ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2008
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απάντηση από τη μαθητική και σπουδάζουσα νεολαία

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Το ΚΚΕ χαιρετίζει τους δεκάδες χιλιάδες μαθητές και φοιτητές που συμμετείχαν στα χτεσινά συλλαλητήρια και τους καλεί να δυναμώσουν το συντονισμό και την πάλη τους για τα δικαιώματά τους στη μόρφωση, στην εργασία και στη ζωή. Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Απάντηση έδωσε και σήμερα η μαθητική και σπουδάζουσα νεολαία!

Το ΚΚΕ χαιρετίζει τους δεκάδες χιλιάδες μαθητές και φοιτητές που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια που κάλεσαν μαθητικά και φοιτητικά όργανα. Οργανωμένα, αποφασιστικά, έδωσαν αγωνιστική απάντηση στην καταστολή των ΜΑΤ και των κουκουλοφόρων. Εδειξαν θέληση να παλέψουν για τα προβλήματα της Παιδείας. Εδωσαν αποστομωτική απάντηση και σ' αυτούς που θέλουν να τρομοκρατήσουν τη νεολαία και σ' αυτούς που θέλουν να ταυτίσουν τους μαζικούς και οργανωμένους ή και αυθόρμητους αγώνες με τη δράση των καθοδηγούμενων από κρατικούς μηχανισμούς και άλλα κέντρα κουκουλοφόρους.

Η οργή της νεολαίας και ειδικά των παιδιών της εργατικής τάξης και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων για τα δικαιώματα που τους στερεί η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΕΕ, μπορεί να βρει διέξοδο στην οργανωμένη και συνειδητή πάλη. Να ριζοσπαστικοποιηθεί, να βρεθεί δίπλα και μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα. Αυτή την προοπτική θέλουν με κάθε τρόπο να ματαιώσουν οι μηχανισμοί και τα κόμματα της πλουτοκρατίας και του καιροσκοπισμού. Γι' αυτό πολεμούν και συκοφαντούν με κάθε τρόπο την παρέμβαση και τη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Το ΚΚΕ καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες να δυναμώσουν το συντονισμό και την πάλη τους για τα δικαιώματά τους στη μόρφωση, στην εργασία, στη ζωή. Μαζί με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα μπορούν να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική, να κατακτήσουν τη ζωή που τους αξίζει.

Αυτός είναι ο δρόμος της ανυπακοής και της ανατροπής».


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αγώνας - ρήξη - ανατροπή για μόρφωση, δουλειά, ζωή

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης

Τα μαθητικά και φοιτητικά συλλαλητήρια χαιρετίζει με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ η ΚΝΕ και καλεί τη νεολαία ακόμα πιο μαζικά και μαχητικά να συνεχίσει την πάλη το επόμενο διάστημα. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

«Χαιρετίζουμε τα μαζικά και μεγαλειώδη συλλαλητήρια μαθητών, φοιτητών και σπουδαστών στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα. Τους δεκάδες χιλιάδες νέους που διαδήλωσαν απαντώντας στο κλίμα τρομοκρατίας και αυταρχισμού, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους για μόρφωση - δουλειά. Ιδιαίτερα η μαχητική συμμετοχή των μαθητών στις διαδηλώσεις μέσα από τα Συντονιστικά, τα μαθητικά συμβούλια έδωσε το μήνυμα της συνέχισης του αγώνα ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική και στην προσπάθεια να ταυτιστεί το κίνημά τους με τους κουκουλοφόρους και τις κατευθυνόμενες εικόνες καταστροφών.

Οι ίδιες οι εξελίξεις αποδεικνύουν το ρόλο των κουκουλοφόρων και όσων ονόμασαν τη δράση τους "νέο κίνημα". Ηδη ο υπουργός Παιδείας προκαλεί προβοκάροντας τους αγώνες των μαθητών. Ηδη μπαίνει σε εφαρμογή ο ευρωτρομονόμος.

Αυτό που τρομάζει την πλουτοκρατία και τα κόμματά της είναι ο οργανωμένος, μαχητικός, περιφρουρημένος αγώνας των νέων με την πρωτοπόρα δράση και συμβολή της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.

Καλούμε τη νεολαία ακόμα πιο μαζικά και δυναμικά να συνεχίσει την πάλη το επόμενο διάστημα. Η οικονομική κρίση του καπιταλισμού θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη επίθεση στη ζωή και το μέλλον των νέων, θα ενισχυθούν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί για την αντιμετώπιση του λαϊκού κινήματος. Οι νέοι άνθρωποι, στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος, όχι μόνο δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, αλλά μπορούν να βγουν δυναμικά στην αντεπίθεση!

Συνεχίζουμε σε όλη τη χώρα, σε όλους τους χώρους της νεολαίας»!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ