ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 17 Ιούλη 2010
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Δυσβάσταχτες αυξήσεις στα τροφεία

Δυσβάσταχτα τροφεία καλούνται να πληρώσουν οι γονείς που χρειάζονται να στείλουν τα παιδιά τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των πέντε βρεφονηπιακών σταθμών που λειτουργεί το ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη» (ΝΠΙΔ). Η χρηματοδότηση των σταθμών της «Παιδικής Στέγης» γίνεται απ' το ΙΚΑ, με μερική κρατική χρηματοδότηση (υπουργείο Υγείας) και συμμετοχή των γονέων. Εως την χρονιά που τέλειωσε, το ΙΚΑ κατέβαλε το μεγαλύτερο μέρος των τροφείων ανά παιδί και οι ασφαλισμένοι γονείς συμπλήρωναν άλλα 100 ευρώ.

Φέτος, φαίνεται ότι ΙΚΑ και υπουργείο Υγείας δε δεσμεύονται για επιχορήγηση προς την «Παιδική Στέγη». Ετσι, σε τουλάχιστον έναν από τους πέντε σταθμούς της (την «Αργέντειο Παιδική Στέγη» στο Θησείο, που φιλοξενεί 90 παιδιά από τριών μηνών μέχρι προνήπια), οι γονείς ενημερώθηκαν εγγράφως από το ΔΣ ότι για τη σχολική χρονιά 2020-2011 τα μηνιαία τροφεία θα αυξηθούν στα 135 ευρώ μηνιαίως για τις μητέρες που έχουν ασφάλεια ΙΚΑ και στα 330 για τις υπόλοιπες. Ποσό κυριολεκτικά εξωφρενικό εν μέσω νέας αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος, με τη λαϊκή οικογένεια να δυσκολεύεται πλέον να καλύψει ακόμα και βασικούς λογαριασμούς. Και φυσικά με το περιεχόμενο της Προσχολικής Αγωγής που παρέχεται γενικά στους σταθμούς να υπολείπεται (λόγω κατεύθυνσης και ελλείψεων σε χρηματοδότηση, μέσα και προσωπικό) αυτού που θα έπρεπε να είναι.

Να σημειωθεί ότι ανάλογο ζήτημα είχε δημιουργηθεί και το 2007. Η τότε απόφαση του υπουργείου Υγείας να κόψει την επιχορήγηση που έδινε κάθε χρόνο έθετε εν αμφιβόλω τη λειτουργία των 5 βρεφονηπιακών σταθμών. Γονείς και εργαζόμενοι στους σταθμούς, το Σωματείο Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς αντέδρασαν, κινητοποιήθηκαν, βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν για το θέμα Ερώτηση στη Βουλή, και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να δεσμευτεί ότι θα επιχορηγήσει τους σταθμούς.

ΗΛΕΙΑ - «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι

Γιώργος Καραπάνος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ηλείας
Γιώργος Καραπάνος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ηλείας
Τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ηλείας και τους υποψήφιους δημάρχους Πύργου, Ηλιδας, Πηνειού, Ανδρίτσαινας, Ζαχάρως, Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδραβίδας - Κυλλήνης, με τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει το ΚΚΕ στις ερχόμενες τοπικές εκλογές, ανακοίνωσε η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, σε προχτεσινή συνέντευξη Τύπου.

Οι υποψήφιοι

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ηλείας: Καραπάνος Γεώργιος του Νικολάου. Γεννημένος το 1953. Ελεύθερος επαγγελματίας. Μέλος της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ. Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αμαλιάδας από το 1998 ως το 2002. Νομαρχιακός σύμβουλος από το 2006. Υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στις 6 τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Πύργου: Γιάνναρος Χρήστος του Παναγιώτη. Γεννημένος το 1980 στην Παλαιοβαρβάσαινα Ηλείας. Μηχανολόγος μηχανικός. Γραμματέας της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ και μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ το 2007.

Υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Ηλιδας: Κολόσακας Αγγελος του Κωνσταντίνου. Γεννημένος το 1959 στην Αμαλιάδα, δάσκαλος. Μέλος της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ. Μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Ν. Ηλείας. Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αμαλιάδας από το 1998 ως το 2010, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αμαλιάδας.

Υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Πηνειού: Μπούζης Αγγελος του Γεωργίου. Γεννημένος το 1953. Στέλεχος του ΚΚΕ. Υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ το 2007. Μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηλείας και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Ν. Ηλείας.

Υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Ανδρίτσαινας: Κάγκουρας Δημήτριος του Ηλία. Γεννημένος το 1950. Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Ζαχάρως. Μέλος της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ. Υποψήφιος νομάρχης Ηλείας με τη ΝΑΣ το 1998. Υποψήφιος δήμαρχος Ζαχάρως με τη ΔΑΣ το 2002. Υποψήφιος δήμαρχος Σκιλλούντος με τη ΔΑΣ το 2006.

Υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Ζαχάρως: Γιαννόπουλος Χρήστος του Δημοσθένη. Γεννημένος το 1964, αγρότης. Μέλος της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ και μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας. Υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ σε 5 εκλογικές αναμετρήσεις.

Υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας: Αναστασόπουλος Σωτήρης του Διονυσίου. Γεννημένος το 1953, εφοριακός. Στέλεχος του ΚΚΕ. Υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με τη ΝΑΣ το 2002, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αρχαίας Ολυμπίας με τη ΔΑΣ το 2006.

Υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης: Θεοδωρόπουλος Γιάννης του Γεωργίου. Γεννημένος το 1951, γεωπόνος. Στέλεχος του ΚΚΕ. Υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ σε 4 εκλογικές αναμετρήσεις. Υποψήφιος δήμαρχος Λεχαινών με την ΔΑΣ το 1994.

Υποψήφιοι δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Η Νοτιοδυτική Αχτίδα της ΚΟΑ του ΚΚΕ ανακοίνωσε τους υποψήφιους δημάρχους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας, Περιστερίου και Χαϊδαρίου.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι είναι:

Αιγάλεω: Βασίλης Βούλγαρης. Γεννημένος το 1977. Μέλος της ΑΕ των Νοτιοδυτικών Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ, διατέλεσε μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Πτυχιούχος Φιλολογίας, αδιόριστος εκπαιδευτικός, σήμερα εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος.

Αγία Βαρβάρα: Ελένη Καρανάσιου. Γεννημένη το 1979. Μέλος της ΑΕ των Νοτιοδυτικών Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ και εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος. Σχεδιάστρια δομικών έργων, εργάζεται ως σύμβουλος στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων. Σήμερα αναπτύσσει πλούσια συνδικαλιστική δράση μέσα από την Επιτροπή Αγώνα συμβασιούχων του ΟΣΚ ΑΕ για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Περιστερίου: Γρηγόρης Τημπλαλέξης. Γεννήθηκε το 1965 στη Λιβαδειά Βοιωτίας. Μέλος της ΑΕ των Νοτιοδυτικών Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου από το 1998 μέχρι σήμερα. Απόφοιτος της δίχρονης Παιδαγωγικής Ακαδημίας, της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με μεταπτυχιακό στην Εγκληματολογία.

Χαϊδαρίου: Μιχάλης Σελέκος. Γεννημένος στο Αγρίνιο το 1955, από το 1973 μόνιμος κάτοικος Χαϊδαρίου. Στέλεχος του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος Χαϊδαρίου από το 1990, υποψήφιος δήμαρχος από το 1994. Υποψήφιος βουλευτής Β' Αθηνών με το ΚΚΕ στις εκλογές του 2007 και 2009. Πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Αθήνας, σήμερα εργάζεται στο Νοσοκομείο «Η Αγία Βαρβάρα».

Σε άλλους δήμους

-- Ο Δήμητρης Μπακάλης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, ανακηρύχθηκε επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφιος δήμαρχος Ασπροπύργου.

-- Ο Βασίλης Τοπαλιανίδης θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Μενιδίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

-- Ο Μανώλης Βαρδαβάκης θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Ελευσίνας με τη«Λαϊκή Συσπείρωση» στον ενοποιημένο Δήμο Ελευσίνας - Μαγούλας.

-- Σε εκδήλωση που έγινε την περασμένη βδομάδα στα Μέγαρα ανακοινώθηκε ότι ο Αντώνης Χοροζάνης θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον ενοποιημένο Δήμο Μεγάρων - Νέας Περάμου (Μ. Πεύκο).

ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ - ΛΕΥΚΑΔΑ

Τους υποψηφίους που θα στηρίξει το ΚΚΕ για το Δήμο Λευκάδας και τον αντιπεριφερειάρχη του νομού στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παρουσίασε πριν μερικές μέρες η ΝΕ Λευκάδας του ΚΚΕ σε εκδήλωση που διοργάνωσε στο δημαρχείο της πόλης.

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι: για την αντιπεριφέρεια ο Θωμάς Καβαδάς, στέλεχος του ΚΚΕ, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λευκάδας, λογιστής και για το Δήμο Λευκάδας είναι ο Γεράσιμος Αραβανής, στέλεχος του ΚΚΕ, φαρμακοποιός.

Εκδήλωση του ΣΦΕΑ 1967-1974

Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, την Παρασκευή 23 Ιουλίου στις 8 το βράδυ, διοργανώνει εκδήλωση Μνήμης για την επέτειο των 36 χρόνων από την πτώση της Χούντας. Η εκδήλωση θα γίνει στο μνημειακό, ιστορικό χώρο του πρώην στρατοπέδου ΕΑΤ - ΕΣΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας (Λεωφ. Βασ. Σοφίας 85, όπισθεν μνημείου Ελ. Βενιζέλου). Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει: Κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή, ώρα 8.30, και χαιρετισμό του Προέδρου του «ΣΦΕΑ 1967-1974», Νίκου Τριανταφύλλου.

Θα ακολουθήσει, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ με τραγούδια που ερμηνεύουν οι: Βασίλης Λέκκας, Νατάσα Μανίσαλη, Λάκης Χαλκιάς, Αλέξανδρος Χατζής, Γιάννης Ματσούκας και Θανάσης Ζώης. Στο Πιάνο ο Γιάννης Τσόλκας.

Επίσης, συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Κολοβός, Εφη Θανοπούλου και ο συνθέτης Σάκης Τσιλίκης.

Την επιμέλεια - παρουσίαση του προγράμματος έχει η δημοσιογράφος Σοφία Αδαμίδου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ