ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 7 Δεκέμβρη 2008
Σελ. /32
ΔΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αποφασιστικά όλοι συνεχίζουμε τη μάχη

Με ενθουσιασμό συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη της δίμηνης (Δεκέμβρης - Γενάρης) οικονομικής εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα, έχοντας ήδη στο πρώτο κλείσιμο της 1ης Δεκέμβρη καλύψει το πανελλαδικό πλάνο σε ποσοστό 23,02%. Με εφόδια την καλή έγκαιρη προετοιμασία και τη συσσωρευμένη εμπειρία, αξιοποιούν την απήχηση της πολιτικής του Κόμματος στο λαό και την εκτίμηση που αυτός τρέφει για τη δράση του, αλλά και από τον ιδιαίτερο σκοπό αυτής της εξόρμησης που ευαισθητοποιεί πλατιά και που δεν είναι άλλος απ' την ολοκλήρωση της διάσωσης του αρχείου του Κόμματος, με τη στέγασή του σε ένα σύγχρονο, ασφαλές κτίριο.

Υπενθυμίζουμε ότι ως την 1/12 ο πίνακας με τις Οργανώσεις Περιοχής από πλευράς κάλυψης των πλάνων είχε ως εξής: Στην πρώτη θέση η ΚΟ Πειραιά με ποσοστό 30,96%. Στη δεύτερη θέση η ΚΟ Θεσσαλονίκης με ποσοστό 30,24% και στην τρίτη η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας με ποσοστό 30%. Ακολουθούν κατά σειρά οι ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Εξωτερικού, Κρήτης, Θεσσαλίας, Στερεάς - Εύβοιας, Πελοποννήσου, Αιγαίου, Αττικής, Αθήνας, Δυτικής Μακεδονίας, Βορειοδυτικής Ελλάδας. Η ΚΝΕ κάλυψε το 20,60% του πλάνου της. Οι ΚΟ «902» και «Ριζοσπάστη» 21% και 18,08%, αντίστοιχα.

Εχοντας ήδη καλύψει το 30,96% του πλάνου της η ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ αισιοδοξεί για μια εξίσου καλή συνέχεια. Απ' την πρώτη στιγμή έναρξης της εξόρμησης όλες της οι δυνάμεις βρέθηκαν επί ποδός, υλοποιώντας το συγκεκριμένο σχέδιο που κάθε ΚΟΒ είχε καταστρώσει ώστε να μη μείνει χώρος δουλειάς, εργάτης για εργάτης, γειτονιά για γειτονιά και σπίτι για σπίτι, που να μη φτάσει το κουπόνι του Κόμματος. Οχι τυχαία άλλωστε την πρώτη μέρα της εξόρμησης ορισμένες οργανώσεις της ΚΟΠ κάλυψαν ακόμα και το 50% των πλάνων τους.

Στον έγκαιρο και μελετημένο σχεδιασμό όλων των οργανώσεων απέδωσε η ΚΟ Θεσσαλονίκης το 30,24% που κατέκτησε την πρώτη μέρα της εξόρμησης. Με τις συνελεύσεις στις Οργανώσεις Βάσης όλο το προηγούμενο διάστημα επιχειρήθηκε να γίνει κατανοητή από όλα τα μέλη η πολιτική σημασία της Οικονομικής Εξόρμησης, σχεδιάστηκε πολύ συγκεκριμένα σε πολλές περιπτώσεις η δουλειά, έγινε το πλάνο για το πού και σε ποιους θα απευθυνθούν τα μέλη, πώς θα κλιμακωθεί το άνοιγμα, αξιοποιώντας τους γερούς δεσμούς που έχει οικοδομήσει το Κόμμα στα εργοστάσια της Θεσσαλονίκης με τους εργαζόμενους.

Η άμιλλα

Οι Οργανώσεις βρίσκονται σε άμιλλα που αποφάσισε η Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ. Στα βασικά κριτήρια συμπεριλαμβάνονται εκτός από το ποσοστό κάλυψης του πλάνου και η ουσιαστική συμμετοχή των ΚΟΒ στην επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης. Δείκτες αυτής της ποιοτικής ανόδου είναι η αύξηση του ποσοστού και του ύψους των μηνιάτικων συνδρομών, το ποσοστό υπερκάλυψης του ατομικού πλάνου των μελών και των ΚΟΒ, το πιο πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους σε συνδυασμό με τον αριθμό αυτών που συμβάλλουν στην κάλυψη των στόχων κάθε Οργάνωσης. Οπως και ο αριθμός οπαδών και φίλων που σχεδιασμένα θα αξιοποιηθούν αυτή την περίοδο, αλλά και το άνοιγμα στο πλαίσιο της πλατιάς και πολύμορφης συζήτησης με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα των Θέσεων για το 18ο Συνέδριο.

Τα βραβεία της άμιλλας είναι:

-- Στην 1η Κομματική Οργάνωση η απονομή της σημαίας του Κόμματος, καθώς και οργανωμένη επίσκεψη 50 πρωτοπόρων συντρόφων στην περιοχή των Πρεσπών.

-- Στη 2η Κομματική Οργάνωση ένας συμβολικός πίνακας από το φωτογραφικό Αρχείο του Κόμματος, καθώς και οργανωμένη επίσκεψη 50 πρωτοπόρων συντρόφων στο Μουσείο του Κόμματος στα Αμπελάκια.

-- Στην 3η Κομματική Οργάνωση ένα άλμπουμ φωτογραφιών σχετικών με την πορεία του Κόμματος της συγκεκριμένης περιοχής, καθώς και οργανωμένη επίσκεψη 50 πρωτοπόρων συντρόφων στο Μουσείο Χαρίλαου Φλωράκη στο Παλιοζογλώπι Ραχούλας.

Για το Δεκέμβρη του '44

Σήμερα Κυριακή εκδήλωση για το Δεκέμβρη του 1944, όταν «ο λαός ανάμεσα στις αλυσίδες και τα όπλα, διάλεξε τα όπλα», διοργανώνουν οι Κομματικές και Κνίτικες Οργανώσεις της Α' Αθήνας, στις 11 π.μ., στο αμφιθέατρο 18, στο κτίριο Γκίνη του ΕΜΠ. Θα μιλήσει ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Εκδήλωση της ΚΟ Αττικής και της «Σύγχρονης Εποχής»

Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ και οι Εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή» διοργανώνουν σήμερα Κυριακή, στις 6 μ.μ., στο Λαύριο, στο Πολιτιστικό Κέντρο, εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του ΚΚΕ στη διάδοση του μαρξισμού - λενινισμού στην εργατική τάξη της Ελλάδας».

Προσφέρουν στο ΚΚΕ

-- Ο αγωνιστής Παναγιώτης Βαζούρας, σαν δεύτερη δόση, προσφέρει στο ΚΚΕ 1.000 ευρώ για το Αρχείο του Κόμματος.

-- Ο Αγγελος και η Φωφώ Ρεμπή, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης και τιμώντας τα 90χρονα ζωής, επαναστατικής δράσης και υπεράνθρωπων θυσιών του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, των μελών, οπαδών και φίλων του και όλου του δημοκρατικού λαού, που θυσιάστηκαν για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, μικρή εκδήλωση τιμής και σεβασμού, συνεισφέρουμε 1.000 ευρώ, μέσω ΚΟ Γαλατσίου. Με την ευχή για φωτισμένη και ακαταπόνητη συνέχιση του αγώνα, μέσα από τη σωστή και δραστήρια εφαρμογή των αποφάσεων του προσεχούς 18ου Συνεδρίου του Κόμματος.

-- Προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, προσφέρω 100 ευρώ, μέσω ΝΕ Δωδ/σου του ΚΚΕ. Παναγιώτης Μαρκιανίδης

-- Οι Αντιστασιακοί και οι φίλοι της ΠΕΑΕΑ Ηρακλείου Αττικής, μεταβαίνοντας στο Γοργοπόταμο για την εκδήλωση για την 66η Επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας, χαιρετίζουμε το ΚΚΕ, ιδρυτή και αιμοδότη της Εθνικής μας Αντίστασης. Προσφέρουμε, προς τιμήν της 90χρονης ηρωικής πορείας του 155 ευρώ, μέσω ΚΟ Ηρακλείου Αττικής.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ»
Ντοκουμέντα του '44 και '45 στη διάθεση μελετητών

Για τις ηρωικές μάχες του Δεκέμβρη του 1944, τον απόηχο και την επίδρασή τους καθ' όλο το 1945, όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας αλλά σε όλα τα σημεία της Ελλάδας, το Επιμορφωτικό Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης» διαθέτει ένα μεγάλο πλούτο εντύπων της περιόδου αυτής. Στο ψηφιοποιημένο του αρχείο, εκτός από τα αντίστοιχα επίσημα κείμενα του ΚΚΕ, την πλήρη συλλογή «Ριζοσπάστη» και «Κομμουνιστικής Επιθεώρησης», στη διάθεση των επισκεπτών του βρίσκονται και 800 φύλλα εφημερίδων και περιοδικών της εποχής, που καλύπτουν όλο το φάσμα της τότε ελληνικής πολιτικής σκηνής καθώς και την τότε αυτούσια βρετανική προπαγάνδα. Στα παραπάνω προστίθενται και 12 σχετικές μπροσούρες, κυρίως του ΕΑΜικού χώρου. Βεβαίως, στη διάθεση όλων όσων θέλουν να μελετήσουν το ζητήματα αυτής της εποχής βρίσκεται και η βιβλιοθήκη - αναγνωστήριο του Κέντρου, με πολυποίκιλη σχετική βιβλιογραφία.

Εκδηλώσεις για τις Θέσεις για το σοσιαλισμό

Ενας κύκλος ανοιχτών συζητήσεων πάνω στις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό ξεκινά τις επόμενες μέρες στην Αθήνα. Και συγκεκριμένα:

-- Σήμερα Κυριακή 7/12 στις 11 π.μ. στο παλιό Δημαρχείο Χαλανδρίου (Γρ. Γυφτόπουλου) από τις ΚΟ και τις ΟΒ της ΚΝΕ Χαλανδρίου. Θα μιλήσει ο Βασίλης Δημόπουλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Αύριο Δευτέρα 8/12 στις 7 μ.μ. στους Αγ. Ανάργυρους, στο Β' ΚΑΠΗ (πλατεία Πλαπούτα), θα μιλήσει η Αλεξάνδρα Μπαλού, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Την Τρίτη 9/12 στις 12.30 μ.μ. στη Φυσικομαθηματική Σχολή, θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Την Τρίτη 9/12 στη 1 μ.μ., στο ΤΕΙ Πειραιά, θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Την Τρίτη 9/12 στη 1 μ.μ. στη ΣΕΛΕΤΕ, θα μιλήσει η Βαγγελιώ Σεφέρη, μέλος του Γραφείου της Αχτίδας ΑΕΙ - ΤΕΙ - Ερευνας της ΚΟΑ.

-- Την Τετάρτη 10/12 στις 7.30 μ.μ., στο Καματερό, στα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης (Γρ. Λαμπράκη 63). Θα μιλήσει η Τασία Τσατσούλη μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

Στη Θεσσαλονίκη

Στα πλαίσια του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, σήμερα Κυριακή θα γίνουν οι εξής συγκεντρώσεις - συζητήσεις:

Στις 11 π.μ., στην αίθουσα Δημαρχείου Ωραιοκάστρου με ομιλητή τον Θανάση Βαρδαλή, μέλος της ΚΕ.

Επίσης, στις 11 π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Θέρμης, με ομιλήτρια την Γιάννα Πατελάκη, μέλος της ΕΠ της ΚΟΘ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ