Τρίτη 8 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ: Την πρωτιά και την απόλυτη πλειοψηφία κατέκτησε ξανά το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) στις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής. Ψήφισαν 268 (από 296 το 2011). Τα άκυρα/λευκά ήταν επτά (εννέα το 2011). Η ΔΑΣ πήρε 137 ψήφους (55,5%) και τέσσερις έδρες (από 171 ψήφους, 61,9% και τέσσερις έδρες το 2011). Η ΕΑΣ (ΣΥΡΙΖΑ) πήρε 91 έδρες (36,8%) και τρεις έδρες (από 105 ψήφους, 38,1% και τρεις έδρες το 2011). Σε αυτές τις εκλογές κατέβηκε ένας μεμονωμένος υποψήφιος («Υγιής Συνδικαλισμός»), που πήρε 19 ψήφους (7,7%) και καμία έδρα.

ΙΓΜΕ: Σε στάση εργασίας καλεί σήμερα το Συνδικάτο εργαζόμενων στο ΙΓΜΕ και σε νέα συγκέντρωση στις 3 μ.μ. στο υπουργείο Περιβάλλοντος (Μεσογείων 119). Εδώ και τρεις μήνες δεν καταβάλλονται τα δεδουλευμένα τους, δεν έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα οι αποζημιώσεις των συνταξιούχων που αποχώρησαν από το 2010, ενώ έργα που είχαν ξεκινήσει και ερευνητικά προγράμματα δεν εκτελούνται λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ: Τη στάση της διοίκησης της εταιρείας Interamerican (Ιντεραμέρικαν) και της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου, που προσπάθησαν να εμποδίσουν τους εργαζόμενους στην εταιρεία να ενημερωθούν από το ΠΑΜΕ, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους το ΠΑΜΕ Χρηματοπιστωτικού Συστήματος και η Επιτροπή Αγώνα στις Ασφαλιστικές Εταιρείες.

«ALPHA BANK»: Την εξίσωση προς τα κάτω των μισθών των περίπου 4.000 εργαζομένων που προέρχονται από την Εμπορική Τράπεζα με τους μισθούς που ισχύουν στην τράπεζα, ανακοίνωσε η διοίκηση της «Alpha Bank». Η μείωση θα είναι σταδιακή. Σύμφωνα με συνδικαλιστές, η τράπεζα επιδιώκει ετήσιο «όφελος» 30 εκατομμυρίων ευρώ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ