Τρίτη 3 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ στην πολιτική που ασκείται σε βάρος του λαού ώστε να ξεπεραστεί η κρίση, κατέθεσαν εκ νέου οι περιφερειάρχες, σε συνάντηση που είχαν χθες με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Αφησαν στο απυρόβλητο την πολιτική που μειώνει σημαντικά τους πόρους των περιφερειών και γενικά της τοπικής διοίκησης, που αφήνει άλυτα προβλήματα, όπως η μεταφορά των μαθητών, η απουσία έργων που έχει ανάγκη ο λαός, η διαχείριση των απορριμμάτων και άλλα. Εμμέσως πλην σαφώς αποδέχτηκαν τη γενικότερη κατεύθυνση για εξεύρεση πόρων μέσα από άλλες διαδικασίες και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό. Στην κατεύθυνση αυτή ζήτησαν να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και να αξιοποιηθεί, δηλαδή να ξεπουληθεί, η δημόσια περιουσία των περιφερειών.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ: Με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, εκρήξεις, αρπαγή, βαριές σωματικές βλάβες και διακεκριμένες κλοπές συνελήφθησαν συνολικά 25 άτομα από αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη ενώ έχουν προσαχθεί άλλα εννέα άτομα.

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ: Ενας 50χρονος, αδελφός γνωστού τραγουδιστή, αυτοκτόνησε το πρωί της Κυριακής, πηδώντας από την ταράτσα του σπιτιού του στο Μπραχάμι. Οι λόγοι της αυτοκτονίας δεν έχουν γίνει γνωστοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτόχειρας έμενε με την μητέρα του και ήταν άνεργος.

ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ οδηγήθηκαν χτες οι δύο συλληφθέντες για το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα της Κύπρου. Νωρίτερα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Εφετών, προκειμένου να εκτελεστούν τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης που έχουν εκδοθεί σε βάρος τους από τις κυπριακές αρχές και ζήτησαν να μην εκδοθούν στην Κύπρο. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεδριάσει το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο για να αποφασίσει αν θα εκτελεστούν τα εντάλματα που ζήτησε η Κύπρος.

«ΣΠΕΙΡΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ»: Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής η απολογία των 23 συλληφθέντων που εμπλέκονται στην υπόθεση. Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι 13, οι εννέα - μεταξύ των οποίων και ο δικηγόρος - αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και ένας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο. Οι 13 προφυλακίστηκαν για το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Οι προφυλακισμένοι κρατούνται προσωρινά στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ