Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 25 Ιούλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10727

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ - ΑΙΓΑΙΟ
Και η υφαλοκρηπίδα στον ντορβά με τις «γκρίζες ζώνες»

Προπομπός των διευθετήσεων που προωθούνται στο Αιγαίο σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων είναι τα όσα αποκαλυπτικά είπε την Τετάρτη, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ουσιαστικά, φάνηκε η εγκατάλειψη των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, όσον αφορά στην υφαλοκρηπίδα, στο πλαίσιο ενός ΝΑΤΟκρατούμενου Αιγαίου.


ΣΕΛ.  3

ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ πάλη για κατάργηση της ρύθμισης στην πράξη

ΠΑΜΕ: Ολοι οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να μην αναγνωρίσουν την τροπολογία. Να απορρίψουν τις πολιτικές του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της ΕΕ και να επιβάλουν δυναμικά το δίκιο τους

Με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση, απαγορεύοντας στον ΟΜΕΔ να πάρει απόφαση για «αύξηση» πάνω απ' αυτήν που υπέγραψε η ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ, δηλαδή τη μείωση μισθών - μεροκάματων, δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να εκβιάζουν τους εργαζόμενους ότι ακόμα και να προσφύγουν στον ΟΜΕΔ δε θα πάρουν αυξήσεις. Μόνο ταξική οργή μπορεί να προκαλέσει αυτή η τροπολογία, που καρατομεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, απαγορεύοντας ουσιαστικά τις αυξήσεις σε μισθούς. Το κεφάλαιο είναι αχόρταγο. Το ΠΑΣΟΚ το 1985 έκανε τα ίδια. Η κυβέρνηση θα πάρει απάντηση απ' όλους τους εργαζόμενους, που θα καταργήσουν με την πάλη τους στην πράξη τέτοιες κυβερνητικές αποφάσεις.


ΣΕΛ.  7

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ
Οχι στο σύγχρονο δουλεμπόριο

Τους έχουν μετατρέψει σε σύγχρονους δούλους. Ξεκινούν από την Ουκρανία, με μια βεβαίωση πρακτικής άσκησης από το ΤΕΙ Σερρών (θα μπορούσε να ήταν οποιοδήποτε ΤΕΙ ή άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα), και καταλήγουν σε μεγάλα ξενοδοχεία της Κρήτης για να δουλεύουν κανονικότατα, για 2 ευρώ την ώρα, στις χειρότερες συνθήκες και με ιδιωτική ασφάλιση. Ετσι, η πρακτική άσκηση είναι πηγή φθηνού εργατικού δυναμικού για τις επιχειρήσεις και τα δημόσια ιδρύματα μετατρέπονται σε πλασιέ σπουδαστών για «τζάμπα» εργασία.


ΣΕΛ.  2

Προσφορά

Η σ. Καίτη Μπλίκα πρόσφερε ενίσχυση στο «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ» 3.000 ευρώ.



ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Την Τρίτη η εκδήλωση για την επέτειο της δολοφονίας

ΣΕΛ.  15
ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ
Μέτωπο πάλης για προστασία των ανέργων

ΣΕΛ.  6  -  7
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Συνειδητή απαξίωση και υποβάθμισή τους

ΣΕΛ.  16  -  17
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Απιαστο «όνειρο» για τη λαϊκή εργατική οικογένεια

ΣΕΛ.  21
ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΕ ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ
Οχι στα εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα

ΣΕΛ.  12  -  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ