Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Πολιτική στέρησης δικαιωμάτων

Ντροπή που βαρύνει τις κυβερνήσεις του δικομματισμού, που εξάντλησαν και εξαντλούν «την κοινωνική τους ευαισθησία» σε εξαγγελίες και φιέστες, προωθώντας ταυτόχρονα την αντιλαϊκή πολιτική που καρατομεί τα δικαιώματα των αναπήρων, αποτελούν οι δραματικές συνθήκες ζωής των χρονίως πασχόντων, των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) και των οικογενειών τους στη χώρα μας.

Για μία ακόμα χρονιά η 3η του Δεκέμβρη, Παγκόσμια Μέρα των ΑμΕΑ, βρήκε τους ανθρώπους με αναπηρία και τις οικογένειές τους, κυρίως από τα λαϊκά στρώματα, να βιώνουν τραγικές καταστάσεις. Τη φτώχεια, την ανεργία, το περιθώριο. Να αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στην εκπαίδευση, στην αποκατάσταση, στην εργασία, στην καθημερινότητά τους, ως αποτέλεσμα της πολιτικής της εμπορευματοποίησης - ιδιωτικοποίησης της Υγείας, της Πρόνοιας, της Ειδικής Αγωγής και των κοινωνικών τους αναγκών.

Η άθλια κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στη χώρα μας είναι ενδεικτική των προβλημάτων. Τουλάχιστον 180.000 παιδιά με αναπηρίες ή δεν πηγαίνουν καθόλου σχολείο ή δε δέχονται την κατάλληλη εκπαίδευση. Τα πράγματα δεν είναι καλύτερα για τα παιδιά που είναι ενταγμένα σε κάποια μονάδα Ειδικής Αγωγής, αφού τα ελάχιστα Ειδικά Σχολεία της χώρας φυτοζωούν. Τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς 700 παιδιά με αναπηρίες μόνο στην Αττική δεν έχουν παρακολουθήσει ούτε μία ώρα μάθημα γιατί δεν υπάρχει μέσο για να τους μεταφέρει στα σχολεία, ενώ η κυβέρνηση ρίχνει συνολικά το μπαλάκι της μεταφοράς των παιδιών στους γονείς.

Στη χώρα μας, τα επιδόματα, που βρίσκονται σε εξευτελιστικά επίπεδα, παίρνει μικρό μέρος των αναπήρων. Η ανεργία στους ικανούς προς εργασία ανάπηρους φτάνει με επίσημα στοιχεία το 85%. Οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τις υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας - Αποκατάστασης, που είναι υποχρεωμένο να τους παρέχει το κράτος. Στερούνται τα αυτονόητα δικαιώματά τους για άθληση, πολιτισμό, διακοπές, τη δυνατότητα ακόμα και να κινηθούν στη γειτονιά τους.

Είναι οι ίδιοι που καταδικάζουν με την πολιτική τους τους ανθρώπους με αναπηρία και τις οικογένειές τους στην απελπισία, που εκτόξευσαν χτες εν χορώ κορόνες φιλανθρωπίας, οι οποίες αποτελούν ξεκάθαρο εμπαιγμό. Η κυβέρνηση και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δήλωσαν αμφότεροι περηφάνια για τα ...επιτεύγματά τους για τα ΑμΕΑ. Συνεπικουρούμενοι από τους εκπροσώπους τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και από την ηγετική ομάδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΣΑμεΑ), που αντί να ξεσηκώσει τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους ενάντια σ' αυτή την πολιτική, δίνει άλλοθι στις κυβερνήσεις καμουφλάροντας τη βαρβαρότητα της πολιτικής τους απέναντι στα ΑμΕΑ.

Το ΚΚΕ ξεκάθαρα καλεί τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους να μην πιστέψουν «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των δυνάμεών τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση. Να δυναμώσουν τον αγώνα τους για τα δικαιώματά τους, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, συσπειρωμένοι γύρω από το ταξικό αναπηρικό κίνημα, τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, που πρωτοστατεί στον αγώνα αυτό.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ