Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 18 Απρίλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10648

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Οταν η Τέχνη συναντά την πρωτοπόρα τάξη

«Αγώνας - Αντίσταση - Πολιτισμός, να μην πληρώσει την κρίση ο λαός». Με το σύνθημα αυτό, η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος υποδέχεται τις εκδηλώσεις που αποτελούν πια θεσμό, όχι μόνο για τους εργαζόμενους της περιοχής, αλλά και όλης της εργατικής τάξης της Αθήνας. Από τις 23/4 (8 μ.μ.) έως τις 2/5, η Ζώνη της ανεργίας, της εγκατάλειψης, των εργατικών ατυχημάτων και της ασύδοτης κερδοσκοπίας των μεγαλοεφοπλιστών, η Ζώνη των συγκρούσεων και των ταξικών αγώνων, θα συναντηθεί με την πολιτιστική δημιουργία. Θέατρο, μουσική, συζητήσεις, εικαστικά για τα παιδιά, αλλά και η μεγάλη έκθεση «Ζώνη Περάματος: Ανθρωποι, χρώμα και σίδερο 4», συνθέτουν ένα δεκαήμερο πολιτισμού, επιβεβαιώνοντας την άποψη που θέλει την Τέχνη συμπορευτή της εργατικής τάξης. Συνοδοιπόρο των αγώνων. Εκφραστή - καθρέφτη των κοινωνικών εξελίξεων και της πάλης των εργατών. Διοργανωτές: Το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, τα Σωματεία Ηλεκτρολόγων Πλοίων και η Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών.


ΣΕΛ.  4  -  5

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΛΔΑΡΑΣ
Κέρδισε τις λαϊκές καρδιές

Είκοσι χρόνια συμπληρώθηκαν από τη μέρα που ο Απόστολος Καλδάρας σίγησε για πάντα, έχοντας κερδίσει, όμως, τις λαϊκές καρδιές με τα ορμητικά και ζωογόνα τραγούδια του.


ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ
Μετά το Μάη έρχονται χαράτσια διοδίων


Β.Ι. ΛΕΝΙΝ
Το έργο του φωτίζει το δρόμο της επανάστασης

Ο «Ριζοσπάστης», στην επέτειο των 140 χρόνων από τη γέννησή του, δημοσιεύει την ομιλία του στο 3ο Πανρωσικό Συνέδριο της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας. Τα διδάγματα για τους νέους κομμουνιστές απ' αυτήν την ομιλία, αν και έγινε σε διαφορετικές συνθήκες, χρονικές και κοινωνικοπολιτικές, είναι επίκαιρα.


ΣΕΛ.  11   -   16
Τριάντα κινηματογραφικά «τραγούδια» για τον Λένιν!

Ενα κινηματογραφικό «πανόραμα» με αριστουργήματα του σοβιετικού κινηματογράφου, εμπνευσμένα από την προσωπικότητα, τη ζωή και τη δράση του ηγέτη της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, Β. Ι. Λένιν, στον κινηματογράφο «ΙΛΙΟΝ» από 22 έως 28 Απρίλη.


ΣΕΛ.  6
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Ο «θόρυβος» ηρεμίας του εγκεφάλου

Ακόμα και σε περιόδους λήθαργου ή ύπνου, ο εγκέφαλος παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα ανάμεσα σε συγκεκριμένες περιοχές του, οι οποίες φαίνεται να απαρτίζουν ένα δίκτυο με ειδικές λειτουργίες.


ΣΕΛ.  7
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Στα ... πλοκάμια των ατζέντηδων

ΣΕΛ.  17

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ