Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10246

ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ
Ολοι αύριο με το ΠΑΜΕ στην πανεργατική πανελλαδική απεργία

Σε θέση μάχης για την περιφρούρηση της αυριανής απεργίας βρίσκονται οι ταξικές δυνάμεις, που χτες κατέλαβαν συμβολικά το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στην Αθήνα. Ο αγώνας για εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα δένεται με την πάλη ενάντια στην απόπειρα τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος. Συγκεντρώσεις αύριο στην Αθήνα (10.30 π.μ. Ομόνοια) και σε 65 ακόμα πόλεις.


ΣΕΛ.  7

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ κόντρα στην επικίνδυνη κρατική αντιλαϊκή δράση

Αλέκα Παπαρήγα: Οι μέρες αυτές πρέπει να δώσουν την ευκαιρία μιας υπεύθυνης ανασύνταξης του κινήματος, τώρα, πριν είναι αργά. Εκεί εμείς οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες θα ξοδέψουμε τη δύναμη, τη δημιουργικότητά μας, την αγανάκτηση, το πείσμα, τη μαχητικότητα, την εφευρετικότητα, την αυτοθυσία απέναντι στους πραγματικούς ενόχους. Κινητοποιήσεις του ΚΚΕ σε πολλές πόλεις της χώρας

*

  • Η δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου είναι χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου από την κρατική βία και καταστολή, από μια πολιτική που βλέπει εχθρό το λαό όταν διεκδικεί, που μισεί την απεργία και τη διαδήλωση, την κατάληψη, τις αγωνιστικές μορφές πάλης. Αυτή την ώρα πάνω από όλα προέχει η μαζική, οργανωμένη παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα, η παρουσία του εργατικού κινήματος, η παρουσία του μαθητικού, του φοιτητικού, του σπουδαστικού, των κινημάτων των άλλων εργαζομένων, και με αποκορύφωμα τη μεγάλη απεργία της Τετάρτης, γιατί ο αγώνας κατά της κρατικής βίας και καταστολής είναι ταυτόχρονα και αγώνας για τη δουλειά, για το μισθό, για τη σύνταξη, για την Παιδεία, για την Υγεία.
  • Κίνημα λαϊκό σημαίνει να γίνει κάστρο δράσης ο κάθε τόπος δουλειάς, το κάθε σχολείο, η κάθε αίθουσα διδασκαλίας, η γειτονιά, το χωράφι, ο δρόμος με τα μικρομάγαζα. Κίνημα κατά κλάδο, κατά τάξη και στρώμα, κίνημα της εργατικής τάξης με τα λαϊκά στρώματα, κίνημα ο ένας για όλους και όλοι για έναν. Κίνημα χειραφετημένο και όχι γενικά και αφηρημένα ένα κίνημα αντιεξουσιαστικό, κίνημα χειραφετημένο, ανυποχώρητο, μαχητικό μέχρι τέλος, από την εξουσία των μονοπωλίων, ανυποχώρητο στην πάλη κατά των ιμπεριαλιστικών δεσμεύσεων και της κεφαλαιοκρατίας. Εμπρός λοιπόν για τις μεγάλες κινητοποιήσεις αύριο. Το πραγματικό θάρρος χρειάζεται απέναντι στην εξουσία των μονοπωλίων, για τη λαϊκή εξουσία, τη λαϊκή οικονομία.

ΣΕΛ.  10   -   11

ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΓΟΝΕΙΣ
Οργανωμένα μαζικά σήμερα το μεσημέρι

Στις 12 το μεσημέρι, στην Ομόνοια. Στις 12.30 στη Θεσσαλονίκη. Κάνουν την οργή οργανωμένο, μαζικό, περιφρουρημένο αγώνα.


Δε φαίνεται αυθόρμητο

Είναι τουλάχιστον αφελές να πιστέψει κανείς πως όλα όσα διαδραματίζονται από τους δήθεν αντιεξουσιαστές, όπως τους έχει βαφτίσει η αστική προπαγάνδα, με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου από τις δυνάμεις καταστολής, δηλαδή οι φωτιές, τα συντονισμένα και ταυτόχρονα σε πολλές πόλεις της χώρας τυφλά χτυπήματα, αποτελούν αυθόρμητη έκφραση αγανάκτησης απέναντι στην κρατική βία, ή κίνημα ενάντια στην κρατική καταστολή. Η οργανωμένη εκδήλωση αυτής της μορφής δράσης, από ομάδες που ευθέως εχθρεύονται και καταπολεμούν την οργανωμένη μαζική πάλη, και που αποτελεί βούτυρο στο ψωμί της εξουσίας των μονοπωλίων για ένταση της κρατικής βίας και καταστολής ενάντια στο οργανωμένο λαϊκό, κατά της πολιτικής και της εξουσίας των μονοπωλίων, κίνημα, άλλο πράγμα δείχνει. Αλήθεια, ποιοι και πώς συντονίζουν αυτή τη δράση των δήθεν αγανακτισμένων που εκτονώνονται με τυφλή βία για να προκαλέσουν καθολική κρατική καταστολή ενάντια στο λαϊκό κίνημα; Ποιος ο ρόλος και ο σκοπός αυτών που τους ωθούν σ' αυτή τη δράση; Και ας μη μας δουλεύουν με το διαδίκτυο και τα SMS, γιατί αυτά δεν εκπέμπονται αυθόρμητα και χωρίς οργάνωση και επιτελεία εντός και εκτός επικράτειας για τη στήριξη της αστικής εξουσίας. Ενα ερώτημα επίσης είναι η σύμπραξη δυνάμεων του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ μ' αυτούς. Πάντως αυτή η πραγματικότητα προβάλλει για άλλη μια φορά την ανάγκη οργανωμένης ταξικής πάλης λαού και νεολαίας και επαγρύπνηση σε τυχοδιωκτισμούς απ' όπου και αν προέρχονται, που βάζουν μπουρλότο στην ανάταση των λαϊκών αγώνων.



ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Διαδηλώνουν στην Αθήνα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης σήμερα στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.


ΣΕΛ.  27

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ