Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Νεοδημοκρατικά δάκρυα...

«Ο περιβόητος 13ος μισθός ούτε και εφέτος φαίνεται πως θα κατευθυνθεί προς τη χριστουγεννιάτικη αγορά. Δάνεια, κάρτες, δόσεις, τιμολόγια, δίδακτρα λαμβάνουν τη θέση του μποναμά, δημιουργώντας δυσάρεστες εκπλήξεις στους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών. Χριστούγεννα με δανεικά, η λύση που υιοθετείται από την πλειονότητα των πολιτών μετά και την απελευθέρωση των ορίων της καταναλωτικής πίστης. Πανάκεια για το ευ ζην ή επιπρόσθετοι μπελάδες; Οποια κι αν είναι η απάντηση, η πολλή φιλοσοφία δε γεμίζει τις τσέπες, αλλά ούτε και τα μαγαζιά με κόσμο...» (Από το κύριο άρθρο - «ΧΩΡΑ»).

Αντιπαραθέσεις ουσίας...

«Ας έλθουμε τώρα στην περίπτωση Γιωργάκη Παπανδρέου. Απ' όσα ακούγονται προαλείφεται για μέλλων αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Και διερωτώνται οι κατέχοντες ίχνη λογικής σ' αυτή τη χώρα του παραλόγου: Είναι σοβαρός, πατριώτης, γενναίος και προ πάντων ικανός να παίρνει σωστές αποφάσεις;..

΄Η είναι και αυτός μια από τα ίδια, προϊόν της αμερικανικής "βιομηχανίας" που εξυπηρετεί τη Νέα Τάξη Πραγμάτων και που στο παρελθόν ο κ. Πάγκαλος τον έχει στολίσει με αρκετά "διακοσμητικά"» (Αλ. Φωκάς - «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ» Ρίζου).

Ασφαιρα πυρά

«Τα νέα πρόσωπα, "λαμπερά" και μη, δε φαίνεται να ικανοποιούν και να ενθουσιάζουν το εκλογικό σώμα, που εξακολουθεί να τηρεί αποστάσεις. Μήπως, όμως, προσελκύει ο πολιτικός λόγος και ικανοποιούν τα προεκλογικά προγράμματα των κομμάτων εξουσίας; Και στην τελευταία αντιπαράθεση για την Οικονομία στη Βουλή, η κοινή γνώμη παρακολούθησε μια ανούσια μάχη μεταξύ του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή. Ηταν μάχη με άσφαιρα πυρά, με λόγους κενούς περιεχομένου. Εδειξαν και τα δυο κόμματα ότι δεν έχουν διαμορφώσει συγκεκριμένα προγράμματα, δεν έχουν προτάσεις ή κρατούν "κλειστά τα χαρτιά τους", επειδή αν τα ανοίξουν θα απογοητεύσουν τους ψηφοφόρους» (Βικτ. Νέτας - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ