Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 1 Φλεβάρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10289

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ «ΣΥΡΜΟ»
Παιχνίδι, δημιουργικότητα, διαπαιδαγώγηση

Παιχνίδια, που προωθούν την ιδέα της συνεργασίας, της συλλογικότητας και όχι του ανταγωνισμού... Φρέσκες παραστάσεις, στις οποίες το παιδί «συμμετέχει» στην εξέλιξη του παραμυθιού... Κατασκευή μουσικών οργάνων και επαφή με τη μουσική, τους ήχους, το ρυθμό... Παραστάσεις Καραγκιόζη και παιδικές ταινίες με αγωνιστικό μήνυμα... Μια προσπάθεια να αναδειχτεί το παιχνίδι ως μέσο προώθησης των αξιών της συλλογικότητας και της συνεργασίας.

Ολα τα παραπάνω βρίσκουν τη θέση τους στο παιδικό πρόγραμμα της ΚΝΕ στο «Συρμό», το οποίο εντάσσεται στη δραστηριότητα που αναπτύσσει και ξεδιπλώνει η ΚΝΕ για τα νέα ζευγάρια, δίνοντας συνέχεια στη δουλειά που κάθε χρόνο έχει μόνιμη θέση στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Το παιδικό πρόγραμμα στο «Συρμό» αποτελεί μιαν «ανάπαυλα» από τη βιομηχανία παιχνιδιών βίας και αποβλάκωσης, από τα «παιχνίδια» που γαλουχούν τα παιδιά στον ανταγωνισμό και στο «ο θάνατός σου η ζωή μου». Αποτελεί μιαν «ανάσα» για τους νέους γονείς που ασφυκτιούν από την έλλειψη δημιουργικού χρόνου με τα παιδιά τους, πνίγονται από τις υποχρεώσεις και αγωνιούν για το πώς διαπαιδαγωγούν τα παιδιά τους.


ΣΕΛ.  4   -   5


ΙΣΤΟΡΙΑ
12η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ

Μια απ' τις πιο κρίσιμες στιγμές της μέχρι τότε πορείας του κόμματος της εργατικής τάξης της Ελλάδας. Τα διδάγματα, που προέκυψαν από τις εργασίες της Ολομέλειας, παραμένουν επίκαιρα μέχρι σήμερα.


ΣΕΛ.  11  -  14
ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
«Επιδρομή στη Γάζα»!

Απαράδεκτη, σκληρή ιδεολογική παρέμβαση μέσα από το Ιντερνετ. Τα παιδιά καλούνται να σκοτώσουν - ηλεκτρονικά - Παλαιστίνιους, να ισοπεδώσουν τη Λωρίδα της Γάζας, να εξαφανίσουν το νοσοκομείο της... Κι όλα αυτά με την ιδεολογική παρότρυνση του ίδιου του Ισραηλινού πρωθυπουργού.


ΣΕΛ.  24
ΕΕ - ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ - «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»
Οταν το σινεμά «συναντά» τις «μπίζνες»...

Κινηματογραφιστές, φοιτητές, ακόμη και παιδιά «προσκαλεί» η ΕΕ, για να δημιουργήσουν βίντεο που να προπαγανδίζουν την «επιχειρηματικότητα»...


ΣΕΛ.  3
ΧΑΪΔΑΡΙ - ΑΡΧΑΙΑ ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ
Κερδοφόρα... καταστροφή αρχαιοτήτων

ΣΕΛ.  6
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Μανδύες απόκρυψης, τεχνολογία του αόρατου

ΣΕΛ.  7
ΚΑΘ' ΟΔΟΝ
Στην Αυστραλία

ΣΕΛ.  16   -   17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ