Κυριακή 5 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

Νέα και Εκδηλώσεις

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕτο 4ο Νεανικό Τουρνουά του Σκακιστικού Ομίλου Νέας Φιλαδέλφειας - 14 συμμετοχές από 14 - 18 Ιούνη 2009 - με νικήτρια τη Δέσποινα Γαβιηλίδη, (5 βαθμούς σε 5 αγώνες), σκακίστρια της Ενωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας. Στη 2-3 θέση ισοβάθμησαν με 4β. ο Λευτέρης Καλαφάτης του ΣΟΝ Φιλαδέλφειας και ο Κυριάκος Γαβριηλίδης.

Αρκετοί σκακιστές του ΣΟΝΦ θα συμμετέχουν σε διάφορα Δ.Τ. του καλοκαιριού και η λειτουργία του δραστήριου συλλόγου (μαθήματα, προπονήσεις κ.λπ.) θα ξεκινήσει πάλι στα μέσα του Σεπτέμβρη.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕτο νέο βιβλίο του Ι.Μ. και προπονητή Ανδρέα Τζερμιαδιανού (εκδόσεις «Everyman Chess») με τίτλο «How to beat the French Defence». Πρόκειται για ένα αξιόλογο βιβλίο με 320 σελίδες στις οποίες θα βρει ο σκακιστής θέματα ευρύτερου σκακιστικού ενδιαφέροντος, όπως - Πώς μελετάμε στο άνοιγμα; - Τυπικές στρατηγικές θέσεις στο μέσον της παρτίδας - Τυπικά φινάλε και πώς πρέπει να τα χειριζόμαστε.

Επίσης, παρουσιάζει τη βαριάντα Τάρας (3. Ιδ2) προτείνοντάς την σαν αξιόπιστο «όπλο» του λευκού απέναντι στην Γαλλική Αμυνα, ενώ παράλληλα εκθέτει και τα σχέδια του μαύρου. Για κάθε πληροφορία τηλ. στο συγγραφέα 6937-230430 ή στο e-mail:tzermia@otenet.gr

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕτο διεθνές τουρνουά της Σιθωνίας Χαλκιδικής (Πόρτο Καρράς 18 με 25 Ιούλη 2009), όπου θα διεξαχθεί και φέτος με τον τίτλο «Summer Cup 2009», με σύστημα αγώνων ελβετικά 9 γύρων και συνολικά χρηματικά έπαθλα 3.000 ευρώ.

Ειδική προσφορά για όλους όσους συμμετέχουν και είναι κάτω των 12 χρόνων και διαμείνουν μαζί με τους γονείς τους σε δίκλινο δωμάτιο. Θα έχουν δωρεάν διαμονή και ημιδιατροφή.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ