ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 20 Μάη 2009
Σελ. /32
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η ΕΕ είναι συνώνυμη με την ταξική αδικία σε όλους τους τομείς

Σε ανθρώπους με αναπηρία και τους συγγενείς τους στο Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων, μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή συζήτηση στο Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων
Από τη χτεσινή συζήτηση στο Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων
Τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρίες και οι συγγενείς τους που απευθύνονται στο μοναδικό στην Αττική δημόσιο κέντρο αποκατάστασης αναπήρων είναι αποτέλεσμα της εχθρικής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων. Αυτό αναδείχτηκε χτες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης και ομιλίας της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στο Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων (ΕΙΑΑ).

«Εδώ υπάρχουν άνθρωποι ανάπηροι, παραπληγικοί για χρόνια, οι ανάγκες είναι τεράστιες και το προσωπικό είναι τόσο λίγο που δεν ξέρει τι να κάνει! Αναγκαζόμαστε να κάνουμε τους συνοδούς και τις νοσοκόμες οι συγγενείς. Αν ενδιαφέρονται και είναι ευαίσθητοι για τα ΑμΕΑ να φροντίσουν, να υπάρχει προσωπικό γι' αυτούς τους ανθρώπους», υπογράμμισε στην Αλ. Παπαρήγα συγγενής ανθρώπου που νοσηλεύεται στο ΕΙΑΑ.

«Είμαι εδώ γιατί βρίσκομαι σε αποκατάσταση. Κάποιοι από μας θα φύγουν περπατώντας. Κάποιοι όχι. Μπορούμε στην Ελλάδα να επιβιώσουμε; Μπορεί να επιβιώσει ένας άνθρωπος που κινείται με αναπηρικό καρότσι; Και δε μιλάω για τον κοινωνικό ρατσισμό. Μιλάω για άλλα πράγματα. Δεν έχουμε πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, δεν μπορούμε να κινηθούμε, πώς θα βρούμε δουλειά, πώς θα σπουδάσουμε; Υπάρχουν τραγικά προβλήματα», ήταν η κραυγή αγωνίας μιας νέας γυναίκας που βρισκόταν σε αναπηρικό αμαξίδιο.


«Οχτώ μήνες είναι το παλικάρι μου παραπληγικό και δε μας δίνουν την άδεια να φτιάξουμε μια ράμπα στο σπίτι. Λένε ότι δεν προβλέπεται! Ερχονται οι φίλοι του και τον παίρνουν στα χέρια για να μπει και να βγει απ' το σπίτι. Οχτώ μήνες τώρα τρέχω για τα πιο στοιχειώδη, έχω αφήσει τη δουλειά μου και τρέχω σαν το άλογο. Τι κράτος είναι αυτό που μας εξαθλιώνει;», μετέφερε τη αγανάκτησή της η μητέρα ενός νέου παιδιού με αναπηρία.

Χώρος μεγάλης πολιτικής εκμετάλλευσης

Μιλώντας στους ανθρώπους με αναπηρία και τους συγγενείς τους, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε μεταξύ άλλων: «Σας λέω ειλικρινά ότι δε θα ερχόμουν σε αυτό εδώ το χώρο προεκλογικά, αν δεν ήξερα καλά ότι όλα αυτά τα χρόνια - όχι μόνο εγώ αλλά και άλλοι εκπρόσωποι του Κόμματος - έχουμε επισκεφτεί το συγκεκριμένο χώρο, αναγνωρίζουμε ότι είναι ο μοναδικός χώρος θα έλεγα πανελλαδικά που, τηρουμένων των αναλογιών, προσφέρει ό,τι καλύτερο σχετικά υπάρχει στην Ελλάδα και ότι σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα τέτοιοι χώροι αποκατάστασης λείπουν.

Πρέπει επίσης να σας πω ότι για το ΚΚΕ, όπως πονάμε για τα λαϊκά στρώματα, για την εργατική τάξη, για τους φτωχούς, για τους άνεργους και αυτούς που δεν έχουν εισοδήματα - και άλλωστε το γράφουμε και στο καταστατικό μας ότι είμαστε το κόμμα της εργατικής τάξης -, βεβαίως παλεύουμε και για τα συμφέροντα και του υπόλοιπου λαού. Αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα όλων των ανθρώπων που έχουν ανάγκες, ανεξάρτητα αν έχουν σωματική ακεραιότητα, με τον ίδιο τρόπο ενδιαφερόμαστε και για το δικό σας χώρο. Σαν ανθρώπους οι οποίοι είστε πολιτικά αδικημένοι. Διότι στο κάτω κάτω στον καθένα μας μπορεί να συμβεί, είτε να γεννηθεί, είτε στην πορεία να αποκτήσει κάποιο πρόβλημα. Αλλά για μας αυτό είναι ένα πρόβλημα. Υφίσταστε και εσείς πολύ μεγάλη κοινωνική αδικία, ταξική αδικία. Και ξέρουμε πολύ καλά ότι σε αυτό το χώρο περιθάλπονται άνθρωποι που έχουν σοβαρά προβλήματα οικονομικά.

Το κυριότερο όμως είναι, και το ξέρετε, ότι ο χώρος ο δικός σας αποτελεί αντικείμενο πολιτικής κυβερνητικής εκμετάλλευσης. Και δυστυχώς, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, αν και βέβαια στο χώρο σας τα πανελλαδικά όργανα, τα κεντρικά όργανα που εκφράζουν υποτίθεται τα συμφέροντα του χώρου, δεν ακολουθούσαν αυτή την τακτική. Την τακτική δηλαδή πριν απ' όλα να βλέπουν ποιο κυβερνητικό κόμμα θα υπηρετήσουν και λιγότερο να ασχολούνται με εσάς. Και πολύ περισσότερο να παίξουν έναν πρωτεργατικό ρόλο στο να μετατραπεί ο χώρος σε χώρο ρουσφετολογίας και αυτής της αηδιαστικής θα έλεγα επίδειξης φιλανθρωπίας.

Δεν ωφελήθηκε ο λαός από τα κονδύλια της ΕΕ

Πρέπει να σας πω καθαρά: Ως κόμμα, ξεκινάμε από τα δικαιώματά σας. Αλλά αυτό που νιώθουμε είναι αγανάκτηση, πολιτικό μίσος γι' αυτούς που δεν κάναν ό,τι πρέπει. Και πάνω απ' όλα ξέρουμε, βλέπουμε τα δικαιώματά σας και τη δυνατότητα, ιδιαίτερα την εποχή που ζούμε, που η επιστήμη και η τεχνική έχουν προχωρήσει πάρα πολύ, τα όποια προβλήματα έχετε δεν εξαφανίζονται στο βαθμό που δεν υπάρχει η αναγκαία ίαση, αλλά μπορεί να τα αισθανθείτε πολύ μικρότερα. Και με αυτήν την έννοια αισθανόμαστε την υποχρέωση απέναντί σας. Δε σας λυπόμαστε, όπως κάνουν τα άλλα κόμματα που επιδεικνύουν μια λύπη τέτοια. Και εκτιμάμε το χώρο το δικό σας, γιατί έχει βγάλει επίσης πολύ σημαντικούς και μεγάλους αγωνιστές.

Η χώρα έχει πλήρως ενταχθεί, προσαρμοστεί και ενσωματωθεί στην ΕΕ. Και ρωτάμε απλά: Αισθανθήκατε κάτι το διαφορετικό για τα δικά σας προβλήματα, κάτι το καλύτερο; Οι οικογένειες όπου ανήκετε, ο κόσμος με τον οποίο επικοινωνείτε είναι κόσμος που επίσης έχει προβλήματα, αισθανθήκατε να είναι ωφελημένοι; Είδατε αντίστοιχη πρόοδο; Πολύ μικρή. Και βεβαίως θα δείτε όπου υπήρξε κάποια μικρή πρόοδος. Ηταν αποτέλεσμα των δικών σας αγώνων ή και των αγώνων γενικότερα στο βαθμό που υπήρχε μια γενικότερη ευαισθησία.

Ηρθαν κοινοτικά κονδύλια. Δεν περίσσεψαν για σας. Κάτω απ' την πίεση μπορεί ορισμένα πράγματα να τα έκαναν. Δεν περίσσευαν. Είναι χαρακτηριστικό. Εχουμε περίπου 500.000 ΑμΕΑ, και δεν είναι μόνο 500.000, είναι και η οικογένεια. Πακτωλός χρημάτων. Πρώτο, δεύτερο, τρίτο, τέταρτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, μπήκε στην Ελλάδα. Γιατί δεν περίσσεψε για σας; Γιατί δεν ήταν σκοπός να ωφεληθεί ο λαός. Και βεβαίως την ευθύνη δεν την έχει μόνο η ΕΕ. Την ευθύνη την έχουν και τα κόμματα που έπεισαν τον ελληνικό λαό με μύθους ή με εκφοβισμό ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά η συμμόρφωση με την ΕΕ.

Κοινωνική πολιτική για όλο το λαό

Το ΚΚΕ έχει αναλυτικές θέσεις για το χώρο σας. Ομως στις σημερινές συνθήκες δεν αρκεί. Ολα τα κόμματα έχουν θέσεις για σας. Και άμα τις δείτε ξεχωριστά, θα πείτε είναι καλές. Το θέμα όμως είναι αν η γενική πολιτική δεν είναι φιλεργατική, φιλολαϊκή, δεν μπορεί, δεν είναι τίποτα οι ειδικές προτάσεις. Απολύτως τίποτα, θα σας το πω καθαρά. Γιατί πρέπει να πεις πού θα βρεθούν τα χρήματα και πρέπει να έχεις μια διαφορετική αντίληψη ποιος είναι ο αφέντης σε αυτόν τον τόπο και για μας ο αφέντης είναι ο λαός. Αλλο ότι δεν έχει τα μέσα να γίνει αφεντικό, δηλαδή δεν έχει νικήσει τα αφεντικά.

Οταν λοιπόν αναγνωρίζεις το λαό αφεντικό, τότε θα πεις ότι καμία διάκριση δεν μπορεί να υπάρξει για τα ΑμΕΑ, τις γυναίκες, τους νέους, τους μετανάστες. Και θα δεις αντίθετα το εξής πράγμα: Εχω μια κοινωνική πολιτική για όλο το λαό και από κει και πέρα την εξειδικεύω. Για παράδειγμα, χτες που κάναμε συνέντευξη Τύπου, είπαμε το εξής πράγμα, που δεν το λέει κανένα κόμμα. Δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες και δε μας νοιάζει αν ένας δουλεύει, είναι άνεργος, ούτε αν είναι στο δημόσιο, ούτε αν στον ιδιωτικό τομέα, ούτε αν είναι αγρότης. Και από κει και πέρα εξειδίκευση κατά κλάδο, κατά φύλο γιατί και οι γυναίκες έχουν ιδιαίτερες ανάγκες, ηλικία και αναμφισβήτητα για τα ΑμΕΑ.

Επομένως, με βάση τη δική μας θέση, λέμε το εξής πράγμα: Σε όλη την Ελλάδα πρέπει να υπάρχουν κέντρα αποκατάστασης, δωρεάν, με προσωπικό επαρκές, επαρκέστατο, παίρνοντας υπόψη ότι είναι ακόμα πιο δύσκολη η δουλειά του προσωπικού εδώ, με προσωπικό που δουλεύει σταθερό ωράριο, που έχει υψηλό μισθό. Αναφερόμαστε και στους γιατρούς και στους γυμναστές και στη μαγείρισσα και σε αυτήν που πλένει τα ρούχα. Δουλειά για όσους από τα ΑμΕΑ μπορούν να δουλέψουν, βεβαίως με λιγότερα χρόνια δουλειάς, όλα αυτά θα τα προσαρμόσεις, δυνατότητα τα παιδιά να φτάσουν πανεπιστήμιο αν το θέλουν και βοήθεια επίσης στην οικογένεια. Και αυτά δωρεάν.

Να τιμωρηθούν τα κόμματα της ΕΕ

Απ' τη στιγμή που δεν τα εξασφάλισαν αυτά πρέπει να τιμωρηθούν τα κόμματα που κυβέρνησαν, ή τα κόμματα τα οποία είτε χειροκρότησαν την ΕΕ, όπως ο ΣΥΝ που ψήφισε, ο ΛΑ.Ο.Σ. που υποστηρίζει και οι Οικολόγοι τα ίδια. Κάνουν κριτική βάζοντας όρια, ότι μπορεί να αλλάξει η ΕΕ απ' τα μέσα. Δεν αλλάζει. Γι' αυτό η ψήφος που πιάνει τόπο είναι η ψήφος στο ΚΚΕ. Και αυτοί που δε συμφωνούν σε όλα μαζί μας, έχουν πείρα για να συμφωνήσουν στο εξής πράγμα: Οτι η ΕΕ είναι συνώνυμη με την αδικία ότι δεν μπορεί με παρακάλια και με υπομνήματα να αλλάξει. Εδώ, για να γίνεις μέλος της ΕΕ, πρέπει από πριν να κάνεις τις αλλαγές αυτές που θέλει, δεν κάνει μέλος όποιον θέλει.

Ξέρετε ότι η Σοβιετική Ενωση στη δεκαετία του '20 και του '30 είπε ότι θέλει να πάρει μέρος στις συζητήσεις για την οικονομική συνεργασία. Της είπαν δε σε θέλουμε, θέλουμε χώρους με συγκεκριμένο κοινωνικό σύστημα και που κάνουν. Τώρα για να γίνεις μέλος πρέπει να κάνεις ιδιωτικοποιήσεις πριν ενταχθείς. Και το κυριότερο, υποκαθιστούν την έλλειψη κρατικής φροντίδας με τη φιλανθρωπία, πράγμα το οποίο είναι ύβρις. Δεν κατηγορούμε κανέναν που καταφεύγει και σε αυτό και που έχει ανάγκη να βοηθηθεί, αλλά είναι ύβρις, δεν είναι προσφορά.

Επομένως, τι προσφέρει το ΚΚΕ; Πρώτα - πρώτα προέβλεψε και λέει την αλήθεια. Και δεν έχουμε κανένα φόβο να την πούμε. Δεύτερο δεν πρόκειται να παίξουμε με την ψήφο των εργαζομένων, δεν πρόκειται να κάνουμε τερτίπια. Δεν πρόκειται να πάμε να την ανταλλάξουμε με καρεκλίτσες. Εμείς το έχουμε πει: Οσα χρόνια θα είναι ο λαός στην αντιπολίτευση, θα είμαστε και εμείς στην αντιπολίτευση. Δεν παίζουμε με κυβερνήσεις. Οταν ο λαός νικήσει και μας αναθέσει ευθύνες, τότε θα τις αναλάβουμε. Αλλά δεν πρόκειται να αναλάβουμε καμία ευθύνη όσο ο λαός είναι μακριά από την εξουσία, ή όταν κυβερνάει η ΝΔ, ή το ΠΑΣΟΚ, ή όταν συμπράξουν κάποια κόμματα με το ΠΑΣΟΚ ή με τη ΝΔ. Το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς, είναι να έχει στάση απειθαρχίας και ανυπακοής στην ΕΕ.

Τους φοβίζει η δύναμη του ΚΚΕ

Τις τελευταίες μέρες, αλλά και χρόνια, γίνεται όταν είμαστε κοντά στις εκλογές. Αρχίζει μια βρώμικη επίθεση απέναντι στο Κόμμα. Γιατί, ενώ δεν απειλούμε άμεσα την εξουσία τους; Γιατί, αυτό που θα τους φοβίσει είναι η δύναμη του ΚΚΕ. Θέλουν να κρατήσουν τα δύο κόμματα, από το ένα να πηγαίνουν στο άλλο, ή έστω να σκορπίσει η ψήφος και κάπου αλλού, αλλά να μπορούν να ξαναβάλουν στο χέρι τους ψηφοφόρους. Ξέρουν πολύ καλά ότι το ΚΚΕ δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι.

Ενενήντα χρόνια ζωής έχουμε στην ελληνική κοινωνία, αδυναμίες δείξαμε, δε λέω ότι κάθε φορά τα κάναμε όλα καλά, αλλά όχι γιατί κάναμε δήλωση μετανοίας στον αντίπαλο, ούτε γιατί φοβηθήκαμε τον αντίπαλο. Καμιά φορά πέφτεις έξω, δεν εκτιμάς όλους τους παράγοντες, ποτέ όμως δεν πάψαμε να είμαστε αδιάλλακτοι απέναντι στον αντίπαλο. Ενα ισχυρό ΚΚΕ θα τους φοβίσει, θα τους ταρακουνήσει, θα τους πιέσει και είναι το μοναδικό εμπόδιο με τα σημερινά δεδομένα, μακάρι να υπήρχαν και άλλα κόμματα εμπόδιο. Στις 8 του Ιούνη θα έρθουν καινούρια μέτρα, απλώς τα φυλάνε στο συρτάρι. Η ΝΔ ξέρει ποια είναι αυτά. Το ΠΑΣΟΚ επίσης τα ξέρει, η Σύνοδος που έγινε στην Πράγα πριν από λίγες μέρες αποφάσισε γενική επίθεση στην κοινωνική πολιτική, στην Ασφάλιση, στην Υγεία, αυτό είναι απόφαση. Ξέρετε ότι το ΝΑΤΟ συνεδρίασε με θέμα το Ασφαλιστικό; Στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ που μαζεύτηκαν οι μαφιόζοι συζήτησαν και αυτά τα θέματα.

Να προλάβουμε τα χειρότερα. Αρκετά έπαιξαν και τα δύο κόμματα στις πλάτες. Ο αγώνας θα είναι σκληρός, θέλει θυσίες, δε θα είναι ένας αγώνας στρωμένος με ρόδα. Αλλά χίλιες φορές ένας δύσκολος αγώνας με το λαό επιτιθέμενο, από το να κάθεσαι παθητικά να περιμένεις ποιος θα απογοητεύσει, ποιος τυχόν θα σε αντιμετωπίσει με υποκριτικά φιλάνθρωπα αισθήματα».


Προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ

Μπροστά στις ευρωεκλογές, προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα οι παρακάτω προεκλογικές συγκεντρώσεις:

Στην Αθήνα

Σήμερα, Τετάρτη 20/5:

-- Στην κεντρική πλατεία Πετρούπολης, στις 8 μ.μ., από τις Κομματικές Οργανώσεις της Δυτικής Αθήνας. Θα μιλήσει ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη, στις 8 μ.μ., από τις ΚΟ Νοτιοανατολικής Αθήνας. Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

-- Στην πλατεία Σημηριώτη της Νέας Ιωνίας, στις 8 μ.μ., από τις ΚΟ Βορειοδυτικής Αθήνας. Θα μιλήσει ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

-- Στην πλατεία Σκύρου (Τράλλεων και Βεΐκου, Γαλάτσι), στις 7.30 μ.μ., από τις ΚΟ Βορειοανατολικής Αθήνας. Θα μιλήσει ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

-- Στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα, στις 8 μ.μ., από τις ΚΟ της Νότιας Αθήνας. Θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ.

-- Στην πλατεία Καισαριανής, στις 8 μ.μ., από τις ΚΟ Ανατολικής Αθήνας. Θα μιλήσει ο Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

  • Αύριο Πέμπτη, στο καφενείο «Μυκωνιάτικα» στους Αγίους Αναργύρους στις 7 μ.μ. θα μιλήσει ο Π. Παπαγεωργόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής.
  • Το Σάββατο 23/5 σε συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Νεαπόλεως και Ιθώμης στο Βύρωνα, στις 11.30 π.μ., θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ.
  • Την Τρίτη 26/5 στα Ανω Λιόσια, στις 8.30 μ.μ. στην Πλατεία Μητροπόλεως (μικρή πλατεία), με ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτή.
Στον Πειραιά

Σήμερα, Τετάρτη, συγκέντρωση στον Προφήτη Ηλία, στις 8 μ.μ., με ομιλήτρια την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.

Στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα, Τετάρτη, στις 9 μ.μ., στην πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο, στον Εύοσμο. Θα μιλήσουν ο Αγγελος Τζέκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής και ο Κώστας Δρούτσας, ευρωβουλευτής.

Τη Δευτέρα 25/5, στις 8 μ.μ, στο Φωτισμένο Βράχο στις Συκιές. Θα μιλήσει ο Αγγελος Τζέκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Την Τρίτη 26/5, στις 8 μ.μ., στο χώρο μπροστά από το ρολόι της Νεάπολης. Θα μιλήσουν ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Κώστας Δρούτσας, ευρωβουλευτής.

Σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας

Σήμερα Τετάρτη στις 8.30 μ.μ., στον κεντρικό πεζόδρομο της Εδεσσας, με ομιλητή τον Γιώργο Μαυρίκο, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.

Την Παρασκευή 22/5:

-- Στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας των Σερρών με ομιλητή τον Γιώργο Τούσα, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.

-- Στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, με ομιλητές την Φανή Τρέλλη, υποψήφια ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και τον Σ. Κωτσαντή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το Σάββατο, 23/5, στις 8.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Αργους Ορεστικού στην Καστοριά, με ομιλητή τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή.

Την Κυριακή 24/5, στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία του Λιτοχώρου, με ομιλητή τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Αγγελο Τζέκη.

Τη Δευτέρα 25/5 στις 8.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας, με ομιλητή τον ευρωβουλευτή Γιώργο Τούσσα.

Την Πέμπτη 28/5 στις 8.30 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας με ομιλητή τον Γιάννη Χώτο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Παρασκευή 29/5:

-- Στις 8.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης με ομιλητή τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.

-- Στις 8.30 μ.μ. στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης με ομιλητή τον Αγγελο Τζέκη υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.

Το Σάββατο 30/5:

-- Στις 8 μ.μ. στην Καστοριά (απέναντι από τη Νομαρχία) με ομιλητή τον Κώστα Σταμπολίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 8 μ.μ., στην πλατεία Αιμιλιανού στα Γρεβενά, με ομιλητή τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.

Στην Τρίπολη

Την Τρίτη 26/5, στις 8 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Τρίπολης. Θα μιλήσει ο Αντώνης Κατσάς υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ.

Στη Λιβαδειά

Την Παρασκευή 22/5, στις 8.30 μ.μ. στη Λιβαδειά (Πεζόδρομος), θα μιλήσει ο Θ. Παφίλης επικεφαλής του ευρωψηφοδέλτιου του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ