Τετάρτη 27 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΩΜΗ.-- Ενας 16χρονος Αφγανός βρέθηκε νεκρός κάτω από σωρούς καρπούζια μέσα σε ένα φορτηγό προερχόμενο από την Ελλάδα, κοντά στο Ρίμινι.

ΓΚΡΟΖΝΙ.-- Εννέα Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με ένοπλους αυτονομιστές στην Τσετσενία τις τελευταίες 48 ώρες. Οι ρωσικές δυνάμεις από την πλευρά τους συνέλαβαν περίπου 150 άτομα.

ΤΟΚΙΟ.-- Πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για την ανάπτυξη και εκμετάλλευση μεγάλης πετρελαιοφόρας περιοχής στο Αζαντεγκάν του Ιράν βρίσκεται κονσόρτσιουμ δημόσιων και ιδιωτικών ιαπωνικών επιχειρήσεων, δήλωσε χτες ο υπουργός Εμπορίου της Ιαπωνίας, Τακέο Χιρανούμα.

ΤΖΟΡΤΖΤΑΟΥΝ.-- Η βρετανική εταιρία «Severn Trent», που ελέγχει την εταιρία ύδρευσης της Γουιάνα, ανακοίνωσε χτες πως θα σταματήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβρη την παροχή νερού σε 147.000 καταναλωτές αυτής της πρώην βρετανικής αποικίας, επειδή έχουν αφήσει απλήρωτους λογαριασμούς, συνολικής αξίας 3,8 εκατομμυρίων δολαρίων!

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Σε εμπρησμό απέδωσαν χτες πράκτορες του FBI την πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή στο Ισλαμικό Κέντρο Σαβάνα της Τζόρτζια, που ευτυχώς δεν προκάλεσε κανέναν τραυματισμό.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ