Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Απεργιακές κινητοποιήσεις με αιτήματα την αύξηση των αποδοχών τους αλλά και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στο μετρό της πρωτεύουσας της Χιλής, Σαντιάγο. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη απεργία τους από το 1975.

ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.-- Διήμερη επίσκεψη στην Ονδούρα και συνάντηση με την ηγεσία της χώρας και τον Πρόεδρο Πορφίριο Λόμπο - η «νόμιμη συνέχεια» του πραξικοπήματος - είχε ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αρτούρο Βαλενσουέλα, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ονδούρα, στη Γουατεμάλα και στο Ελ Σαλβαδόρ. Περιοδεία με θέματα τη «συνεργασία σε θέματα ασφαλείας και τις ανανεωμένες προσπάθειες για την προώθηση του συντονισμού για την ασφάλεια των πολιτών»...

ΜΑΚΧΑΤΣΚΑΛΑ.-- Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή κατά τη διάρκεια ένοπλης σύγκρουσης αστυνομικών με φερόμενους ισλαμιστές μαχητές στο δυτικό Νταγκεστάν. Οπως ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, εκτός από τους 6 φερόμενους ισλαμιστές, σκοτώθηκε και ένας αστυνομικός καθώς και ένα 9χρονο παιδί από τον εξοστρακισμό πυρών.

ΜΟΣΧΑ.-- Τρεις ρωσικοί δορυφόροι, που βρίσκονται σε τροχιά για την ολοκλήρωση του ρωσικού συστήματος πλοήγησης «Glosnass», εκτροχιάστηκαν την Κυριακή και κατέπεσαν στον Ειρηνικό Ωκεανό, κοντά στο Αρχιπέλαγος της Χαβάης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων «Ρία Νόβοστι».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ