Σάββατο 5 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.- Ο πρώην δήμαρχος της πρωτεύουσας και προεδρικός υποψήφιος που αμφισβητεί το αποτέλεσμα των εκλογών της 2ας Ιουλίου δήλωσε χτες ότι εάν το Εκλεκτορικό Δικαστήριο (TEPJF) δεν επιλύσει άμεσα τη διαμάχη, θα καλέσει για νέο κύκλο δράσης ανυπακοής. Σημειώνεται ότι την προηγούμενη Κυριακή περισσότεροι από ένα εκατομμύριο διαδήλωσαν στην πλατεία Σόκαλο και την Αβενίδα Ρεφόρμα, ενώ εκατοντάδες πραγματοποιούν όλη την εβδομάδα καθιστική διαμαρτυρία στο κέντρο της πρωτεύουσας, απαιτώντας επανακαταμέτρηση.

ΜΑΝΑΓΚΟΥΑ.- Συνεχίζει να προηγείται στις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές του Νοέμβρη ο ηγέτης των Σαντινίστας Ντανιέλ Ορτέγκα, καθώς σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση της Costa Rican Borges y Asociados Agency on Friday, ο Ορτέγκα αποσπά το 31,4% της προτίμησης των ψηφοφόρων και ακολουθεί ο υποψήφιος του ALN Εντουάρδο Μοντεαλέγκρε με 29%. Εντούτοις για να γίνει πρόεδρος ο Ορτέγκα, πρέπει να αποσπάσει τουλάχιστον το 35% των ψήφων και να έχει περισσότερο από 5% διαφορά από τον προεδρικό υποψήφιο που ακολουθεί αμέσως μετά.

ΣΚΟΠΙΑ.- Το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα στην ΠΓΔΜ, η «Ενωση για τη Δημοκρατική Ενταξη» (DUI) του Αλί Αχμέτι (πρώην αρχηγός των αυτονομιστών) αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας απ' την ερχόμενη Δευτέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του εντολοδόχου πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι να αφήσει το κόμμα εκτός κυβερνητικού νυμφώνος...

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.- Ο επικεφαλής της Διακορεατικής Οικονομικής Επιτροπής Συνεργασίας στη ΛΔ Κορέας φέρεται πως απηύθυνε χτες επείγουσα έκκληση για τη χορήγηση τροφίμων στη χώρα του μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που σημειώθηκαν στα μέσα Ιούλη, προκαλώντας το θάνατο πολλών δεκάδων και την καταστροφή χιλιάδων κατοικιών και καλλιεργειών.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.- Ισλαμιστές απαγόρευσαν χτες τη λειτουργία αρκετών κινηματογράφων στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου, με τη δικαιολογία ότι προέβαλαν «ανήθικες ταινίες».

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.- Ο ιός Η5Ν1 σκότωσε κύκνο που βρέθηκε την Τετάρτη νεκρός σε ζωολογικό κήπο της Δρέσδης ανακοίνωσαν χτες οι γερμανικές αρχές, επιβάλλοντας τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής απολύμανσης.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.- Τρεις Φιλιππινέζοι, υπάλληλοι πετρελαϊκής εταιρίας, απήχθησαν χτες στη νότια Νιγηρία, μια ημέρα μετά την απαγωγή ενός Γερμανού και του οδηγού του στο Δέλτα του Νίγηρα.

ΠΕΣΑΒΑΡ.- Αλλοι 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που προκαλούν οι μουσώνες στο Πακιστάν, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που μετέδωσε χτες το Γαλλικό Πρακτορείο.

ΣΡΙΝΑΓΚΑΡ.- Πέντε αυτονομιστές αντάρτες και ένας Ινδός στρατιώτης σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι τέσσερις Ινδοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε νέες συγκρούσεις στο Κασμίρ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ