ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 2009
Σελ. /32
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Χωρίς ανάπαυλα οι προετοιμασίες
  • Τα πανό και τις σημαίες τους ετοιμάζουν για το αυριανό αγωνιστικό ραντεβού χιλιάδες εργαζόμενοι
  • Σήμερα στις 12 μ., στην αίθουσα του ΕΚΘ, η συνέντευξη Τύπου της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, όπου θα παρουσιαστεί το διεκδικητικό πλαίσιο για το επόμενο χρονικό διάστημα

Ταξικά θα διαδηλώσουν οι εργάτες
Ταξικά θα διαδηλώσουν οι εργάτες
Στο πανεργατικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, αύριο Σάββατο, 5 του Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Συντριβανίου, έχει οριστεί το αγωνιστικό ραντεβού του εργαζόμενου λαού που επιλέγει το δρόμο της πάλης για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, κόντρα στο συμβιβασμό και τη μοιρολατρία, γυρίζει την πλάτη στους «πράσινους» και «γαλάζιους» εκπροσώπους της πλουτοκρατίας και σε όσους άλλους μοχθούν για να διατηρηθεί η κυριαρχία του κεφαλαίου.

Χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι, φτωχοί αγρότες, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, μαζί με τη νεολαία, ετοιμάζονται να ανταμώσουν στο συλλαλητήριο των ταξικών δυνάμεων και προετοιμάζουν την παρουσία τους συγκροτημένα με τα πανό και τις σημαίες τους. Ετοιμάζονται να προβάλουν το δικό τους πλαίσιο διεκδικήσεων, που υπερασπίζεται και διευρύνει τα δικαιώματά τους, θέτοντας σε αμφισβήτηση την πολιτική που υπηρετούν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και θα υπερασπιστούν από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης οι αρχηγοί των κομμάτων τους.

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο και σε ενίσχυση του κοινού αγώνα καλούν η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ.

Σήμερα, Παρασκευή, στις 12 μ., η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του ΕΚΘ, όπου θα παρουσιάσει το διεκδικητικό πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Δυναμική κινητοποίηση στη Νομαρχία

Οπως πέρυσι έτσι και φέτος χιλιάδες θα πορευτούν με τις σημαίες του ΠΑΜΕ
Οπως πέρυσι έτσι και φέτος χιλιάδες θα πορευτούν με τις σημαίες του ΠΑΜΕ
Συνεχίζοντας αμείωτα τις παρεμβάσεις τους ενάντια στην επίθεση στις κατακτήσεις των εργαζομένων, χτες, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από ταξικά Συνδικάτα και Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό της Νομαρχίας, απαιτώντας να πάρει τώρα πίσω την απόφαση για χαρακτηρισμό περιοχών του κέντρου της πόλης και της περιφέρειας ως τουριστικών, που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Απλωσαν πανό μπροστά στις δύο εισόδους της Νομαρχίας και τις απέκλεισαν συμβολικά για περίπου μία ώρα. Είπαν «όχι στη διεύρυνση του ωραρίου» και απαίτησαν «κάτω τα χέρια από την Κυριακή αργία, όχι άλλα κέρδη για την πλουτοκρατία». Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους συναντήθηκαν με τον αντινομάρχη Θεσσαλονίκης Δ. Ψωμιάδη και απαίτησαν να συνεδριάσει άμεσα το Νομαρχιακό Συμβούλιο και να πάρει πίσω την απόφαση που έλαβε σε προηγούμενη συνεδρίασή του. Υπενθυμίζουμε ότι την απόφαση υπερψήφισε μαζί με τη ΝΔ και η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, επικεφαλής της οποίας είναι ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Ν. Γιαννόπουλος, φανερώνοντας για μια ακόμα φορά την απροκάλυπτη σύμπραξη του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού στις επιλογές κεφαλαίου και κυβέρνησης.

Οπως κατήγγειλαν οι συνδικαλιστές, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας δε θα σημάνει μόνο την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εμποροϋπαλλήλων. Θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις και σε άλλους κλάδους εργαζομένων, όπως μεταφορείς, διανομείς, προμηθευτές, παραλήπτες, κούριερ, φύλακες, κ.ά.

Η αφίσα για το αυριανό συλλαλητήριο
Η αφίσα για το αυριανό συλλαλητήριο
Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων, Σοφία Καλαντίδου, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Ελλάδας και επικεφαλής της ΔΑΣ, Γιάννης Κομνηνός, ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΕΠ, Β. Αρτεμίου, και ο εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συνδικάτων Επαγγελματιών Οδηγών Μεταφοράς, Μ. Παπαδόπουλος.

Ούτε λεπτό χαμένο

Στο μεταξύ, συνεχίζονται μέχρι την τελευταία ώρα οι περιοδείες και οι μαζικές εξορμήσεις στελεχών του ΠΑΜΕ στους χώρους δουλειάς και κατοικίας, με επίκεντρο τους χώρους εργασίας που το τελευταίο διάστημα βρέθηκαν ή εξακολουθούν να βρίσκονται στο στόχαστρο της εργοδοτικής επίθεσης. Χτες στελέχη του ΠΑΜΕ περιόδευσαν στις αποθήκες του «Καρφούρ», στα εργοστάσια ΠΙΛΟΥΞ και ΠΛΑΙΣΙΟ, «Παπαδοπούλου», στα βαφεία «Περτσινίδη» όπου οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για δύο μήνες, στα «Πλεκτήρια Κιλκίς» και στη ΦΙΕΡΑΤΕΞ, σε εταιρείες πληροφορικής και γραφεία υπηρεσιών και τουρισμού, σε εμπορικά καταστήματα, τράπεζες αλλά και σε εργοτάξια και υπηρεσίες Δήμων, σε ΟΤΕ, ΔΕΗ, κλπ.

Σήμερα, Παρασκευή, συνεχίζονται οι περιοδείες σε μια σειρά από χώρους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Στελέχη του ΠΑΜΕ θα περιοδεύσουν:

  • Ο Γ. Πέρρος στις 10 π.μ., στις καθαρίστριες του Ιπποκράτειου.
  • Ο Θ. Κούτρας στις 11 π.μ, στην ΑΛΥΟΜΙΛ, στη 1 μ.μ. στη ΣΤΗΜΠΕΘΕΡΜ και στις 2 μ.μ. σε εργοστάσιο στον Πεντάλοφο.
  • Ο Κ. Λιαπάτης στα εργοστάσια «Μπαρμπα Στάθης», ΖΑΝΑΕ, ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ.
  • Ο Δ. Θεοδώρου στα εργοστάσια «Βαρβαρέσος» και «Κλωστήρια Γ'» στη Νάουσα.
  • Ο Γ. Κομνηνός στις 11 π.μ. στα καταστήματα «Φωκάς» και στις 2 μ.μ. στο «Λαμπρόπουλο».

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ καλεί το Σωματείο Εργαζομένων με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Με το ταξικό εργατικό κίνημα ενώνει τις δυνάμεις του και το γυναικείο κίνημα. Οι Γυναικείοι Σύλλογοι Θεσσαλονίκης, μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, καλούν τα μέλη τους, τις γυναίκες και όλο το λαό να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και να το μετατρέψουν σε σταθμό κλιμάκωσης του αγώνα για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών της ελληνικής οικογένειας, ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
Επίδειξη συναίνεσης και υποκρισίας

Να στηρίξουν μια ... άλλη διαχείριση της πολιτικής που αυξάνει τα προβλήματά τους καλεί τους εργαζόμενους η συμβιβασμένη πλειοψηφία

Ενα σύγχρονο πιο ισχυρό καπιταλισμό με σοσιαλδημοκρατική εκδοχή, πρότεινε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ως τη λύση για τη διέξοδο από την κρίση, στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που έδωσε χτες η Συνομοσπονδία ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ από τη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας για αγώνες που θα στοχεύουν στην ανατροπή των πολιτικών που εφαρμόστηκαν και όχι απλά στην εναλλαγή των κυβερνήσεων, ο Γιάννης Παναγόπουλος έδειξε καθαρά πως απέναντι στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο ανάπτυξης αντιτείνει τη σοσιαλδημοκρατία. Εστρεψε τους εργαζόμενους στο ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας ότι «θα αγωνιζόμαστε για την υιοθέτηση ενός νέου πρότυπου οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης που έχει το στίγμα της πράσινης ανάπτυξης».

Παρουσιάζοντας το «ανατρεπτικό» μείγμα της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης που προτείνει, μίλησε για γενναία αναδιανομή του πλούτου, επιπέδου 1981 και αντιμετώπιση της τεχνολογικής υστέρησης της παραγωγικής βάσης της χώρας. «Μόνο αν τονωθούν τα εισοδήματα θα ενισχυθεί η ζήτηση, η κατανάλωση, θα μπορέσει να αναθερμανθεί η οικονομία και να ακολουθήσει η πιθανή ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας. Αλλιώς θα έχουμε μια χρόνια υστέρηση που όταν η παγκόσμια οικονομία θα βγαίνει από την κρίση εμάς θα μας βρίσκει να υστερούμε και να μην μπορούμε να καταλάβουμε μια ασφαλή θέση στο νέο παγκόσμιο καταμερισμό της εργασίας που θα δημιουργηθεί». Αυτός είναι λοιπόν ο καημός τους. Να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις στο πλαίσιο της ανταγωνιστικότητας. Δεν νοιάζονται για την πραγματική ενίσχυση των εισοδημάτων των εργατικών οικογενειών ώστε να μπορούν να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους. Το απέδειξε άλλωστε η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ υπογράφοντας ΣΣΕ του 1 ευρώ αύξηση.

Περιγράφοντας το παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης που οραματίζονται η ΠΑΣΚΕ και οι όμοιοί της, ο Γ. Παναγόπουλος, αφού είπε ότι η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα με βαριά βιομηχανία, προέτρεψε σε ανάπτυξη μέσα από την εξαγωγή πολιτισμού και παιδείας, την αξιοποίηση του τουρισμού και των υπηρεσιών, αλλά και της βιομηχανίας και της βιοτεχνίας, μέσα από μια νέα τεχνολογική βάση.

Ο ΓΓ της ΓΣΕΕ Γιώργος Τσαλικάκης, σχολίασε τη στάση Παναγόπουλου, αναφέροντας πως η ΔΑΚΕ δεν πολιτεύεται ανάλογα με το ποιος είναι στην κυβέρνηση.

Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου ως εκπρόσωπος της Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) σημείωσε ότι σ' αυτή τη συγκυρία τα συνδικάτα πρέπει να απαιτήσουν από τα κόμματα να αναλάβουν σαφείς και κατηγορηματικές δεσμεύσεις για τα προβλήματα των εργαζομένων, και παρουσίασε το πλαίσιο πάνω στο οποίο πρέπει να τοποθετηθούν. Ανάμεσα στα άλλα περιλαμβάνεται η κατάργηση των νόμων για τη μερική απασχόληση και η ανάκτηση από το κράτος των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας. Στρατηγικές επιλογές της ΕΕ που στήριξε και ο ΣΥΝ και υλοποιούν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη χώρα μας. Η αναξιοπιστία του ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται και από άλλο σκέλος του πλαισίου που παρουσιάστηκε και αφορά στο σταμάτημα των χαριστικών ρυθμίσεων προς τους εργοδότες. Ολοι θυμούνται πως μόλις πριν λίγους μήνες τα στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησαν στην προσπάθεια να σύρουν τους εργαζόμενους της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας να διεκδικήσουν χρηματοδότηση για το Λαναρά.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ - ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ - ΕΜΠΟΡΩΝ
Καλεί σε κοινή πάλη για κυριακάτικη αργία - ωράριο

Να αγωνιστούν μαζί με τους εργαζόμενους ενάντια στις αντεργατικές μεθοδεύσεις των μεγαλεμπόρων και των υπηρετών τους καλεί η Παράταξη τους μικρομεσαίους

Δυναμική απάντηση στις μεθοδεύσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, μεγαλεμπόρων και ορισμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών για παραπέρα διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και κατάργηση της κυριακάτικης αργίας καλεί η Δημοκρατική Κίνηση Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων (ΔΗΚΕΒΕ) να δώσουν οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι μαζί με τους εργαζόμενους. Σε ανακοίνωσή της η ΔΗΚΕΒΕ καταγγέλλει ότι, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για τους ΕΒΕ που βρίσκονται αντιμέτωποι με οξυμένα προβλήματα επιβίωσης, επιχειρείται η επαναφορά του θέματος της διεύρυνσης του ωραρίου και της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας είτε βαφτίζοντας πότε τουριστικές και πότε σεισμόπληκτες περιοχές, είτε με το πρόσχημα των γνωστών γεγονότων του Δεκέμβρη του 2008 και τη δήθεν εξυπηρέτηση των καταναλωτών ή, όπως πρόσφατα έκανε ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο, ζητώντας να παραμείνουν να μαγαζιά ανοιχτά στις 10 Σεπτέμβρη μέχρι τα μεσάνυχτα για να οργανώσει γιορτές εμπορίου και επιδείξεις μόδας. Η ΔΗΚΕΒΕ καταγγέλλει ακόμα ότι πρόσφατα ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Δ. Αρμενάκης ζήτησε τη συμπαράσταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, πράγμα για το οποίο εισέπραξε την κατανόηση του τελευταίου, όπως ήταν αναμενόμενο.

«Η προσπάθειά τους θα συνεχιστεί και θα ενταθεί», προειδοποιεί η ΔΗΚΕΒΕ, τονίζοντας ότι «είναι μέρος της συνολικής επιδίωξης των μονοπωλίων να αποσπάσουν ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι του τζίρου και των κερδών, να αφανίσουν τα μικρά μαγαζιά και τους αυτοαπασχολούμενους, να μειώσουν παραπέρα το εισόδημα των εργαζομένων». Υπογραμμίζει ακόμη ότι «δε μας φταίνε ούτε οι ώρες ούτε οι Κυριακές για την αναδουλειά που καθημερινά βιώνουμε. Η πτώση της κατανάλωσης των λαϊκών στρωμάτων οφείλεται στους χαμηλούς μισθούς και τις εξευτελιστικές συντάξεις, στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις που οδηγούν σε μισθούς 350 - 500 ευρώ, στο φούντωμα της ανεργίας, συνολικά στην αντιλαϊκή φιλομονοπωλιακή πολιτική που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες και φουσκώνει τα κέρδη των μονοπωλίων και των τραπεζών».

Η ΔΗΚΕΒΕ καλεί το συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων, τους συνδικαλιστές και τα συνδικαλιστικά όργανα:

  • Να αντιδράσουν στην παραπέρα επέκταση του ήδη διευρυμένου ωραρίου και στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
  • Να καταδικάσουν και να παραμερίσουν τις συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που υπονομεύουν τα συμφέροντά τους.
  • Να οικοδομήσουν κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους στο εμπόριο που έχουν κοινά συμφέροντα και που στο πρόσφατο παρελθόν ανέπτυξαν κοινούς αγώνες.
  • Να διεκδικήσουν ενιαίο ωράριο για όλα τα καταστήματα 48 ώρες τη βδομάδα με τρία απογεύματα κλειστά, νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

«Μόνη εγγύηση για την απόκρουση της επίθεσης είναι η ανάπτυξη κοινών αγώνων και η συσπείρωση με τις αγωνιστικές δυνάμεις, με τις δυνάμεις της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ΕΒΕ», καταλήγει η ΔΗΚΕΒΕ.

«ΕΒΙΟΠ-ΤΕΜΠΟ»
Εδιωξε άλλους 20 εργαζόμενους

Στο πλευρό των εργατών το ΚΚΕ

Συνεχίζει το αντεργατικό της «κρεσέντο» η εργοδοσία της «ΕΒΙΟΠ-ΤΕΜΠΟ» (θυγατρική της «SIEMENS») με απολύσεις, επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, περικοπές επιδομάτων και άλλα αντεργατικά μέτρα που έχουν ψηφίσει οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ετσι, επικαλούμενη την «παγκόσμια κρίση» ανακοίνωσε χτες άλλες 20 απολύσεις - οικειοθελείς αποχωρήσεις με κίνητρα τις ονομάζει η εργοδοσία - ενώ μέχρι σήμερα σε διάστημα οχτώ μηνών έχει διώξει άλλους 108 εργαζόμενους.

Καμία δέσμευση δεν ανέλαβε η εργοδοσία, ούτε στην τριμερή συνάντηση που έγινε την περασμένη Τρίτη, κάτι το οποίο δεν έκανε και η υφυπουργός Απασχόλησης. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας του Κόμματος, ο οποίος κατήγγειλε την εργοδοτική επίθεση που γίνεται κάτω από το αντεργατικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Κατήγγειλε την εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας και τις απολύσεις και υπερασπίστηκε το δικαίωμα των εργαζομένων στην πλήρη και σταθερή εργασία. «Σε αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στη δουλειά», τόνισε ο βουλευτής του Κόμματος.

Τώρα άρχισαν να «μετανοούν»

Δεν αρκεί να αλλάξει το κόμμα που είναι στην κυβέρνηση, αφού «χρειάζεται αλλαγή πολιτικής». Αυτή την επισήμανση έκανε χτες ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος. Αυτός, που, βγαίνοντας την προηγούμενη Πέμπτη από τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, το μόνο που δεν είπε στους εργαζόμενους είναι «τρέξτε να ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ για να σωθείτε». Και απλά επισήμανε τις σοβαρές δεσμεύσεις του Γ. Παπανδρέου, χωρίς βέβαια να αναφέρει ότι είναι δεσμεύσεις για την εφαρμογή της ίδιας ταξικής πολιτικής που και οι δυο τους (ως στελέχη του ΠΑΣΟΚ) υπηρετούν αταλάντευτα.

Χτες επίσης, η «ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα» σημείωσε σε μια τετρασέλιδη ανακοίνωσή της ότι χρειάζεται «μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία» στη διαμόρφωση της πολιτικής, φτάνοντας στο σημείο να ζητήσει μεταξύ άλλων «να καταργηθεί η ρύθμιση για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, η οποία δίνει το δικαίωμα στον εκάστοτε Υπουργό να βάζει και να βγάζει ειδικότητες». Δηλαδή να καταργηθεί η αντεργατική απόφαση που πήρε ως κυβέρνηση το κόμμα που στηρίζει, δρομολογώντας την οριστική ταφόπλακα για τα ΒΑΕ.

Ολα αυτά, χτες. Μια μέρα μετά την προκήρυξη εκλογών. Ενα μικρό δείγμα από όσα θα ακούσει η εργατική τάξη μέχρι τις 4 Οκτώβρη, παρακολουθώντας το ρεσιτάλ εμπαιγμού, στο οποίο ήδη διαγκωνίζονται όλες ανεξαιρέτως οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν το κεφάλαιο. Πώς πρέπει να απαντήσει; Οχι απλά σιχτιρίζοντας τους υποκριτές. Αλλά να στηρίξει με κάθε τρόπο εκείνον που η ίδια η πείρα της καταγράφει ως υπερασπιστή της: το ΚΚΕ.


Α. Μ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Περιοδεία στη «ΜΕΒΓΑΛ»

Στο πλαίσιο των περιοδειών της ΚΟΘ του ΚΚΕ για το πανεργατικό συλλαλητήριο, σήμερα Παρασκευή 4 του Σεπτέμβρη, στις 10 π.μ., ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, θα περιοδεύσει στο εργοστάσιο της «ΜΕΒΓΑΛ».

Λεωφορεία για την πορεία

Συγκροτημένα θα μετακινηθούν οι εργαζόμενοι για να συμμετάσχουν στο πανεργατικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Μέχρι στιγμής έχουν καθοριστεί τα εξής ραντεβού από όπου θα αναχωρήσουν πούλμαν για την πορεία:

  • Νάουσα, 4 μ.μ., Εργατικό Κέντρο.
  • Αλεξανδρούπολη, 1μ.μ., Δημαρχείο.
  • Κομοτηνή, 2 μ.μ., Δημοκρίτου 2.
  • Ξάνθη, 2.30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας.
  • Καβάλα, 3 μ.μ, Κήπος.
  • Δράμα, 3 μ.μ., κεντρική πλατεία.
  • Φλώρινα, 3 μ.μ., κεντρική πλατεία.
  • Γρεβενά, 3 μ.μ., κεντρική πλατεία.
  • Καστοριά, 3 μ.μ., κεντρική πλατεία.
  • Κοζάνη, 3.30 μ.μ., κεντρική πλατεία.
  • Πτολεμαΐδα, 3.30 μ.μ., κεντρική πλατεία.
  • Βέροια, 4 μ.μ., πλατεία Ωρολογίου.
  • Σέρρες, 3.45 μ.μ., Νομαρχία.
  • Κιλκίς, 4 μ.μ., πλατεία Ειρήνης.
  • Κατερίνη, 3.45 μ.μ., κεντρική πλατεία.
  • Λάρισα, 3 μ.μ., πλατεία Λαού
  • Τρίκαλα, 1.30 μ.μ., αρχή οδού Βασίλη Τσιτσάνη
  • Καρδίτσα, 2 μ.μ., Πέτρινη Τράπεζα.

Για τη μαζική συμμετοχή των συνταξιούχων στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ οι Συνταξιουχικές Ομοσπονδίες ΙΚΑ και ΟΑΕΕ βάζουν δυο λεωφορεία που θα αναχωρήσουν από την Αθήνα, την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στις 9 π.μ. το πρωί του Σαββάτου. Για κρατήσεις θέσεων οι συνταξιούχοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 210. 5229.442 και 210.5222.183.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ