ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 27 Μάη 2010
Σελ. /40

«Ζήμενς» και ζέχνει!

Ιστορίες για ΕS-ΕS...

Ιστορία πρώτη:

Ονομάζεται Βασίλι Κόνονοφ. Σήμερα είναι 87 ετών. Είναι Λετονός.

Το 1944, σε ηλικία 23 ετών, ήταν επικεφαλής της παρτιζάνικης σοβιετικής ομάδας που κατάφερε μετά από ηρωική μάχη να εξουδετερώσει φυλάκιο δωσίλογων συνεργατών των «SS», εξοντώνοντας 9 από αυτούς.

*

Το 1998 ο ήρωας του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου συνελήφθη από τις αρχές της Λετονίας, δικάστηκε, καταδικάστηκε και φυλακίστηκε για 20 μήνες. Η κατηγορία: «Εγκληματίας πολέμου»!

Σύμφωνα με την φιλοναζιστική κυβέρνηση της Λετονίας, ο Κόνονοφ, με την αντιστασιακή του δράση το 1994, παραβίασε τους νόμους της Λετονίας. Ομως, οι νόμοι της Λετονίας το 1994, ήταν οι νόμοι του Χίτλερ!

Τους «νόμους» των ναζί παραβίασε ο Κόνονοφ. Και τους παραβίασε υπερασπιζόμενος με το όπλο στο χέρι την ελευθερία της πατρίδας του από τους κατακτητές.

*

Δώδεκα χρόνια μετά την πρώτη σύλληψή του, και αφού αρχικά ο Κόνονοφ κέρδισε το 2007 την δικαστική μάχη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, σήμερα βρίσκεται ενώπιον μιας νέας καταδίκης.

Το ίδιο δικαστήριο, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, αλλά αυτή τη φορά στην Ευρεία Ολομέλειά του, και μετά από προσφυγή της κυβέρνησης της Λετονίας, κατέληξε στις 17 Μάη στην οριστική του απόφαση: «Ενοχος»!

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποδέχτηκε τους ισχυρισμούς της λετονικής κυβέρνησης και επικύρωσε την καταδίκη του σοβιετικού Παρτιζάνου με το αιτιολογικό ότι το 1944, πολεμώντας εναντίον των γερμανοτσολιάδων της πατρίδας του, ο Κόνονοφ παρανομούσε εναντίον των νόμων της χώρας! «Παρανομούσε», δηλαδή, εναντίον των νόμων της χιτλερικής κατοχής!

Σήμερα, στην «δημοκρατική» Λετονία, στη χώρα - μέλος της ΕΕ, ο Κόνονοφ - με τη βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου - λογίζεται «εγκληματίας». «Πατριώτες» ανακηρύσσονται οι συνεργάτες των ναζί...

***

Ιστορία δεύτερη:

Τον περασμένο Φλεβάρη ομάδα φασιστών συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τη λεγόμενη μέρα της «ανεξαρτησίας» της Λιθουανίας. Το έμβλημα στα πλακάτ των φασιστών απολύτως εύληπτο: Η ναζιστική σβάστικα.

*

Το δικαστήριο το οποίο συνεδρίασε πριν λίγες μέρες στην λιθουανική πόλη Κλάιπεντα, απεφάνθη: Η σβάστικα είναι σύμβολο του... Ηλιου, αποτελεί «πολύτιμο σύμβολο» των χωρών της Βαλτικής και με την ανάρτησή του στις εθνικές εορτές δεν παραβιάζεται κανένας νόμος της χώρας, αφού η σβάστικα αποτελεί υπόμνηση της εθνικής κληρονομιάς της Λιθουανίας...

*

Υπενθυμίζουμε ότι στη Λιθουανία έχει απαγορευτεί διά νόμου η χρήση κομμουνιστικών συμβόλων, όπως για παράδειγμα το σφυροδρέπανο και το κόκκινο αστέρι (σ.σ.: το κόκκινο αστέρι της πολυεθνικής «Χάινεκεν» δεν συμπεριλαμβάνεται στην απαγόρευση...).

*

Στη Λιθουανία, όπου η χρήση του σφυροδρέπανου θεωρείται και διώκεται ως διαφήμιση «ολοκληρωτικού καθεστώτος», η σβάστικα, κατόπιν απόφασης δικαστηρίου, ανακηρύχτηκε «πολύτιμο σύμβολο»...

***

Περιττό να σημειώσουμε ότι και στις δύο περιπτώσεις, τόσο σε εκείνη της Λετονίας, όσο και σ' αυτή της Λιθουανίας, η ΕΕ δεν προέβη σε καμία επίσημη (ή ανεπίσημη) αντίδραση.

*

Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΕ είναι εκείνος ο διεθνικός οργανισμός όπου οι πολιτικοί επίγονοι του ναζισμού και του φασισμού είτε αναγορεύονται κυβερνητικοί εταίροι σε μια σειρά κυβερνήσεις κρατών - μελών (π.χ. Ιταλία, Αυστρία) είτε αναδύονται σε βασικά συστατικά του αστικού πολιτικού κατεστημένου (Βρετανία, Γαλλία, Ουγγαρία, Ολλανδία κλπ.).

*

Υπογραμμίζουμε, επίσης, ότι αφ' ενός η ΕΕ είναι εκείνη που πρωτοστατεί στο ξαναγράψιμο της Ιστορίας επιδιώκοντας μέσω Μνημονίων την πολιτικά και κοινωνικά δηλητηριώδη και συκοφαντική ταύτιση του κομμουνισμού με τον φασισμό.

Αφ' ετέρου είναι αυτή η ΕΕ που στις 9 Μάη, δηλαδή κατά την 65η επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης - και ενώ συνέβαιναν όσα περιγράψαμε σε Λετονία και Λιθουανία - οι ηγέτες της συνεδρίαζαν και αποφάσιζαν στις Βρυξέλλες την συγκρότηση κοινού μηχανισμού με το ΔΝΤ για την παροχή επιπλέον 750 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες.

*

Σημειωτέον ότι κάποιοι από αυτούς τους τραπεζίτες ανήκουν στις ίδιες εκείνες δυναστείες των τραστ του βιομηχανικού και χρηματικού κεφαλαίου που χρηματοδότησαν και ανέβασαν τον Χίτλερ στην Καγκελαρία, το 1933, μεσούσης της κρίσης του 1929 -'30...

Σαπίλα!

Ο Τσουκάτος τα είχε πάρει, αλλά για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, όπως ισχυρίζεται.

Ο Μαντέλης - μας το ξεφούρνισε χτες - κι αυτός τα είχε πάρει, αλλά για την πάρτη του.

Στο δε πάρτι της «Ζήμενς», ύψους 10 εκατ. ευρώ, συμμετείχαν - σύμφωνα με το Νομικό Συμβούλιο του κράτους - αξιωματούχοι και των δυο κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Ε, λοιπόν, να ποια είναι τα δύο κόμματα

- κόμματα βουτηγμένα στη «νόμιμη» σαπίλα του καπιταλισμού -

που, εκτός ότι θα «σώσουν» την Ελλάδα, μετά, θα μας κάνουν από πάνω και μια «κάθαρση».

Τότε, πλέον, οι «Ζήμενς» θα συνεχίσουν να κάνουν τις «δουλειές» τους, δηλαδή θα συνεχίσουν να λυμαίνονται το λαό και τον τόπο, αλλά... χωρίς μίζες. Τουτέστιν, όχι μόνο «νόμιμα» αλλά και «ηθικά».

Εν κατακλείδι, κάπως έτσι «όλοι θα ζήσουμε καλά». Και οι πολυεθνικές - το μόνο σίγουρο - «ακόμα καλύτερα».

27 Μάη 1963, ώρα 1.22 πρωινή.

Ο Λαμπράκης, μετά από πέντε μέρες άνισου αγώνα στην εντατική, χάνει τη μάχη για τη ζωή. Το επίσημο κράτος και ο ανεπίσημος βραχίονάς του, το πανταχού παρόν παρακράτος, ολοκλήρωσαν το έγκλημα.

Στα 47 χρόνια που πέρασαν, ουδείς εκ των δολοφόνων, ουδείς από όσους αναζήτησαν την εξιλέωση στα «ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;», λογοδότησε...

«Κόναν» εξυμνεί Παπανδρέου!

Μέχρι εκεί μας φτάσανε, να μας πιάνει στο στόμα του κι ο ...«Κόναν ο Βάρβαρος»!

«Βλέπετε τι συμβαίνει στην Ελλάδα», έλεγε τις προάλλες ο Σβαρτσενέγκερ, ο κινηματογραφικός «Κόναν», κυβερνήτης της Καλιφόρνια, μιλώντας προς τους πολίτες του Σακραμέντο.

Το μέγα επιχείρημα του Σβαρτσενέγκερ για τη λιτότητα που αποφάσισε να επιβάλει επί των Καλιφορνέζων (πλήρης διάλυση του συστήματος πρόνοιας και περικοπές δημοσίων δαπανών που φτάνουν τα 13 δισ. δολάρια!) είναι το ...κατάντημα της Ελλάδας. Αυτό είναι το υπόδειγμα που επισύρει ο Σβαρτσενέγκερ προς τους συμπατριώτες του, για να εξασφαλίσει την ανοχή τους στη βάρβαρη πολιτική του: Η Ελλάδα!

Αλήθεια, τι άλλη επιβεβαίωση χρειάζεται περί το τι ακριβώς εννοούσε ο κ. Παπανδρέου όταν προεκλογικά περιδιάβαινε από χωρίου εις χωρίον με σύνθημα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα»; Μόλις σε 8 μήνες, ο κύριος πρωθυπουργός τα κατάφερε και έγινε το ίνδαλμα μέχρι και του ...«Κόναν του Βάρβαρου»!

1898 Κλείνεται στο Παρίσι η σύμβαση ανάμεσα στη Ρωσία, στη Μεγάλη Βρετανία, στη Γαλλία και την Ελλάδα σχετικά με τα ελληνικά οικονομικά.

1912 Υπογράφεται στη Σόφια το Σύμφωνο Συμμαχίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Δημιουργείται η Βαλκανική Συμμαχία.

1927 Η ευρεία Ολομέλεια της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κομμουνιστικής Διεθνούς ψηφίζει τις θέσεις «Μπρος στον κίνδυνο του πολέμου» με κεντρικό σύνθημα: «Υπεράσπιση της κινέζικης και ρώσικης επανάστασης».

1963 Γίνονται τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Προέδρου των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν, το οποίο δώρισε στην Ελλάδα η ΑΧΕΠΑ.

1985 Σαράντα νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός βίαιων επεισοδίων που ξέσπασαν μεταξύ φιλάθλων στο στάδιο «Χέιζελ» των Βρυξελλών, λίγο πριν την έναρξη του τελικού του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης μεταξύ των ομάδων Γιουβέντους και Λίβερπουλ.

Ο Θαπατέρο, αφού ανακοίνωσε τη μείωση των μισθών, το «πάγωμα» των συντάξεων, την περικοπή των δαπανών πρόνοιας και τις απολύσεις των εργαζομένων, κατόπιν ανακοίνωσε ότι διαθέτει από τα δημόσια ταμεία το ποσό των 500 εκατομμυρίων για τη σωτηρία της ισπανικής τράπεζας «Κάχασουρ». Στο ενδιάμεσο, είχε ανακοινώσει ότι ...απαγορεύει στον ισπανικό λαό να αποκαλεί τα μέτρα του «άδικα»!

«Σοσιαλιστής» κι αυτός. Σαν τον «δικό μας». Σαν τον Ντομινίκ Στρος Καν. Και σαν τον Αλμούνια...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ