Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 21 Φλεβάρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10605

Να γίνει με το ΠΑΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ στις 24 Φλεβάρη
  • Συγκεντρώσεις σε 69 πόλεις
  • Αθήνα: 12 το μεσημέρι, στην Ομόνοια
  • Θεσσαλονίκη: 10 π.μ., άγαλμα Βενιζέλου
  • Πειραιάς: 11 π.μ., ηλεκτρικός σταθμός
  • Η αστική τάξη, τα επιτελεία της και τα κόμματά της προχωρούν σε μια γενικευμένη επίθεση στους μισθούς και στο εισόδημα, στις εργασιακές σχέσεις, στο Ασφαλιστικό, σε Υγεία και Παιδεία, επίθεση που αγγίζει κάθε πτυχή της ζωής της εργατικής τάξης όχι μόνο για το σήμερα αλλά για πάντα.
  • Η απεργία στις 24 του Φλεβάρη πρέπει να δώσει νέα ώθηση στον απεγκλωβισμό δυνάμεων από τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό. Η ΓΣΕΕ ζητά από τους εργάτες να στηρίξουν την κυβέρνηση για το ξεπέρασμα της κρίσης σε όφελος των επιχειρηματιών. Στην ίδια ρότα και η ΑΔΕΔΥ.
  • Καμιά συναίνεση σε κανένα μέτρο αντιλαϊκό, στο όνομα της κρίσης, για την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη ώστε με αισιοδοξία, πείσμα και αυτοπεποίθηση να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής. Για να αποσυρθούν τώρα τα άγρια μέτρα, για να επιβάλουν το δίκιο τους.

ΣΕΛ.  6  -  12,    18

Motion Team

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
Καταστροφική η ανυπαρξία πολιτικής διαχείρισης του νερού

Για τις πρόσφατες καταστροφές στον Εβρο, στην Καστοριά, στη Θεσσαλία, στην Ηλεία, οι κρατικοί αρμόδιοι μίλησαν πάλι για «θεομηνία». Το ΚΚΕ αντιμετωπίζει την αντιπλημμυρική προστασία καθώς και τη διαχείριση του νερού συνολικά ως ένα από τα βασικά ζητήματα της προστασίας της ζωής και της υγείας του λαού και τα θεωρεί αδιαπραγμάτευτα, σε αντίθεση με τα αστικά κόμματα που εντάσσουν το ζήτημα του νερού και της αντιπλημμυρικής προστασίας στο πλαίσιο της δράσης του κεφαλαίου.


ΣΕΛ.  16  -  17


Επικίνδυνες εξελίξεις εν μέσω κρίσης και όξυνσης των ανταγωνισμών

ΣΕΛ.  2  -  3
ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Οι εργαζόμενοι στη μέγκενη για τη διάσωση του κεφαλαίου

ΣΕΛ.  23
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Αγρια εκμετάλλευση με τεράστια κέρδη

ΣΕΛ.  21

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ