ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 18 Γενάρη 2009
Σελ. /24
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΘΝΙΚΗ
Ολα για το κέρδος

Στην Τούμπα αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ τον Πανθρακικό

Eurokinissi

Στην Τούμπα αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ τον Πανθρακικό
Στην 18η... στροφή του έφτασε το επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που διοργανώνει η Σούπερ Λίγκα. Το ενδιαφέρον (της πλειοψηφίας) των φιλάθλων επικεντρώνεται στα δρώμενα εντός των αγωνιστικών χώρων. Οι επιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται το άθλημα, ρίχνουν «κλεφτές ματιές» και εκεί αλλά αυτή την περίοδο τους απασχολεί ένα σοβαρότερο (για την τσέπη τους) ζήτημα. Τα τηλεοπτικά δικαιώματα, μέσω κεντρικής διαχείρισης, δηλαδή τα έσοδα.

Από την αρχή η διαδικασία κινήθηκε μετ' εμποδίων. Εφτασαν έτσι στην αποχώρηση του ενός (ΑΛΦΑ) από τα δύο κανάλια που είχαν προκριθεί (το άλλο είναι το συνδρομητικό) και φάνηκε πως στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, προστίθεται άλλο ένα πολύ σημαντικό. Η πρόσκληση της Σούπερ Λίγκας προς τον ΣΚΑΪ βρήκε (κατ' αρχήν) ανταπόκριση και έτσι η επιχείρηση αύξησης των κερδών για τις ΠΑΕ, φαίνεται πως συνεχίζεται από το σημείο που είχε σταματήσει.

Στη σκιά λοιπόν αυτού και άλλων παρόμοιων γεγονότων (τα οποία αφορούν αποκλειστικά τον τζίρο των ποδοσφαιρικών επιχειρήσεων και των αφεντικών τους) θα διεξαχθεί σήμερα το... κυρίως πιάτο της 18ης αγωνιστικής. Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει η αναμέτρηση του ΟΑΚΑ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΡΗΣ

Στο ΟΑΚΑ οι τριφυλλοφόροι υποδέχονται τον Αρη. Με ανεβασμένη την ψυχολογία από το «διπλό» στη Θράκη και το σκαρφάλωμα στην 2η θέση, ο Παναθηναϊκός δε σκέπτεται άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη. Η κατάκτηση των τριών βαθμών είναι μονόδρομος για να διατηρήσει τα κεκτημένα και ίσως - ανάλογα με τ' αποτελέσματα των υπολοίπων του γκρουπ - να βελτιώσει τη βαθμολογική πραγματικότητά του. Κάθε απώλεια (στις ήδη πολλές εντός έδρας) πόντου εξανεμίζει τις ήδη περιορισμένες βλέψεις για την πρωτιά και δυσκολεύει το έργο του για τα πλέι οφ.

Δύσκολο έργο έχουν σήμερα ΑΕΚ και Παναθηναϊκός
Δύσκολο έργο έχουν σήμερα ΑΕΚ και Παναθηναϊκός
Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι αντιμετωπίζουν την αναμέτρηση ως μια καλή ευκαιρία να ανακάμψουν και να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Η «λευκή» ισοπαλία με τον Εργοτέλη στου Χαριλάου (την προηγούμενη αγωνιστική) δημιούργησε ένταση και απογοήτευση. Αμφότερα εκφράστηκαν και με αποδοκιμασίες. Επίσης έριξε την ομάδα στην 7η θέση, δηλαδή εκτός πλέι οφ. Οι «κιτρινόμαυροι» επιζητούν λοιπόν θετικό αποτέλεσμα που θα βοηθήσει τόσο σ' επίπεδο ψυχολογίας όσο και ουσίας (βαθμολογικά). Δεν παραγνωρίζουν τις δυσκολίες αλλά υποστηρίζουν ότι είναι έτοιμοι ν' ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις.

ΠΑΟΚ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Επιστροφή στις νίκες επιζητάει ο ΠΑΟΚ που υποδέχεται τον Πανθρακικό. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ήττα, με αρνητική εμφάνιση απέναντι στην ΑΕΚ και θέλουν να «σβήσουν» τις κακές εντυπώσεις. Ταυτόχρονα βέβαια να μην απολέσουν άλλο έδαφος ή και να ανακτήσουν (ανάλογα με τ' αποτελέσματα των άλλων) το χαμένο. Η έδρα αποτελεί σημαντικότατο πλεονέκτημα, στην ως τώρα πορεία τους, και δε σκοπεύουν να το αλλάξουν. Στην Τούμπα οι «ασπρόμαυροι» (συνήθως) βελτιώνονται προς το καλύτερο κατά πολύ. Βέβαια δεν παραγνωρίζουν τις δυνατότητες των αντιπάλων και τονίζουν πως δε θα τους υποτιμήσουν, ώστε να μην βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Στην αντίπερα όχθη ο Πανθρακικός αποτελεί την ευχάριστη - μέχρι στιγμής - έκπληξη του πρωταθλήματος. Ομάδα αξιόμαχη, με πλάνο, που έχει δείξει ικανή για υπερβάσεις. Βέβαια δεν τα κατάφερε την περασμένη αγωνιστική (ηττήθηκε στην έδρα του από τον Παναθηναϊκό) αλλά αυτό δεν πτόησε τους ακρίτες. Δηλώνουν πως «το πάθημα έγινε μάθημα», δούλεψαν για να διορθώσουν τα λάθη τους και θα παρουσιαστούν έτοιμοι. Με γνώση για τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν αλλά και πίστη ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν.

ΞΑΝΘΗ - ΛΑΡΙΣΑ

Στην Ξάνθη η ομώνυμη ομάδα φιλοξενεί τη Λάρισα και κάθε άλλο αποτέλεσμα, πλην της νίκης, θα θεωρηθεί αποτυχία. Οι ακρίτες (που προσπαθούν να ξεπεράσουν τον τρόπο που χάθηκε στο «Καραϊσκάκης» η ευκαιρία για ένα θετικό αποτέλεσμα αλλά και σημαντικές απουσίες), θέλουν τους τρεις πόντους ώστε - υπό προϋποθέσεις - να κάνουν ένα άλμα στην κατάταξη. Και από την 10η θέση να βρεθούν στην 5η, δηλαδή στα πλέι οφ, όπου τώρα βρίσκεται η αντίπαλός τους. Από την πλευρά τους οι Θεσσαλοί θα παραταχθούν με ανεβασμένη ψυχολογία από τα επιτεύγματά τους την περασμένη Κυριακή (νίκη και 5η θέση). Θέλουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα και ο ασφαλέστερος τρόπος να το πετύχουν είναι η νίκη. Θεωρούν ότι έχουν τις δυνατότητες, ενώ ποντάρουν και στην κούραση των γηπεδούχων που αγωνίστηκαν την Πέμπτη για το κύπελλο.

ΟΦΗ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Σε δεινή βαθμολογική αλλά και ψυχολογική θέση βρίσκεται ο ΟΦΗ. Προτελευταίος (λόγω διαφοράς τερμάτων) αντιμετωπίζει σοβαρότατα το ενδεχόμενο του υποβιβασμού. Κάθε απώλεια πόντου λοιπόν μετράει και πολύ περισσότερο στην έδρα του (όπου δεν έχει και λίγες). Την περασμένη αγωνιστική ηττήθηκε από τον Ηρακλή και ευελπιστεί ότι δε θα ξαναζήσει το ίδιο απέναντι στον Πανιώνιο. Προοπτική που θα τον βυθίσει ακόμα περισσότερο στα προβλήματά του. Οι γηπεδούχοι ελπίζουν πως θα καταφέρουν να ξεπεράσουν εαυτούς και αλλήλους, ποντάροντας σε ενδεχόμενη κούραση των «κυανέρυθρων», λόγω του αγώνα κυπέλλου. Ο Πανιώνιος (που ισοβαθμεί με τη Λάρισα στην 5η θέση) θα παραταχθεί με στόχο τους τρεις πόντους. Οι οποίοι - αν βοηθηθεί και από άλλα αποτελέσματα - θα τον φέρουν στην πρώτη τετράδα. Οι φιλοξενούμενοι δηλώνουν πίστη στις ικανότητές τους αλλά και ότι δεν υποτιμούν τον αντίπαλο. Που παρά τα προβλήματά του, είναι υπολογίσιμος αντίπαλος.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Ο Λεβαδειακός υποδέχεται τον Εργοτέλη και ελπίζει να επιστρέψει στις νίκες. Στο... τσακ δεν το κατάφερε στη Φυλή αλλά αυτό δεν επηρέασε - όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν - την ψυχολογία των παιχτών. Οι Βοιωτοί βρίσκονται 7 πόντους από την επικίνδυνη ζώνη και θέλουν να απομακρυνθούν ακόμα περισσότερο. Από την πλευρά τους οι Κρητικοί θα παραταχθούν με πρωταρχικό στόχο να μην χάσουν. Είναι έναν βαθμό μπροστά από τους αντιπάλους τους και θέλουν να διατηρήσουν, αν όχι να διευρύνουν, τη διαφορά. Οχι πάντως να τη χάσουν. Βέβαια αν το παιχνίδι τους επιτρέψει, δε θ' αρνηθούν και το τρίποντο.

Το πλήρες σημερινό πρόγραμμα, έχει ως εξής: Λεβαδειακός - Εργοτέλης (15:00), ΟΦΗ - Πανιώνιος (16:45, NOVA), Ξάνθη - Λάρισα (16:45, NET), Παναθηναϊκός - Αρης (19:00, ΝΕΤ), ΠΑΟΚ - Πανθρακικός (19:00, NOVA).

Β' ΕΘΝΙΚΗ

Η 18η αγωνιστική αποτελεί την αυλαία του δεύτερου γύρου, στο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής κατηγορίας. Το δίδυμο των πρωτοπόρων αγωνίζεται μακριά από την έδρα τους. Ο «πρωταθλητής χειμώνα» ΠΑΣ Γιάννινα κατηφορίζει στο γήπεδο του Ηλυσιακού, ο οποίος «καίγεται» για βαθμούς. Ενώ ο Ατρόμητος θ' ανηφορίσει στη Βέροια, για ν' αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα. Το πλήρες πρόγραμμα περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις: ΣΗΜΕΡΑ (15.00): Καλλιθέα - Καστοριά, Καλαμαριά - Εθνικός Αστέρας, Ηλυσιακός - Γιάννινα, Διαγόρας Ρόδου - Καλαμάτα, Κέρκυρα - Καβάλα, Αγροτικός Αστέρας - Αναγέννηση Καρδίτσας, Βέροια - Ατρόμητος Αθηνών. ΑΥΡΙΟ: Ολυμπιακός Βόλου - Πιερικός (18.00, ΕΤ 3).


Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ