Τρίτη 6 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Οι «πολίτες»

«Οι "δέκα εντολές" των πολιτών (...) αποβλέπουν στη δημιουργία ενός σύγχρονου και αξιόπιστου κράτους που (...)θα τους προστατεύει αποτελεσματικά σε περιόδους κρίσεων. Για την υλοποίηση τέτοιων στόχων, σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας δηλώνει έτοιμο να υποστεί θυσίες» (από το πρώτο θέμα στο ΒΗΜΑ).

Ο «τόπος»

«Ο τόπος χρειάζεται επειγόντως μία αποτελεσματική και ισχυρή κυβέρνηση. Τα προβλήματα στην οικονομία, στην παιδεία, στην υγεία, στη δημόσια ασφάλεια έχουν φτάσει σε κρίσιμο σημείο και απαιτούν άμεσα λύσεις» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Το αστικό κράτος

«Ενισχύεται η αστυνόμευση στις γειτονιές και το κέντρο της Αθήνας που έχουν "εποικισθεί" από εξαθλιωμένους τριτοκοσμικούς οι οποίοι στερούμενοι επαγγελματικής ειδίκευσης περιφέρονται ασκόπως (...) το σχέδιο περιλαμβάνει ενίσχυση των περιπολιών, ελέγχους πιθανών υπόπτων, αξιοποίηση των πληροφοριών που υπάρχουν για "γιάφκες" Ελλήνων και αλλοδαπών κακοποιών (...) στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν κατασχέθηκαν 45 όπλα» ( το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Η επιδίωξή τους...

«Αυτό που θα επιδιώξει η ηγεσία του ΣΥΝ είναι να πείσει ένα μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων του ΚΚΕ ότι "η αντιενωτική στάση του Περισσού" είναι τελικά επιζήμια για την Αριστερά» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).

...και ο τρόπος τους

«Κοιτώντας το πρωτοσέλιδο του "Ριζοσπάστη" της περασμένης Κυριακής θα μπορούσε κανείς να μπερδευτεί. "Αντεπίθεση Ρήξη Ανατροπή" έλεγαν τα ξύλινα γράμματα του οκτάστηλου τίτλου. Αλλά "Αντεπίθεση" δεν είναι ο τίτλος του περιοδικού της "νεολαίας" των Χρυσαυγιτών; Και το σλόγκαν "Ρήξη και Ανατροπή" δεν είναι το σύνθημα του συνεδρίου του ΛΑΟΣ; (...) δεν είναι η πρώτη φορά που τα συνθήματα του ΚΚΕ γίνονται βορά στα χέρια της αντίδρασης (...) οι μελαγχολικές σκέψεις που μας γέννησε το πρωτοσέλιδο του κυριακάτικου "Ριζοσπάστη" (...) αυτό το κείμενο (...) θα μπορούσε κάλλιστα να φιλοξενείται στο κομματικό όργανο του ΛΑΟΣ (...) όποιος δεν έχει διαβάσει αυτό το κείμενο αξίζει να το αναζητήσει (...) και ίσως τότε καταλάβει ποια ακριβώς αυτιά χαϊδεύει αυτή η πλευρά της ελληνικής Αριστεράς» (στην κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ με τις υπογραφές των Τάσου Κωστόπουλου, Δημήτρη Τρίμη, Αννας Ψαρρά, Δημήτρη Ψαρρά).



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ