Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΣΧΑ.-- Ρωσικό αεροσκάφος μεταφοράς εμπορευμάτων (Cargo) τύπου An-12, στο οποίο επέβαιναν 7 άτομα, συνετρίβη χτες κοντά στην πόλη Ιρκούτσκ, την ώρα που άρχισε να προσγειώνεται και σκοτώθηκαν όλοι οι επιβαίνοντες. Το αεροσκάφος ανήκε στην αεροπορική εταιρεία της Λευκορωσίας «Γκρόντνο».

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ πρόσθεσε χτες στη μαύρη λίστα των εταιρειών που θέτουν απειλή για την εθνική ασφάλεια την ισραηλινή εταιρεία «NSO Group», που ανέπτυξε το κακόβουλο λογισμικό κατασκοπείας «Pegasus». Η NSO βρέθηκε στο επίκεντρο το καλοκαίρι, μετά τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως από έρευνες μιας κοινοπραξίας 17 διεθνών Μέσων Ενημέρωσης ότι το «Pegasus» επέτρεπε την κατασκοπεία σε βάρος δημοσιογράφων, πολιτικών, ακτιβιστών, ακόμη και αρχηγών κρατών, συμπεριλαμβανομένου του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν χτες νέα επιδρομή με πυραύλους σε περίχωρα της πρωτεύουσας της Συρίας, Δαμασκό, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές. Η συριακή αεράμυνα φαίνεται πως κατέρριψε αρκετούς από τους ισραηλινούς πυραύλους.

ΑΓΚΥΡΑ.- Η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας στην Τουρκία ανακοίνωσε την άσκηση διώξεων κατά τριάντα χρηστών που δημοσίευσαν «ψευδή και αβάσιμα» μηνύματα για την κατάσταση της υγείας του Τούρκου Προέδρου, με το hashtag #νεκρός. Ο Ερντογάν εμφανίστηκε τελευταία φορά την Κυριακή στη Σύνοδο του G20 στη Ρώμη, αλλά μετά δεν πήγε στη Γλασκόβη για τη Διεθνή Σύνοδο για το Κλίμα, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, με την Αγκυρα να επικαλείται μη ικανοποίηση του πρωτοκόλλου ασφαλείας που είχε ζητήσει.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ