ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2010
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Ολοι τη Δευτέρα στη σύσκεψη για τις 23 Σεπτέμβρη

Στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Athens Imperial» η σύσκεψη. Στόχος να οργανωθεί πλατύ άνοιγμα σε τόπους δουλειάς και γειτονιές, για την επιτυχία των πανελλαδικών συλλαλητηρίων

Πλατιά σύσκεψη για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου στις 23 Σεπτέμβρη ενάντια στις αυξήσεις που επιβάλλει η κυβέρνηση σε πετρέλαιο θέρμανσης ΔΕΗ και ΦΠΑ διοργανώνουν στην Αθήνα οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ. Η σύσκεψη θα γίνει την επόμενη Δευτέρα 13 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο «ΑΤΗΕΝS IMPERIAL» (πλατεία Καραϊσκάκη, Αχιλλέως και Μ. Αλεξάνδρου).

Το συλλαλητήριο της Αθήνας, όπως και τα συλλαλητήρια στην υπόλοιπη Ελλάδα στις 23 Σεπτέμβρη, είναι η πρώτη μεγάλη κοινή πρωτοβουλία των παραπάνω φορέων, για να μπει φρένο στην καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος, να υπάρξει συντονισμένη απάντηση στη νέα αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης.

ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ καλούν τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους μικρούς ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες, τις γυναίκες και τη σπουδάζουσα νεολαία, σε κοινή συμπόρευση να δώσουν τη μάχη για να μη μείνει καμιά λαϊκή οικογένεια χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση, δίχως τρόφιμα. Να μη δεχτούν να καταδικαστούν τα λαϊκά στρώματα στη μιζέρια και στη δυστυχία. Να στείλουν ηχηρό μήνυμα καταδίκης των σχεδίων της κυβέρνησης για αύξηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης που θα οδηγήσει σε μεγάλες ανατιμήσεις. Μετάταξη εκατοντάδων προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης στον υψηλό συντελεστή του ΦΠΑ, όταν την ίδια στιγμή επισπεύδεται η μείωση των συντελεστών φορολόγησης των επιχειρηματικών κερδών. Ανατιμήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ. Επιβολή του λεγόμενου «πράσινου φόρου».

Τους καλούν, μαζί με την αποτροπή των νέων επώδυνων μέτρων, να διεκδικήσουν:

  • Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
  • Απαγόρευση ανατιμήσεων σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες.
  • Επίδομα θέρμανσης για όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ.
  • Φορολογία των κερδών του κεφαλαίου, με συντελεστή 45%.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης.
  • Αμεσα πάλη ενάντια στην επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων των ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ.
ΕΡΓΑΤΕΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
«Εμείς παράγουμε τον πλούτο και θα τον διεκδικήσουμε»

Εκαναν μαζική συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Εργασίας

Χτες, έξω από το υπουργείο Εργασίας
Χτες, έξω από το υπουργείο Εργασίας
«Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία». Το σύνθημα αυτό ήχησε ξανά και ξανά χτες το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Το βροντοφώναζαν οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης οι οποίοι με μαζική πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Κουμουνδούρου, διαδήλωσαν έξω από το υπουργείο Εργασίας την απόφασή τους συσπειρωμένοι στα ταξικά τους σωματεία και το ΠΑΜΕ να κλιμακώσουν την πάλη τους, για να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στη δουλειά και όλες τις κατακτήσεις τους, από την αντιλαϊκή πρωτοφανή σε αγριότητα επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου, διεκδικώντας ταυτόχρονα ουσιαστικά μέτρα για την στήριξη των ανέργων του κλάδου.

Οι εργατοτεχνίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κουμουνδούρου στα πλαίσια παύσης εργασιών που έγινε στη 1 το μεσημέρι. Με το πανό των σωματείων της Ζώνης το οποίο ανέγραφε: «Απαιτούμε μέτρα προστασίας των ανέργων. Εκτακτη οικονομική ενίσχυση 2.000 ευρώ», να δίνει το στίγμα, ξεκίνησαν την πορεία τους προς το υπουργείο Εργασίας, το οποίο ήταν ζωσμένο από ισχυρές δυνάμεις καταστολής.

Αντιπροσωπεία των σωματείων συναντήθηκε με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου της υπουργού Λ. Κατσέλη, ο οποίος ανέφερε ότι μέχρι τις 21 του μηνός, οι εργαζόμενοι θα έχουν πάρει απάντηση.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρης Πουλικόγιαννης, ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους, σημείωσε ότι «αν μέχρι τις 21 Σεπτέμβρη δεν έχουν δώσει απάντηση όπως δεσμεύτηκαν και αν η απάντηση δεν είναι τέτοια που να ικανοποιεί τα αιτήματά μας, στις 22 του μήνα που όλα τα σωματεία της Ζώνης έχουμε γενικές συνελεύσεις, θα αποφασίσουμε στις 23 Σεπτέμβρη να είμαστε όλοι ξανά εδώ κλιμακώνοντας τον αγώνα. Εμείς το μόνο που έχουμε να χάσουμε είναι η ανεργία και η εξαθλίωση που μας φόρτωσαν. Σπέρνουν θύελλες, θα θερίσουν τυφώνες. Εμείς, που μας καταδικάζουν στην φτώχεια, για να κερδίζουν εφοπλιστές, βιομήχανοι, τραπεζίτες, είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου και είμαστε αποφασισμένοι να τον διεκδικήσουμε».

Στην κινητοποίηση, παραβρέθηκε και ο Νίκος Ξουράφης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

ΠΑΤΡΑ
Σήμερα για την Εκπαίδευση

Σ' εφαρμογή μπήκε χτες το πρόγραμμα στο οποίο κατέληξε η προχτεσινή σύσκεψη

Αγωνιστικές παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς, αλλά και σε υπηρεσίες, πραγματοποίησε χτες η Τοπική Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ, μαζί με ταξικά σωματεία, βάζοντας έτσι σε εφαρμογή το κοινό πρόγραμμα δράσης που αποφάσισαν στην προχτεσινή κοινή σύσκεψη των Γραμματειών του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών, για το συντονισμό της δράσης για την υπεράσπιση της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της κρίσης.

Συγκεκριμένα, χτες νωρίς το πρωί συνδικαλιστές της Τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μαζί με εκπροσώπους ταξικών συνδικάτων, πραγματοποίησαν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να επανασυνδεθεί το ρεύμα σε άνεργο οικοδόμο. Οι συνδικαλιστές έθεσαν επίσης το αίτημα για μείωση άμεσα 30% στα τιμολόγια της ΔΕΗ και απαγόρευση της διακοπής ρεύματος σε άνεργους, αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς αγρότες. Στην κινητοποίηση πήραν μέρος υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με επικεφαλής τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χρήστο Τσαντή. Σημειώνεται ότι ιδιαίτερα προκλητική ήταν η στάση των υπευθύνων, οι οποίοι φρόντισαν να καλέσουν την ασφάλεια κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης.

Η αγωνιστική παρέμβαση συνεχίστηκε με παρέμβαση μετά στη βιομηχανία «RANIA» (όπου η εργοδοσία πρόσφατα απέλυσε την πρόεδρο του κλαδικού σωματείου) και μετά, μαζί με το Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών, στο διαγνωστικό κέντρο «Β' Διάγνωση» (όπου η εργοδοσία επιχειρεί το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων με μείωση των ωρών εργασίας, μετατροπή των συμβάσεων αορίστου χρόνου σε ορισμένου, κ.λπ. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης ο διευθυντής του Κέντρου ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε απόλυση εργαζόμενου που δε θα δεχτεί να υπογράψει αλλαγή της σύμβασής του.

Σήμερα, στις 9 το πρωί θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση στη Δημοτική μπάντα, καθώς οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, ενώ στη συνέχεια θα γίνει παρέμβαση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενάντια στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία.

Βήμα οργάνωσης και στην Εύβοια

Κοινή σύσκεψη όπου συγκροτήθηκε Λαϊκή Επιτροπή πραγματοποιήθηκε προχτές το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας με τη συμμετοχή των γραμματειών του ΠΑΜΕ και της Επιτροπής Αγώνα ΠΑΣΕΒΕ, του Συλλόγου Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ), του ΜΑΣ, του ΣΑΣΧ, του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ και του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, το Σύλλογο Συνταξιούχων ΙΚΑ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, της Επιτροπής Αγώνα Σούπερ Μάρκετ Ατλάντικ, των εργαζομένων στο Λευκό Κρέας και του Σωματείου Εργαζόμενων ΒΕΤ, καθώς και πολλοί εργαζόμενοι. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα οργανωθούν γενικές συνελεύσεις σε εργατικά σωματεία, επιτροπές αγώνα σπουδαστών και σε άλλους συλλόγους, θα γίνουν συζητήσεις για το ενιαίο πλαίσιο δράσης, την καταγραφή των προβλημάτων σε κάθε χώρο όπως και την καταγραφή περιπτώσεων ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Το πρόγραμμα της Αλ. Παπαρήγα στη ΔΕΘ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 14 και την Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη, στο πλαίσιο της 75ης ΔΕΘ. Το πρόγραμμα της επίσκεψής της είναι το ακόλουθο:

Τρίτη, 14 Σεπτέμβρη:

  • 5.30 μ.μ.: Συνάντηση με το ΔΣ των εργαζομένων της Σχολής Τυφλών.
  • 8 μ.μ.: Ομιλία σε εκδήλωση - συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση του ΚΚΕ, στους «Κήπους του Πασά».

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου:

  • 9.30 π.μ.: Συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ και της HELEXPO.
  • 11 π.μ.: Συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο της ΔΕΘ «Νικόλαος Γερμανός» (περίπτερο 8) στην αίθουσα C.
  • 1 μ.μ.: Περιοδεία στην ΕΛΒΟ, όπου θα μιλήσει με τους εργαζόμενους.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ