες, και συνέβαλε στην ίδρυση της Ελληνικής Κοινότητας Ανοβέρου, όπου έδρασε σαν εκλεγμένος Πρόεδρος και γραμματέας του. Το όραμά του ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός. Συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα κατά της χούντας, ακόμα και με απεργία πείνας. Η χούντα τον δίκασε στο στρατοδικείο της Κοζάνης και του αφαίρεσαν την Ιθαγένεια. Ηταν πάντα παρών με το Κόμμα και στις εκλογές, δημοτικές ή βουλευτικές. Ολα αυτά τα χρόνια εργάσθηκε σαν βιομηχανικός εργάτης, παντρεύτηκε το 1963 Ελληνίδα εργάτρια που του συμπαραστάθηκε με όλη της τη δύναμη μέχρι την τελευταία του πνοή. Απέκτησε 2 γιους και 4 εγγόνια που στάθηκαν πλάι του και ακολουθούν τον δρόμο του.

ΗΛΚΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ
ΗΛΚΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ
Ο Ιορδάνης ήταν αγαπητός από όλη την ελληνική παροικία. Θα μείνει ζωντανός για πάντα μέσα στις ψυχές όλων μας και οι αγώνες του θα είναι ο φάρος που θα μας οδηγήσει στο δρόμο που χάραξε.

Στην Μνήμη του, τα αδέρφια του Αλκιβιάδης και Κωνσταντίνος, οι γιοί του και οι σύντροφοι και συναγωνιστές του από το Ανόβερο προσφέρουν στο ΚΚΕ, αντί για στεφάνι, το ποσό των 560 ευρώ.

* Επίσης, στη μνήμη του Αγωνιστή ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ο συναγωνιστής του στη διάρκεια της δικτατορίας και υπεύθυνος του ΠΑΚ Ανόβερου, Ντούλας Βασίλειος προσφέρει στο «Ριζοσπάστη», αντί για στεφάνι, το ποσό των 50 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 26 Σεπτέμβρη κλείνουν τέσσερα χρόνια που έφυγε από τη ζωή η πολυαγαπημένη μας μαμά, γιαγιά και συντρόφισσα στη ζωή και τον αγώνα, ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ ΗΛΚΟΥ, το γένος Στεργίου. Γεννήθηκε στις 17 Γενάρη 1929 στο χωριό Παλιούρι Εβρου. ΕΠΟΝίτισσα στην κατοχή, μαχήτρια του ΔΣΕ, στη συνέχεια πολιτική πρόσφυγας στη ΛΔ Ουγγαρίας. Μέλος του ΚΚΕ από το 1953, με τη στρατολογία για τον σ. Νίκο Μπελογιάννη.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε στο Κόμμα μας 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Κολιάτσου, της οποίας ήταν μέλος.

Τα παιδιά της, οι εγγονές της και ο σύντροφός της Χρήστος

ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΜΠΑΖΩΝΗΣ ΜΗΤΣΟΣ
ΜΠΑΖΩΝΗΣ ΜΗΤΣΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΙΓΚΟΓΛΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΙΓΚΟΓΛΟΥ
ΚΑΤΙΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑ
ΚΑΤΙΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑ
ΡΟΥΛΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ
ΡΟΥΛΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ
ΘΟΔΩΡOΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΘΟΔΩΡOΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΗΣ
Ανδρέας Μενεμενόγλου
Ανδρέας Μενεμενόγλου
Γιώτης Θεοδωρίδης
Γιώτης Θεοδωρίδης
Ελλη Λυκούδη
Ελλη Λυκούδη
Αποστόλης Λυκούδης
Αποστόλης Λυκούδης
Σπυροκώστας Λυκούδης
Σπυροκώστας Λυκούδης
Χριστάγγελος Λυκούδης
Χριστάγγελος Λυκούδης
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ 2

ΚΙΑΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΙΑΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου και φίλου ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΙΑΜΟΥ, οι σύντροφοί του Γιώργος Πεσματζόγλου και Χρήστος Απόκης, με αφορμή το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Πάτρα, στο οποίο ο αξέχαστος σύντροφος όσο ήταν στην πόλη είχε καθοριστική συμμετοχή, προσφέρουν στο ΚΚΕ 30 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

«Εφυγε πριν λίγες μέρες από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ. Γεννήθηκε στα 1922 στο χωριό Αλέξανδρος Λευκάδας. Ηταν παιδί μιας πολυμελούς φτωχής αγροτικής οικογένειας με πλούσιες αγωνιστικές παραδόσεις. Μπήκε από μικρός στη βιοπάλη για να βοηθήσει την οικογένειά του. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση μέσα από τις γραμμές του 2/39 Συντάγματος του ΕΛΑΣ, όπως και δεκάδες άλλοι Λευκαδίτες την εποχή εκείνη. Παρόλα τα χρόνια του, ήταν ενεργό μέλος της ΠΕΑΕΑ. Καθημερινός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη», συνδρομητής του Κόμματος μέχρι τις τελευταίες στιγμές της ζωής του. Παρέμεινε μέχρι τα τελευταία του στο μετερίζι του αγώνα, πιστός στο ΚΚΕ, βάζοντας κι αυτός ανάλογα με τις δυνάμεις του, το δικό του λιθαράκι στα θεμέλια ενός καινούργιου κόσμου, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Στη μνήμη του προσφέρουν, αντί στεφάνου, στον «Ριζοσπάστη», μέσω της ΝΕ Λευκάδας του ΚΚΕ: Η κόρη του Σταματούλα Σκιαδά και τα παιδιά της 100 ευρώ, η αδελφή του Μαρία Γαζή και ο άνδρας της Στράτος Γαζής 100 ευρώ, η αδελφή του Αλίκη Δαμιανή και τα παιδιά της 150 ευρώ και ο ανιψιός του Μαρίνος Γαζής 50 ευρώ.

Γιάννης Χρυσικός
Γιάννης Χρυσικός
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΥΣΙΚΟΥ που κλείνουν εννέα χρόνια από το θάνατό του, η συντρόφισσά του Περιστέρα προσφέρει 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ελληνορώσων.

***

Συμπληρώνονται 40 μέρες που ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ «πήρε το τρένο για το μεγάλο ταξίδι χωρίς γυρισμό». Γεννημένος το 1921 σε ένα χωριό της ορεινής Αρκαδίας άρχισε την αντιστασιακή του δράση παιδί ακόμα, το 1941, ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές. Αξιωματικός - αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, έλαβε μέρος σε πολλές μάχες. Στη διάρκεια του αγώνα, εκτελέστηκαν δύο αδέλφια του, περνώντας στρατοδικείο το 1948. Ο ίδιος φυλακίστηκε, εξορίστηκε και η περισσότερη ζωή του ήταν συνεχείς διώξεις, φυλακίσεις, εκτοπισμοί. Εμεινε, όμως, πιστός στα ιδανικά του Κόμματος, το οποίο πίστευε και σεβόταν ως το τέλος της ταλαιπωρημένης ζωής του.

Στη μνήμη του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανάκασας, 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον άδικο χαμό του πολυαγαπημένου μας παιδιού ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΣΚΟΥΑΛΕ, τελούμε μνημόσυνο το Σάββατο 2.10.2010 στις 9.30 το πρωί, μετά τη θεία λειτουργία, στον Ιερό Ναό της Αγίας Αννας Χαλανδρίου. Παρακαλούμε όσους τιμούν τη μνήμη του ας προσευχηθούν μαζί μας.

Ο γονείς Ενσο και Κατερίνα

Ο αδελφός του Αντώνιος.

Η γιαγιά Λ. Ζαχαράκη.

Οι θείοι, τα ξαδέλφια, οι λοιποί συγγενείς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ