Παρασκευή 27 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
«Αφωνοι δικαιούχοι»

«Οι εισαγγελείς έχουν μείνει άφωνοι με τα εκατομμύρια ευρώ που διακινήθηκαν μεταξύ διακεκριμένων αθηναϊκών χρηματιστηριακών εταιρειών προκειμένου να καθαρισθούν και να διαμοιρασθούν άσπιλα και αμόλυντα σε άγνωστους για την ώρα δικαιούχους» (από το πρώτο θέμα στο ΒΗΜΑ).

Εχουν κέρδη, θέλουν περισσότερα

«Οι επιχειρήσεις που είχαν εξορμήσει τυχοδιωκτικά στο εξωτερικό, όταν η παγκοσμιοποίηση υποσχόταν μια νέα Γη της Επαγγελίας, επιστρέφουν σιγά σιγά στο σπίτι. Ο κόσμος μας, που μας έλεγαν πως είχε γίνει πολύ μικρός, ξαναγίνεται μεγάλος (...). Με αυξημένο κόστος μεταφοράς, λόγω του ακριβού πετρελαίου, τα οφέλη από τους μισθούς πείνας των Κινέζων εργατών γίνονται μηδαμινά. Η εφημερίδα "Γουόλ Στριτ Τζόρναλ" καταγράφει ένα κύμα φυγής αμερικανικών επιχειρήσεων από τις εξωτικές αγορές όπου τις είχαν οδηγήσει οι σειρήνες της παγκοσμιοποίησης: χαλυβουργικές επιχειρήσεις, βιομηχανίες μπαταριών, εταιρείες επίπλων και κλιματιστικών, που είχαν πετάξει χιλιάδες ντόπιους εργαζόμενους στον δρόμο για να κυνηγήσουν υπερκέρδη στο εξωτερικό (...). Το 90% του παγκοσμίου εμπορίου (σε τόνους) ταξιδεύει σήμερα σε όλον τον κόσμο με πλοία» (η καταγραφή στα ΝΕΑ).

Επιθυμητός ο λύκος στα πρόβατα

«Η εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα σε οποιαδήποτε μορφή παροχής ιατρικών υπηρεσιών, είτε κλασικής σωματικής, είτε ψυχικής φύσης, είναι πλέον όχι μόνο αναπόφευκτη, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις επιθυμητή γιατί αυξάνει την ποσότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά διευρύνει και τον καλώς εννοούμενο ανταγωνισμό» (ο ψυχίατρος, διοικητής της Γ΄ Υγειονομικής Περιφέρειας (Κεντρική Μακεδονία), Δ. Βαρτζόπουλος, με αφορμή τη Μέρα Κατά των Ναρκωτικών / ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ