Σάββατο 7 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΪΡΟ.-- Η βρετανική πετρελαϊκή ΒΡ υπέγραψε χτες συμφωνίες ύψους 12 δισ. δολαρίων για την ανάπτυξη και εκμετάλλευση μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου στο Δέλτα του Δυτικού Νείλου, με στόχο την έναρξη συνολικής παραγωγής 5 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών φυσικού αερίου από το 2017.

ΡΙΓΑ.-- «Μία καλή συμφωνία είναι εύκολο να επιτευχθεί σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν», δήλωσε χτες από την πρωτεύουσα της Λετονίας η εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι.

ΑΓΚΥΡΑ.-- «Συνωμοσία» που έχει στόχο να «κλείσει» (δηλαδή να απαγορεύσει) το κόμμα του κατήγγειλε ο ηγέτης του σοσιαλδημοκρατικού CHP (Ρεπουμπλικάνικο Κόμμα), του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου. Στο μεταξύ, το βράδυ της Πέμπτης σε δρόμο της Κωνσταντινούπολης δολοφονήθηκε ο επιχειρηματίας και πολιτικός της αντιπολίτευσης του Τατζικιστάν, ο Ουμαράλι Κουβάτοφ.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-- Ο Αμερικανός ηθοποιός Χάρισον Φορντ, 72 χρόνων, υπέστη την Πέμπτη σοβαρό τραυματισμό, όταν το μικρό αεροπλάνο στο οποίο ήταν κυβερνήτης συνετρίβη σε ένα γήπεδο γκολφ στο Λος Αντζελες λίγο μετά την απογείωσή του από το τοπικό αεροδρόμιο μετά από μηχανική βλάβη.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Ισχυρές δυνάμεις Νιγηριανών τζιχαντιστών της «Μπόκο Χαράμ» συγκεντρώνονται στο στρατηγείο της οργάνωσης στη βορειοανατολική νιγηριανή πόλη Γκουότζα, παίρνοντας θέσεις για πιθανή αναμέτρηση με τις πολυεθνικές στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν συγκροτήσει εναντίον τους στρατοί γειτονικών χωρών.

ΣΟΦΙΑ.-- Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν, χτες στον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Σβέτοσλαβ Λαζάροφ και ο επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (SANS), Βλάντιμιρ Πισάντσεφ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ