Τρίτη 28 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους η έλλειψη προσωπικού

Στο Νοσοκομείο «Αττικόν» περιόδευσε χτες το πρωί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Την ανάγκη να ενισχυθούν οι αγώνες των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής ώστε να λειτουργήσει αμέσως και ολοκληρωμένα το Νοσοκομείο «Αττικόν», πλήρως στελεχωμένο, με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό, προσφέροντας δημόσιες δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας για τα λαϊκά στρώματα, υπογράμμισε χτες η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια περιοδείας της στο νοσοκομείο.

Η Αλ. Παπαρήγα, κατά την επίσκεψή της συναντήθηκε με τη διοίκηση του νοσοκομείου, με το σωματείο των εργαζομένων και με εκπροσώπους της Πενταμελούς Επιτροπής Γιατρών, ενώ μίλησε και σε συγκέντρωση των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν, για μια ακόμα φορά, την τραγική έλλειψη προσωπικού, που έχει αποτέλεσμα να μην εξασφαλίζεται ούτε η στοιχειώδης και ασφαλής λειτουργία του νοσοκομείου. Οπως επισήμαναν, το νοσοκομείο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2002, με 120 νοσηλευτές από μετατάξεις και 300 ακόμη από το ΑΣΕΠ. Στο μεταξύ, έχουν ανοίξει 40 κλινικές, το προσωπικό που έχει έρθει στο νοσοκομείο είναι ελάχιστο και οι ελλείψεις εμφανείς σε όλη του τη λειτουργία. Αυτή τη στιγμή υπηρετούν 520 νοσηλευτές, ενώ απαιτούνται τουλάχιστον 900, για τη λειτουργία των υπαρχουσών κλινικών.

Στους εργαζόμενους οφείλονται 6.000 ρεπό, ενώ απλήρωτες για μήνες παραμένουν οι υπερωρίες των εργαζομένων και οι εφημερίες των γιατρών. Οι γιατροί κατήγγειλαν με ιδιαίτερη οξύτητα την έλλειψη προσωπικού στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου. Ενδεικτικά ανέφεραν ότι το βράδυ, στα επείγοντα δουλεύουν δύο νοσηλεύτριες κι ένας τραυματιοφορέας κι ότι νοσηλευτές εξαναγκάζονται να δουλεύουν εθελοντικά για να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών.

Στηρίζοντας την πολιτική του υπουργείου Υγείας που εξαντλείται μόνο σε υποσχέσεις, ο διοικητής του νοσοκομείου αναφέρθηκε στις χρονοβόρες διαδικασίες πρόσληψης μέσω του ΑΣΕΠ, ενώ ανέφερε ότι το υπουργείο, αντί των αναγκαίων προσλήψεων, έχει αποφασίσει να παγώσει τη διαδικασία ανάπτυξης του νοσοκομείου μέχρι να έρθει προσωπικό.

Αναφερόμενη στα παραπάνω προβλήματα του νοσοκομείου, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε: «Εδώ είναι το μεγάλο σκάνδαλο. Χρόνια τώρα έχει ανοίξει ένα νοσοκομείο και δεν έχει προσωπικό, είναι σκάνδαλο μεγάλου μεγέθους. Για μας δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία. Ούτε πότε, ούτε το πώς θα γίνει ο ΑΣΕΠ. Το νοσοκομείο έπρεπε να είχε όλο το προσωπικό από τότε που άνοιξε. Εδώ και τώρα ζητάμε αυτό το πανεπιστημιακό νοσοκομείο - που μπορεί να προσφέρει εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες - όχι απλώς να έχει πλήρες προσωπικό, αλλά και το προσωπικό να έχει ένα ανθρώπινο ωράριο, ούτως ώστε να προσφέρει υπηρεσίες εξιδεικευμένες στη νοσηλεία, αλλά και στην έρευνα. Δεν μπορεί να πηγαίνουμε με οργανογράμματα του παρελθόντος και με πρόσχημα τον ΑΣΕΠ».

Η περιοδεία της Αλ. Παπαρήγα στο «Αττικόν» συνεχιζόταν και μετά το κλείσιμο της εφημερίδας. Αναλυτικό ρεπορτάζ από την περιοδεία της Αλ. Παπαρήγα στο «Αττικόν», θα δημοσιευτεί σε επόμενο φύλλο του «Ρ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υποσχέσεις - κοροϊδία με φόντο τις τεράστιες ελλείψεις(2009-12-29 00:00:00.0)
Αυταρχισμός και επανάληψη υποσχέσεων(2008-12-05 00:00:00.0)
Συμβασιούχοι για μόνιμες ανάγκες και ελλείψεις(2007-01-26 00:00:00.0)
Τα σαρανταήμερα...(2006-04-12 00:00:00.0)
Παλλαϊκός αγώνας ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας(2003-07-25 00:00:00.0)
Ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομή(1997-06-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ