Κυριακή 7 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

Νέα και Εκδηλώσεις

ΤΟ ΚΑΪΣΣΑ Καφέ (Μεσογείων 12 - Αμπελόκηποι), ο Πανελλήνιος ΓΣ, ο ΣΟ Ικαρίας και ο ΑΠΟ Κότινος διοργάνωσαν στις 2 Απρίλη αγώνες Μπλιτς με συμμετοχή 24 σκακιστών και σκακιστριών. Ο χρόνος σκέψης ήταν 3' συν 2'' για κάθε παίκτη και το σύστημα αγώνων Ελβετικό 9 γύρων.

Το παράβολο συμμετοχής ήταν 5 ευρώ και συμπεριελάμβανε καφέ, ποτό και τοστ. Τα έπαθλα των 3 νικητών ήταν δωροεπιταγές 30-20-10 ευρώ και μετάλλια. Διεύθυνση και διαιτησία των αγώνων ήταν οι Πέτρος Κολυβάς, Κοσμάς Κέφαλος και Μαριάννα Παγκαλή.

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ των Πανελλήνιων Ομαδικών και Ατομικών Σχολικών Πρωταθλημάτων που θα γίνουν στην Ερέτρια στις 27 - 29 Απρίλη διαβάζουμε ανακοίνωση της ΕΣΟ: «Σε ό,τι αφορά σχετική προκήρυξη του σωματείου "ΕΣΣΚΕ"» (ΕΣΣΚΕ - για ενημέρωση των αναγνωστών - σημαίνει Ενωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας) ...«για τη διεξαγωγή σχολικών πρωταθλημάτων στα σχολεία της Κεντρικής Ελλάδας, η ΕΣΟ προς ενημέρωση των συμμετεχόντων μαθητών-τριών και των γονιών τους ανακοινώνει ότι παρά τους ισχυρισμούς της συγκεκριμένης προκήρυξης οι αγώνες δεν εντάσσονται στον επίσημο σχεδιασμό της Ομοσπονδίας και δεν εξασφαλίζουν πρόκριση στην επόμενη φάση (Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα 27-29/4/2013)».

Το site «Σκάκι στα Δυτικά» σχολιάζει αυτή την ανακοίνωση και μεταξύ άλλων υπογραμμίζει: «Οι σοφοί διοικούντες την Ομοσπονδία έχουν εναλλακτική λύση για το πρόβλημα; Εχουν κάποια άλλη πρόταση να κάνουν για να μη μείνουν παιδιά έξω από αυτό που αγαπούν; Υπάρχει κάποιο σχέδιο για να επιτρέψουμε στα παιδιά αυτά να νιώσουν τις χαρές που μόνο το σκάκι και ο αθλητισμός γενικά προσφέρει; Τι θα λέγατε να έβγαζαν μια ανακοίνωση οι άλλες Ενώσεις ότι δεν συμμετέχει κανείς αν δεν συμμετέχει η ΕΣΣΚΕ;».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ