ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 28 Οχτώβρη 2008
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους η έλλειψη προσωπικού

Στο Νοσοκομείο «Αττικόν» περιόδευσε χτες το πρωί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Την ανάγκη να ενισχυθούν οι αγώνες των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής ώστε να λειτουργήσει αμέσως και ολοκληρωμένα το Νοσοκομείο «Αττικόν», πλήρως στελεχωμένο, με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό, προσφέροντας δημόσιες δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας για τα λαϊκά στρώματα, υπογράμμισε χτες η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια περιοδείας της στο νοσοκομείο.

Η Αλ. Παπαρήγα, κατά την επίσκεψή της συναντήθηκε με τη διοίκηση του νοσοκομείου, με το σωματείο των εργαζομένων και με εκπροσώπους της Πενταμελούς Επιτροπής Γιατρών, ενώ μίλησε και σε συγκέντρωση των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν, για μια ακόμα φορά, την τραγική έλλειψη προσωπικού, που έχει αποτέλεσμα να μην εξασφαλίζεται ούτε η στοιχειώδης και ασφαλής λειτουργία του νοσοκομείου. Οπως επισήμαναν, το νοσοκομείο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2002, με 120 νοσηλευτές από μετατάξεις και 300 ακόμη από το ΑΣΕΠ. Στο μεταξύ, έχουν ανοίξει 40 κλινικές, το προσωπικό που έχει έρθει στο νοσοκομείο είναι ελάχιστο και οι ελλείψεις εμφανείς σε όλη του τη λειτουργία. Αυτή τη στιγμή υπηρετούν 520 νοσηλευτές, ενώ απαιτούνται τουλάχιστον 900, για τη λειτουργία των υπαρχουσών κλινικών.

Στους εργαζόμενους οφείλονται 6.000 ρεπό, ενώ απλήρωτες για μήνες παραμένουν οι υπερωρίες των εργαζομένων και οι εφημερίες των γιατρών. Οι γιατροί κατήγγειλαν με ιδιαίτερη οξύτητα την έλλειψη προσωπικού στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου. Ενδεικτικά ανέφεραν ότι το βράδυ, στα επείγοντα δουλεύουν δύο νοσηλεύτριες κι ένας τραυματιοφορέας κι ότι νοσηλευτές εξαναγκάζονται να δουλεύουν εθελοντικά για να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών.

Στηρίζοντας την πολιτική του υπουργείου Υγείας που εξαντλείται μόνο σε υποσχέσεις, ο διοικητής του νοσοκομείου αναφέρθηκε στις χρονοβόρες διαδικασίες πρόσληψης μέσω του ΑΣΕΠ, ενώ ανέφερε ότι το υπουργείο, αντί των αναγκαίων προσλήψεων, έχει αποφασίσει να παγώσει τη διαδικασία ανάπτυξης του νοσοκομείου μέχρι να έρθει προσωπικό.

Αναφερόμενη στα παραπάνω προβλήματα του νοσοκομείου, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε: «Εδώ είναι το μεγάλο σκάνδαλο. Χρόνια τώρα έχει ανοίξει ένα νοσοκομείο και δεν έχει προσωπικό, είναι σκάνδαλο μεγάλου μεγέθους. Για μας δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία. Ούτε πότε, ούτε το πώς θα γίνει ο ΑΣΕΠ. Το νοσοκομείο έπρεπε να είχε όλο το προσωπικό από τότε που άνοιξε. Εδώ και τώρα ζητάμε αυτό το πανεπιστημιακό νοσοκομείο - που μπορεί να προσφέρει εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες - όχι απλώς να έχει πλήρες προσωπικό, αλλά και το προσωπικό να έχει ένα ανθρώπινο ωράριο, ούτως ώστε να προσφέρει υπηρεσίες εξιδεικευμένες στη νοσηλεία, αλλά και στην έρευνα. Δεν μπορεί να πηγαίνουμε με οργανογράμματα του παρελθόντος και με πρόσχημα τον ΑΣΕΠ».

Η περιοδεία της Αλ. Παπαρήγα στο «Αττικόν» συνεχιζόταν και μετά το κλείσιμο της εφημερίδας. Αναλυτικό ρεπορτάζ από την περιοδεία της Αλ. Παπαρήγα στο «Αττικόν», θα δημοσιευτεί σε επόμενο φύλλο του «Ρ».


Πληθώρα συγκεντρώσεων σε όλη τη χώρα

Εχοντας ήδη μπει σε προσυνεδριακή τροχιά μετά τη δημοσίευση των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το 18ο Συνέδριό του, οι Κομματικές Οργανώσεις σε όλη τη χώρα διοργανώνουν εκδηλώσεις - συζητήσεις πάνω στο κείμενο των Θέσεων, για την ανταλλαγή απόψεων και σκέψεων, προβληματισμών, για την κατάθεση τυχόν ερωτημάτων, για να διευκολυνθεί εν ολίγοις η προσπάθεια για το άνοιγμα ενός δημιουργικού διαλόγου ανάμεσα στα μέλη και τους φίλους του Κόμματος, συνολικά των εργαζομένων και κάθε άνθρωπου του μόχθου.

Για αύριο Τετάρτη 29 του Οκτώβρη, έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω συγκεντρώσεις στις οποίες τις Θέσεις θα παρουσιάσουν μέλη του ΠΓ της ΚΕ. Συγκεκριμένα:

-- Στην Ηλιούπολη στις 7 μ.μ. στο αναψυκτήριο του άλσους «Δημήτρης Κιντής», με τον Δημήτρη Αρβανιτάκη.

-- Στην Ελευσίνα στις 6.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, με τον Στέφανο Λουκά.

-- Στην Αλεξανδρούπολη, με τον Θ. Κωνσταντινίδη.

-- Στις Κομματικές Οργανώσεις Δ. Θεσσαλονίκης, με τον Δ. Γόντικα.

-- Στην Κοζάνη, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα Τέχνης του Πνευματικού Κέντρου με την Ελένη Μπέλλου.

-- Στο Λασίθι, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λασιθίου με τον Σπύρο Χαλβατζη.

Μεθαύριο Πέμπτη

- Στις 7 μ.μ στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, με τον Σπύρο Χαλβατζή.

Για αύριο Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω συγκεντρώσεις, όπου η παρουσίαση των Θέσεων θα γίνει από μέλη της ΚΕ:

Αύριο Τετάρτη

-- Στο Ελληνικό, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου του Δήμου, με τον Γιώργο Μαυρίκο.

-- Στο Πέραμα, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα της Χορωδίας (Ηλέκτρας 2 - Πρόνοια), με τον Νίκο Σοφιανό.

-- Στην Αμφισσα, στο Εργατικό Κέντρο, στις 7.30 μ.μ., με τον Γιώργο Σκιαδιώτη.

-- Στην Ηγουμενίτσα στις 8 μ.μ. στο «Πάνθεον» με τον Θόδωρο Γουλή.

-- Στην Αρτα στις 6.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Κρόνος» με τη Λουίζα Ράζου.

-- Στην Τρίπολη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, με τον Διονύση Αρβανιτάκη.

-- Στον Πύργο, στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο, με τον Κ. Μπάτσικα.

-- Στην Εδεσσα, στις 6.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου(Βαρόσι) με ομιλητή το Ν. Χριστάνη.

-- Στη Νάουσα, με ομιλητή το Θ. Βαρδαλή.

-- Στα Κουφάλια, στις 7 μ.μ. με ομιλητή τον Κ. Αβραμόπουλο.

Επίσης για αύριο ΤΕΤΑΡΤΗ είναι προγραμματισμένες:

-- Από τους επαγγελματίες κατασκευών της Αχτίδας ΕΒΕ της ΚΟΑ στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδικάτου εργολάβων ηλεκτρολόγων Αθήνας ΣΕΗΕΑ (πλ. Κουμουνδούρου 2), με τον Βασίλη Τασούλα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Στο Αίγιο, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, με τον βουλευτή Νίκο Καραθανασόπουλο.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην Κύπρο

Αναχωρεί αύριο για την Κύπρο αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, που θα επισκεφτεί το νησί έως την Πέμπτη.

Η αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετέχει επίσης ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια. Θα έχει, επίσης, συνομιλίες με αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΑΚΕΛ, της ΕΔΟΝ, με εκπροσώπους της κυπριακής Βουλής και των κυπριακών κομμάτων, όπως επίσης και με αντιπροσωπείες κοινωνικών και μαζικών οργανώσεων, την Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία, την Παγκύπρια Ομοσπονδία Γυναικείων Οργανώσεων. Επίσης, η αντιπροσωπεία θα επισκεφτεί την εφημερίδα του ΑΚΕΛ «Χαραυγή» και τον τηλεοπτικό σταθμό «Αστρα».

Η ΚΝΕ στη Λευκορωσία

Για το Μινσκ της Λευκορωσίας αναχώρησε χτες Δευτέρα, ο Βασίλης Μεταξάς, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, για να εκπροσωπήσει την οργάνωση στο 40ό Συνέδριο της Ενωσης Δημοκρατικής Νεολαίας Λευκορωσίας που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο. Παράλληλα θα συμμετέχει και στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 90χρονα από την ίδρυση της ΚΟΜΣΟΜΟΛ, της οργάνωσης νεολαίας του ΚΚΣΕ.

Λόγω της αργίας της 28ης Οκτώβρη, ο «Ριζοσπάστης» θα κυκλοφορήσει πάλι την Πέμπτη, 30 Οκτώβρη.

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΚΕ
Μέχρι την Κυριακή 9 Νοέμβρη

Η έκθεση φωτογραφίας και ντοκουμέντων για τα 90χρονα του ΚΚΕ, που πραγματοποιείται στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος», Θηβών 245, στη Νίκαια, συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή 9 Νοέμβρη, κάθε μέρα 10 π.μ. - 1 μ.μ. και 5 μ.μ. - 8 μ.μ.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι ομαδικές επισκέψεις στην Εκθεση Φωτογραφίας και Ντοκουμέντων για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ. Αναλυτικά:

Σήμερα, επισκέπτονται την έκθεση:

  • 17.30: ΟΒ Εμποροϋπαλλήλων Καλλιθέας
  • 18.00: ΚΟΒ Καθαριστριών

Αύριο, Τετάρτη:

  • 10.00: Αχτίδα Μεταφορών
  • 17.00: ΚΟΒ Εμπορίου Αθήνας
  • 18.00: ΚΟΒ Πειραϊκής Πειραιά

Μεθαύριο, Πέμπτη:

  • 17.30: ΚΟ Φιλαδέλφειας ΚΚΕ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Σε εκδηλώσεις παρουσίασης των Θέσεων

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μπροστά στο 18ο Συνέδριο, θα μιλήσει σε πολιτικές συγκεντρώσεις - συζητήσεις με θέμα τις Θέσεις της ΚΕ για το 18ο Συνέδριο του Κόμματος. Συγκεκριμένα:

-- Στις 2/11 σε εκδήλωση των Κομματικών Οργανώσεων της Α' Αθήνας και των Βορειοδυτικών Συνοικιών της ΚΟΑ.

-- Στις 3/11 σε εκδήλωση των Εργατοϋπαλληλικών Αχτίδων της ΚΟΑ.

-- Στις 4/11 στην Πάτρα.

-- Στις 5/11 στη Θεσσαλονίκη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ