Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 19 Ιούλη 2009 - αριθ. φύλλου: 10426

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εμπνέει και διδάσκει στην αναμέτρηση με τον ιμπεριαλισμό

Ο ΔΣΕ ήταν ένας λαογέννητος στρατός, που με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες δημιουργήθηκε μέσα στον αγώνα για να υπερασπιστεί την τιμή, την αξιοπρέπεια και τη ζωή του λαού από τους σφετεριστές της λευτεριάς του την οποία κατέκτησε με το σπαθί του. Εκφραστής και υπερασπιστής των συμφερόντων του λαού, φορέας ενός καινούργιου κόσμου, του αληθινού πατριωτισμού και της αδελφοσύνης των λαών, του σοσιαλισμού. Οι μαχητές του, όλοι τους, παιδιά και εγγόνια των εργατών και εργατριών του Μάη του '36, των αγροτών του Κιλελέρ, παιδιά και εγγόνια αγωνιστών, που ο κάθε χτύπος της καρδιάς τους ήταν ένα ξόδεμα για την προκοπή της πατρίδας, για την προκοπή του λαού.

Εχει αποδειχτεί, με τη δύναμη της ιστορικής αλήθειας ότι γεγονότα που συνδέονται με τον ηρωισμό των λαϊκών μαζών για την απελευθέρωσή τους παραμένουν πάντα ζωντανά στη μνήμη των λαών. Περνούν στην Ιστορία ως κινητήρια δύναμη για νέες, πιο μεγάλες και πιο ηρωικές πράξεις.


ΣΕΛ.  11   -   14


ΗΡΩΔΕΙΟ
Ολα τα 'χει ο μπαξές...

Επί χρόνια, ισχυροί οικονομικοί και πολιτικοί παράγοντες ασκούν πιέσεις προς το ΥΠΠΟ και τα αρμόδια όργανα, προκειμένου η μία ή η άλλη εκδήλωση που υποστηρίζουν να στεγαστεί στο Ηρώδειο και να αποκτήσει κάτι από την αίγλη του.


ΣΕΛ.  3
Εχουν κάνει τους Ελληνες καλλιτέχνες, θεατές

Συζήτηση με τον πρόεδρο του ΣΕΗ και της ΠΟΘΑ, ηθοποιό και σκηνοθέτη, Λεωνίδα Βαρδαρό.


ΣΕΛ.  4
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ
Ενα ακόμα ιστορικό κτίριο στο στόχαστρο

Τον επαναπροσδιορισμό του χαρακτηρισμού του κτιρίου της οδού Ζαλοκώστα 7 στην Αθήνα, που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της κατοχής ως τόπος βασανιστηρίων, ζητά ο υπουργός Πολιτισμού. «Η πολιτιστική μας κληρονομιά και η ιστορική μνήμη του λαού δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να μπαίνουν στην "προκρούστεια κλίνη" στο όνομα της όποιας εμπορικής εκμετάλλευσης», τονίζουν με Ερώτησή τους στη Βουλή, βουλευτές του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  5
ΥΜΗΤΤΟΣ
Σχεδιασμοί που διευκολύνουν την εμπορευματοποίησή του

Διεκδικήσεις προβάλλονται σε όλο το μήκος και πλάτος του βουνού, που υποτίθεται βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας. Την ίδια στιγμή πολλές περιοχές του Υμηττού έχουν γεμίσει από αυθαίρετα.


ΣΕΛ.  24
ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Στις καπιταλιστικές λογικές η αιτία

ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 20243
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ