Πέμπτη 8 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΑΪ ΠΙ ΤΑΟΥ.-- Εντείνεται η καταστολή στη Μιανμάρ, όπου ο στρατός χτες διέλυσε σκηνές διαδηλωτών στην πόλη Κάλε, με τουλάχιστον τρία ακόμα θύματα. Στο μεταξύ, μία «παράλληλη» κυβέρνηση, που έχουν διαμορφώσει στελέχη της πρώην κυβέρνησης του Εθνικού Συνδέσμου για την Δημοκρατία (την οποία ανέτρεψαν οι πραξικοπηματίες), θα καταθέσει στον ΟΗΕ στοιχεία για τις ωμότητες του στρατού, όπως δήλωσαν εκπρόσωποί της.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σέρβο ομόλογό του Νίκολα Σελάκοβτις. Συζήτησαν διμερή και περιφερειακά ζητήματα, όπως και τη νέα επίσκεψη που θα κάνει σύντομα ο Τσαβούσογλου στο Βελιγράδι.

ΤΑΛΑΧΑΣΙ.-- Οι αρμόδιες πολιτειακές αρχές στη Φλόριντα ήραν χτες τον συναγερμό για πιθανή κατάρρευση μέρους της τεράστιας δεξαμενής τοξικών αποβλήτων στην κομητεία Μανατί, μετά την άντληση σημαντικού μέρους των επικίνδυνων υγρών. «Κατόπιν εορτής», πολιτειακοί γερουσιαστές πρότειναν να δοθούν 200 εκατ. δολάρια για τον καθαρισμό και το οριστικό κλείσιμο της πεπαλαιωμένης δεξαμενής.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Η Αμερικανίδα πρέσβειρα στον ΟΗΕ, Λίντα Τόμας Γκρίνφιλντ, ζήτησε από τη μεταβατική κυβέρνηση στο Μάλι να ορίσει ημερομηνίες διεξαγωγής εκλογών πριν τη λήξη της μεταβατικής περιόδου τέλη Αυγούστου.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ