Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 18 Ιούλη 2009 - αριθ. φύλλου: 10425

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΤΩΡΑ

Από τις 6 έως τις 9 το βράδυ «σηκώθηκαν» οι μπάρες και οι οδηγοί δεν πλήρωναν το χαράτσι, που έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και οι μεγαλοεργολάβοι

Motion Team

Με μια συμβολική κίνηση και με σύνθημα: «Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια», δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ άνοιξαν χτες σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα, καταργώντας στην πράξη, για όση ώρα τα διόδια ήταν ανοιχτά, το υπέρογκο χαράτσι που πληρώνουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα για την κυκλοφορία τους στους εθνικούς δρόμους. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για την πολιτική της ΝΔ, για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, για την πολιτική του κεφαλαίου, που τους ξεζουμίζει καθημερινά. Θα πρέπει να καταργηθούν τα διόδια παντού, να καταργηθούν τα χαράτσια.


ΣΕΛ.  14  -  15

Αντισταθείτε

Τηλεφωνικές υποκλοπές από την ΕΥΠ, ταυτοποίηση μέσω γενετικού υλικού, χαφιεδοκάμερες, ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης, με διώξεις ριζοσπαστών συνδικαλιστών και κομμουνιστών βουλευτών και δημάρχων, «μηδενική ανοχή» στους μετανάστες. Και μια καλοκουρδισμένη προπαγάνδα των αστικών ΜΜΕ και των Πρετεντέρηδων, προκειμένου να δημιουργηθεί ψυχολογία ανοχής, αποδοχής, της χρησιμότητας του ελέγχου της ατομικής ζωής και της συλλογικής πάλης του λαού. Ψυχολογία τρόμου από την «αόρατη» παρακολούθηση. Επίθεση της δικτατορίας των μονοπωλίων ενάντια στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα και υπόσκαψη της δράσης του γίνεται. Γι' αυτό αντισταθείτε, οργανωθείτε στην αντιμονοπωλιακή πάλη πριν μας τσακίσουν. Γιατί όπως έγραψε ο πολέμιος του ναζισμού Μάρτιν Νιμέλερ:

«Πρώτα ήρθαν για τους κομμουνιστές, και δεν ύψωσα τη φωνή μου, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.

Μετά ήρθαν για τους σοσιαλιστές, και δεν ύψωσα τη φωνή μου, γιατί δεν ήμουν σοσιαλιστής.

Μετά ήρθαν για τους συνδικαλιστές, και δεν ύψωσα τη φωνή μου, γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής.

Μετά ήρθαν για τους Εβραίους, και δεν ύψωσα τη φωνή μου, γιατί δεν ήμουν Εβραίος.

Μετά ήρθαν για μένα, και δεν είχε μείνει κανείς να υψώσει τη φωνή του για μένα».



«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Αντίσταση στα μέτρα που στοχοποιούν το λαό

ΣΕΛ.  6
ΠΑΜΕ
Πανεργατικός αγώνας ενάντια στην Μπολκεστάιν

ΣΕΛ.  7
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΙ
Βαθύτερη πρόσδεση της εκπαίδευσης με το κεφάλαιο

ΣΕΛ.  13

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ