ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 20 Μάη 2009
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ
Καμιά χαμένη ψήφος στους ετεροδημότες

Σύσκεψη των υπευθύνων των επιτροπών ετεροδημοτών της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας

Με το σύνθημα να μην πάει ούτε μισή ψήφος χαμένη, οι Επιτροπές Ετεροδημοτών της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ, έχουν ήδη ριχτεί στη μάχη των επερχόμενων ευρωεκλογών. Μάχη με πολυδιάστατο χαρακτήρα, αφού σαν στόχο έχει και να σπάσει στην πράξη η λογική της αποχής που έντεχνα καλλιεργείται από πολλά κέντρα και η οποία, ιδιαίτερο αποδέκτη έχει τους ετεροδημότες, αυτούς δηλαδή που καλούνται να ψηφίσουν μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Και αυτό ακριβώς ήταν το κύριο ζήτημα της χτεσινής σύσκεψης των υπευθύνων των Επιτροπών Ετεροδημοτών που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό Εκλογικό Κέντρο του ΚΚΕ. «Ο στόχος είναι να μη μείνει κανένας ψηφοφόρος μας χωρίς να ψηφίσει. Να συζητήσουμε και να πείσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων να ψηφίσουν το Κόμμα μας», τόνισε ο Βασίλης Δημόπουλος, επικεφαλής του Γραφείου Ετεροδημοτών. Στη σύσκεψη επίσης τονίστηκε σε όλους τους τόνους ότι θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα που υπάρχει ώστε κάθε εργαζόμενος που θα θέλει να ψηφίσει το Κόμμα, να μπορέσει να μεταβεί στον τόπο, όπου πρόκειται να ψηφίσει.

Παράλληλα, στη σύσκεψη, επισημάνθηκε η ανάγκη να γίνουν συγκεντρώσεις και συσκέψεις σ' όλους τους χώρους. Στη γειτονιά, στην πολυκατοικία, σπίτι το σπίτι, με το τηλέφωνο και τους καταλόγους των ετεροδημοτών, η μάχη θα διεξαχθεί σε όλα τα επίπεδα. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στους νέους που θα συμμετέχουν για πρώτη φορά σε εκλογική διαδικασία, αλλά και στους συνταξιούχους, που μπορεί να έχουν πρόβλημα μετακίνησης, καθώς και στους φοιτητές που οι εκλογές διεξάγονται εν μέσω της εξεταστικής τους περιόδου.

Ηδη, άλλωστε, έχουν προγραμματιστεί μια σειρά από συσκέψεις και συζητήσεις, σε τόπους κατοικίας. Πριν από λίγες μέρες, στο Γαλάτσι και στη Νέα Σμύρνη πραγματοποιήθηκε συζήτηση Μυτηλινιών, με σημαντική επιτυχία. Οπως σημειώθηκε, όσο πλησιάζουν οι μέρες τόσο θα εντείνονται και οι οργανωμένες συγκεντρώσεις των ετεροδημοτών, από όλο και περισσότερες περιοχές. Ιδιαίτερη, επίσης, ήταν η αναφορά στην ανάγκη του πλατύτερου ανοίγματος ενόψει των εκλογών σε όλους τους εργαζόμενους, στα πλατιά λαϊκά στρώματα.

«Ολοι θα πάνε μαζικά να ψηφίσουν ΚΚΕ»

«Κανείς δεν πάει εκδρομή το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Ολοι θα ψηφίσουν μαζικά ΚΚΕ». Με αυτά τα λόγια, ο Νίκος Παπαϊωάννου από την Επιτροπή Ετεροδημοτών Λέσβου, έδωσε το στίγμα της πάλης που δίνουν επί τόσες βδομάδες και θα εντείνουν τις τελευταίες 16 μέρες πριν τις εκλογές. Και συνέχισε: «Εμείς, εδώ και μέρες έχουμε ξεκινήσει τη δουλειά μας. Ερχόμαστε σε επαφή με πάρα πολύ κόσμο. Θα πέσει στο κενό η προσπάθεια που γίνεται να μην πάμε να ψηφίσουμε. Ολοι οι Λέσβιοι ετεροδημότες, πάμε στη Λέσβο, υπερψηφίζουμε το ΚΚΕ, για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

«Για τους ετεροδημότες Σερραίους, επισημαίνουμε, ότι δεν πρέπει να λείψει κανείς. Και όχι μόνο αυτό. Αλλά, πρέπει να πάμε οργανωμένα στις Σέρρες, αλλά και να επιστρέψουμε οργανωμένα, με τέτοια υποδομή που και στις επόμενες εκλογές να έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα», τόνισε ο Καλτσίκης Πατούσης από τις Σέρρες. Ο Μανώλης Ταμπουρατζής από την Κρήτη, επισήμανε: «Ηδη η δουλειά μας έχει ξεκινήσει εδώ και δύο βδομάδες. Δίνουμε βαρύτητα στη νεολαία και έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει τη δουλειά με τους φοιτητές. Τα μηνύματα που έρχονται από τις συζητήσεις που κάνουμε, είναι ότι η αποχή σε μας, δε θα έχει κανένα αντίκτυπο. Αυτό που καλλιεργούν τα άλλα κόμματα, σε μας, δε θα περάσει».

Δραστηριότητες μελών του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

-- Αύριο Πέμπτη το εργοστάσιο της «Ηλεκτρομηχανικής Κύμης» (πρώην ΕΒΟ) θα επισκεφτεί και θα μιλήσει, στις 11 π.μ., ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Αργότερα θα περιοδεύσει στο νοσοκομείο Κύμης.

-- Την Παρασκευή 22/5 ο Γ. Μαρίνος θα επισκεφτεί στις 9 το πρωί το εργοστάσιο του ΑΗΣ - ΔΕΗ Αλιβερίου και στις 8 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Αλιβέρι.

-- Την Παρασκευή 22/5, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας στην Ανω Ηλιούπολη της Σταυρούπολης θα μιλήσουν ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Γιώργος Μαργαρίτης, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

-- Το Σάββατο 23/5 στις 8 μ.μ. μπροστά από το δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης με ομιλητές τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και την Φανή Τρέλλη, υποψήφια ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.

-- Την Τρίτη 26/5 στις 8.30 μ.μ. σε συγκέντρωση στην πλατεία Περιβολάκια της Κορίνθου θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Την Παρασκευή 29/5 στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς θα μιλήσουν ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Γιώργος Μαργαρίτης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

-- Το Σάββατο 30/5 στις 8.30 μ.μ., στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών με ομιλητή τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πρόγραμμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σήμερα, Τετάρτη

-- 14.45: Θα κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.

-- 20.30: Ομιλία σε συγκέντρωση για τις ευρωεκλογές στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

Αύριο, Πέμπτη

-- 10.00: Θα επισκεφτεί και θα μιλήσει στο πλήρωμα του Ε/Γ - Ο/Γ «BLUE STAR 2», στον Πειραιά.

Εκδήλωση - συζήτηση για τα ναρκωτικά

Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Ευρωεκλογές και οι θέσεις του ΚΚΕ για τα ναρκωτικά», θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 21/5, στις 6 μ.μ., στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στην Αθήνα (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου). Θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ.

Για τους ετεροδημότες

Οι ετεροδημότες μπορούν να απευθύνονται στο παρακάτω τηλέφωνο για οποιαδήποτε πληροφορία:

210.3301.106

Κεντρικό Εκλογικό Κέντρο Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου.

Συζήτηση με Πανεπιστημιακούς

Το Τμήμα Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ και η Αχτίδα ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΟΑ του ΚΚΕ διοργανώνουν συζήτηση με Πανεπιστημιακούς το Σάββατο 23/5, στις 8 μ.μ., στο «Συρμό» (Οδυσσέως και Κολωνού, πλατεία Καραϊσκάκη). Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Στην πρόσκληση σημειώνεται: «Οι Πανεπιστημιακοί γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι όσα, εδώ και χρόνια, αποκαλύπτει και καταγγέλλει το ΚΚΕ είναι αληθινά. Οι σαρωτικές αντιλαϊκές "μεταρρυθμίσεις" και στο χώρο των ΑΕΙ και ΤΕΙ έχουν τη σφραγίδα της ΕΕ και των κομμάτων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Η κρίση είναι της πλουτοκρατίας. Μην την πληρώσεις εσύ. Ανυπακοή στην ΕΕ - ισχυρό ΚΚΕ. Ανοιξε το δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης».

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Στις 25/5 η διακαναλική συνέντευξη

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα δώσει την προβλεπόμενη από την απόφαση της Διακομματικής Επιτροπής συνέντευξη Τύπου (διακαναλική) τη Δευτέρα 25/5 και ώρα 12.00 με θέμα: «Το ΚΚΕ για την ΕΕ και τις ευρωεκλογές».

Ο χώρος της συνέντευξης θα είναι το κεντρικό εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ (Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ