Σάββατο 31 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Ο Στάλιν και ο «δολοφόνος πιθηκάνθρωπος»!

Σταθερή και στο διαπαιδαγωγητικό της ρόλο, εκτός από τον ενημερωτικό, η ΝΕΤ ανήγγειλε, σε δελτίο Τύπου, την προβολή, από τις συχνότητές της, ενός ακόμη συγκλονιστικού ντοκιμαντέρ του «History Channel» υπό τον τίτλο «Αναζητώντας τέρατα: Ο δολοφόνος πιθηκάνθρωπος της Ρωσίας» (βλ. σημείωση)!

Στο σημείωμα της ΝΕΤ αναφέρεται: «Το 2006, η εφημερίδα New York Times αποκάλυψε ότι ο Σοβιετικός Ιωσήφ Στάλιν είχε το μοχθηρό σχέδιο να δημιουργήσει τέρατα από διασταύρωση ανθρώπων με πιθήκους. Το ντοκιμαντέρ ταξιδεύει στη Ρωσία για να ανακαλύψει αν αυτό ήταν αλήθεια και πόσο προχώρησε η υλοποίησή του (...) Μια πραγματική ιστορία (σ.σ.: άρα, πάει το "αν ήταν αλήθεια") που θυμίζει τα πειράματα του Φρανκενστάιν».

Συγκινημένη η στήλη από τον τρόπο που διαχειρίζεται τα χρήματα του λαού η ΕΡΤ αγοράζοντας τέτοιου είδους αποκαλυπτικά ντοκιμαντέρ, νομίζουμε ότι θα άξιζε τον κόπο να ξεχυθούν τα σαΐνια της στην παγκόσμια οπτικοακουστική αγορά για να ξετρυπώσουν και να αγοράσουν κι άλλες ανάλογες καυτές δημοσιογραφικές έρευνες. Απορούμε μόνο γιατί τα δείχνουν μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα (1.30 π.μ.) και όχι λίγο μετά τον Ντίσνεϊ. Διότι ναι μεν η «Ποκαχόντας», για παράδειγμα, διδάσκει στα παιδιά μας με αντικειμενικό και ψυχαγωγικό τρόπο τον πόνο και το δάκρυ των αποίκων στην Αμερική, αλλά είναι προφανές ότι δεν αρκεί.

Τέλος πάντων, η στήλη, με αφορμή την προ μηνών αποκάλυψή της για το πώς ο Στάλιν ευθύνεται και για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, έτυχε, κατά διαβολική σύμπτωση με την προβολή του παραπάνω ντοκιμαντέρ από τη ΝΕΤ, να έχει στη διάθεσή της και νέα, οπτικοακουστικά αυτή τη φορά, ντοκουμέντα που νομίζουμε ότι το κρατικό κανάλι οφείλει να ερευνήσει την πιθανότητα προβολής τους. Προτείνουμε, λοιπόν, στη διοίκησή της τα παρακάτω:

«

"Ο Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το Πριόνι": Ηταν μόνο μια ταινία ή μια παραβολή για τον Σταλινικό Τρόμο; Μια ανεξάρτητη παραγωγή του Cia Channel με αποκλειστικές συνεντεύξεις των συντελεστών της ταινίας, οι οποίοι αποκαλύπτουν ότι βασίστηκαν στην αληθινή ιστορία ενός "σίριαλ κίλερ" που επιστρατεύτηκε ως φύλακας στα γκούλαγκ».

«"Τρίγωνο των Βερμούδων": Μυστήριο ή υποβρύχια σοβιετική βάση στο μαλακό υπογάστριο των ΗΠΑ; Ενα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ του BBC για το πώς η KGB έστησε το μύθο του Τριγώνου για να καλύψει τις κατασκοπευτικές δραστηριότητές της!».

«"UFO: Κάτι περισσότερο από "Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενα Αντικείμενα". Αυτή η ανεξάρτητη παραγωγή της οργανωμένης κοινότητας των Απαχθέντων Αμερικανών από UFO αποκαλύπτει τις παράπλευρες δραστηριότητες του διαστημικού προγράμματος της ΕΣΣΔ την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου - οι απαρχές του οποίου ανιχνεύονται σε σχετικά μοχθηρά σχέδια του Στάλιν - καθώς και τη διάχυση της σχετικής τεχνολογίας σε τρομοκρατικές οργανώσεις μετά τη διάλυσή της"».

Επιπλέον, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, αναμένονται τρομερές και φοβερές αποκαλύψεις από διαβαθμισμένα αρχεία της KGB για σημειώσεις του Στάλιν σχετικά με το Στόουνχετζ! Διότι σιγά μην πιστέψουμε ότι πρόκειται για προϊστορικό δημιούργημα...


Γρηγόρης ΤΡΑΓΓΑΝΙΔΑΣ
Σημ.: Δεν πρόκειται για πλάκα. Το «ντοκιμαντέρ» προβάλλεται στις 9/2!



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ