ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Νοέμβρη 2008
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
Οξύτατο πρόβλημα στέγης στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους Υπουργούς Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών, με θέμα το πρόβλημα σχολικής στέγης στα Γυμνάσια του Δήμου Αρτέμιδος, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Γιάννης Πρωτούλης και Εύα Μελά. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές, σημειώνουν:

«Οξύτατο πρόβλημα σχολικής στέγης αντιμετωπίζουν το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο στο Δήμο Αρτέμιδος.

Το σχολικό κτίριο το οποίο στεγάζει το 1ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος διαθέτει δεκαέξι σχολικές αίθουσες και τρία εργαστήρια.

Στο ίδιο σχολικό κτίριο όμως φιλοξενείται και το 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος, με αποτέλεσμα στο κτίριο να φοιτούν ταυτόχρονα πάνω από εξακόσιοι μαθητές, ενώ και οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί ξεπερνούν τους ογδόντα.

Επειδή οι αίθουσες δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών των δύο σχολείων, έχουν τοποθετηθεί στο προαύλιο έξι λυόμενες κατασκευές που χρησιμοποιούνται σαν αίθουσες διδασκαλίας. Είναι δε τόσο οξύ το πρόβλημα που για να χωρέσουν μέσα σ' αυτές οι μαθητές, σε πολλές περιπτώσεις κάθονται ανά τριάδες στα θρανία.

Ακόμα η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου έχει χωριστεί και έχει μετατραπεί σε δύο αίθουσες διδασκαλίας.

Το 2ο Γυμνάσιο δε διαθέτει εργαστήριο πληροφορικής, ενώ μεγάλος είναι ο κίνδυνος για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών κατά την ώρα του διαλείμματος, αφού για πάνω από εξακόσιους μαθητές το κτίριο διαθέτει μόνο δέκα τουαλέτες, με αποτέλεσμα το μεγάλο συνωστισμό των μαθητών. Ακόμα στο σχολικό κτίριο δεν υπάρχει φύλακας.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί:

1. Είναι στην άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης η ανεύρεση χώρου και η ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου για τη στέγαση του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος; Αν ναι, σε ποια φάση βρίσκεται;

2. Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στη μεταστέγαση του 2ου Γυμνασίου σε άλλο δημοτικό χώρο, έτσι ώστε να μπορέσει να αποσυμφορηθεί το κτίριο του 1ου Γυμνασίου και να λειτουργήσει το σχολείο χωρίς τα προβλήματα συστέγασης;

3. Προτίθεται η κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για τις ελλείψεις που παρουσιάζονται στο κτίριο του 1ου Γυμνασίου λόγω της συστέγασης, όσον αφορά τις αίθουσες διδασκαλίας, τα εργαστήρια, τις τουαλέτες και τη φύλαξή του;».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΚΥΡΚΟΣ
Ενόχληση από δηλώσεις Τσίπρα

Οργή και δυσαρέσκεια σε εκείνο το κομμάτι της ηγεσίας του ΣΥΝ που υπερασπίζεται ανοιχτά την πρόταση για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο ο πρόεδρος του κόμματος Αλ. Τσίπρας απάντησε στον Ν. Κωνσταντόπουλο και στον Λ. Κύρκο, οι οποίοι σε πρόσφατες δημόσιες παρεμβάσεις τους είχαν ευθέως ταχθεί υπέρ της συνεργασίας των δύο κομμάτων.

Την Τετάρτη το βράδυ σε συνέντευξη Τύπου στις Σέρρες, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε προσωπικά στους Ν. Κωνσταντόπουλο και Λ. Κύρκο, δηλώνοντας: «ο καθένας έχει την ευθύνη των πράξεών του» και συμπληρώνοντας πως η νέα ηγεσία του ΣΥΝ «θα κριθεί όπως κρίθηκαν και οι προηγούμενες ηγεσίες» (...) «στην εποχή τους οι αγαπημένοι μου αυτοί σύντροφοι, σε πιο δύσκολες ενδεχομένως συνθήκες για την Αριστερά, που ήταν στο 3% και όχι στο 13%, που λέει ο λόγος, που είναι σήμερα, δεν έκαναν τις επιλογές για τις οποίες σήμερα καλούν εμάς να κάνουμε».

Συνεργάτες του Ν. Κωνσταντόπουλου δεν έκρυβαν χτες τη σφοδρή ενόχλησή του απ' τις δηλώσεις αυτές του Αλ. Τσίπρα, στον οποίο καταλόγιζαν απρέπεια και αμετροέπεια. Ενοχλημένα εμφανίζονταν και άλλα στελέχη του ΣΥΝ, λέγοντας πως ο Αλ. Τσίπρας ξεπέρασε τα όρια.

Ο Λ. Κύρκος σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», υπερασπίζεται το δικαίωμά του να λέει τη γνώμη του, χαρακτηρίζει «αιχμηρά» τα όσα είπε ο Αλ. Τσίπρας και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να λέει την άποψή του. Πράγμα που έκανε, καθώς την επομένη των δηλώσεων Τσίπρα, μιλώντας σε εκδήλωση για τον Γ. Γιάνναρο, επανέλαβε την ανάγκη συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

«Την τελευταία φορά που τον είδα (σ.σ. τον Γρ. Γιάνναρο), ζήτησε να μας βλέπει συχνότερα. "Πάρε όποια πρωτοβουλία κρίνεις. Εγώ θα είμαι πάντα μαζί σου. Προχώρα. Δεν προλαβαίνουμε". Αυτό το δεν προλαβαίνουμε, το έλεγε σε όλους. Και όλοι αναρωτιόνταν: "Τι δεν προλαβαίνουμε;". Ο Γρηγόρης έφυγε χωρίς να ξεκαθαρίσει τη σκέψη του. Δε νομίζω ότι την παραβιάζω αν ισχυριστώ ότι εννοούσε τη θεμελίωση μιας συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ», σημείωσε ο Λ. Κύρκος, δείχνοντας έτσι με αυτό τον τρόπο από πότε αυτός ο χώρος είχε στην πραγματικότητα σαν στόχο τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

-- Αύριο Κυριακή, στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, στη 1 μ.μ., θα περιοδεύσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης.

-- Τη Δευτέρα 10/11, η Βέρα Νικολαΐδου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στο Δημαρχείο και στα εμπορικά καταστήματα του Περάματος, στις 9 π.μ.

-- Την Τρίτη 11/11, η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στις 9.30 π.μ. στο 9ο ΕΠΑΛ Πειραιά (Ναυτικό) και στις 12 μ. στα 56ο Νηπιαγωγείο Πειραιά και 18ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά.

-- Την Τρίτη 11/11 η Βέρα Νικολαΐδου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στις 7 μ.μ. στις αποθήκες NEOSET, στη Νίκαια (Θηβών).

-- Την Τρίτη 11/11 σε συγκέντρωση στον Ιπποκράτη Λάρισας, στις 7 μ.μ., στο καφενείο «Αστροφεγγιά», θα μιλήσει ο Τ. Τσιόγκας.

-- Την Τρίτη 11/11, στον Αγ. Κωνσταντίνο Λάρισας, στις 6 μ.μ., στο καφενείο «Εμπα Μέσα», θα μιλήσει η Μαρία Γαβαλά.

-- Την Τετάρτη 12/11, στις 5 μ.μ., αντιπροσωπεία του Κόμματος, με επικεφαλής την βουλευτή Λίλα Καφαντάρη, θα επισκεφθεί τους εργαζόμενους στο πολυκατάστημα ΑΤΤΙΚΑ.

-- Την Τετάρτη 12/11, στην Ανθούπολη Λάρισας, στις 6.30 μ.μ., στο καφενείο «Αποστόλης», θα μιλήσει ο Γ. Λαμπρούλης.

-- Την Τετάρτη 12/11, στους Αμπελόκηπους Λάρισας, στις 7 μ.μ., στην πιτσαρία «Κρέιζι», θα μιλήσει ο Π. Σπήλιος.

-- Την Κυριακή 16/11, οι ΚΟ Ιλίου της Δυτικής Αχτίδας της ΚΟΑ διοργανώνουν εκδήλωση - αφιέρωμα στους τόπους μαρτυρίου και εξορίας αγωνιστών, στο πλαίσιο του γιορτασμού των 90χρονων του Κόμματος. Η εκδήλωση θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιλίου (πλατεία Αγίου Φανουρίου), στις 6.30 μ.μ.

-- Την Τετάρτη 19/11, η ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική συγκέντρωση στο ΤΕΙ Λαμίας, με θέμα: «Πολιτικές εξελίξεις - 18ο Συνέδριο αντεπίθεσης του ΚΚΕ».

-- Την Τρίτη 25/11, η ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, σε πολιτική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Χαλκίδας, στις 12 το μεσημέρι, θα καταθέσει τις εκτιμήσεις και θέσεις του Κόμματος για την καπιταλιστική κρίση και τη διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Διέκοψε τη συνεργασία του με τον Βαλλιανάτο

Τη διακοπή της συνεργασίας με τον μέχρι και χτες σύμβουλο του Γ. Παπανδρέου, Γρ. Βαλλιανάτο, ανακοίνωσε χτες το ΠΑΣΟΚ μετά τις δηλώσεις του τελευταίου στον τηλεοπτικό σταθμό «Εξτρα» ότι η ΠΓΔΜ πρέπει να ονομαστεί «Μακεδονία» και ότι υπάρχει στην Ελλάδα «μακεδονική μειονότητα».

Ο Γ. Βαλλιανάτος, μετά την αποπομπή από τη θέση του συμβούλου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με δηλώσεις του στην τηλεόραση του «Αλτερ», δήλωσε ότι τόσο ο Γ. Παπανδρέου, όσο και το σύνολο των στελεχών του ΠΑΣΟΚ γνώριζε τις θέσεις και τις απόψεις του και μάλιστα υποστήριξε ότι «στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 2005 τις παρουσίασε και χειροκροτήθηκε από τους συνέδρους»! Με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρει: «Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Γρηγόρη Βαλλιανάτου, με τις οποίες εξέφρασε προσωπικές πολιτικές του θέσεις για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, λόγοι δεοντολογίας επιβάλλουν τη διακοπή της επαγγελματικής σχέσης του με το ΠΑΣΟΚ».

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
«Κυνηγά» αφίσες του ΚΚΕ!

Για «κυνήγι» των αφισών του ΚΚΕ καταγγέλλει η ΝΕ Λάρισας του Κόμματος, τη Δημοτική Αρχή - στηρίζεται από τη ΝΔ - επισημαίνοντας ότι αυτό δείχνει ότι «ενοχλείται από τη δράση και τις θέσεις του ΚΚΕ, που με συνέπεια αντιπαλεύει την κυρίαρχη πολιτική». Και προσθέτει: «Το επιχείρημα της "καθαρής πόλης", όπως τονίζαμε και στην προηγούμενη ανακοίνωση - καταγγελία, είναι προσχηματικό, αφού στην πόλη, υπάρχουν συνεχώς χιλιάδες αφίσες και άλλα διαφημιστικά, από κέντρα διασκέδασης, πολυκαταστήματα και καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να καμφθεί από τέτοιες πρακτικές. Θα συνεχίσει να προβάλλει και μέσα από τις αφίσες και τα άλλα έντυπα υλικά του, τις προτάσεις του στο λαό».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ