Τετάρτη 26 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Προεδρικές εκλογές διεξάγονται σήμερα στη Συρία, με τρεις υποψηφίους: Τον επί 20 χρόνια Πρόεδρο της χώρας, Μπασάρ Χαφέζ Ασαντ, τον πρώην υπουργό Αμπντάλα Σάλουμ Αμπντάλα και τον γγ του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Μετώπου, Μαχμούντ Αχμαντ Μάρεϊ. Σε κοινή ανακοίνωση των ΥΠΕΞ τους, ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία και Ιταλία προαναγγέλλουν ότι δεν αναγνωρίζουν το αποτέλεσμα και υποστηρίζουν ότι οι εκλογές «δεν είναι ούτε ελεύθερες ούτε δίκαιες».

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Το Συμβούλιο των Φρουρών ανακοίνωσε πως ενέκρινε χτες 7 από τις 570 υποψηφιότητες που είχαν κατατεθεί για να διεκδικήσουν το αξίωμα του Προέδρου στις εκλογές της 18ης Ιούνη. Πληροφορίες διεθνών πρακτορείων ανέφεραν πως απορρίφθηκαν οι υποψηφιότητες του πρώην Προέδρου Μ. Αχμαντινετζάντ και του αντιπροέδρου Ε. Τζαχανγκίρι. Μεταξύ των επτά υποψηφίων είναι οι λεγόμενοι συντηρητικοί Σαΐντ Τζαλιλί, Αμιρχοσεΐν Γκαζιζαντέχ - Χασεμί, Εμπραχίμ Ραϊσί, ο στρατηγός Μοχσέν Ρεζαΐ, ο Αλιρεζά Ζακανί και οι λεγόμενοι εκσυγχρονιστές, Αμπντολνασέρ Χεματί και Μοχσέν Μεχραλιζαντέχ.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Τουλάχιστον ένας νεαρός διαδηλωτής έπεσε χτες νεκρός από αστυνομικά πυρά κοντά στην πλατεία Ταχρίρ της Βαγδάτης μετά το τέλος διαδήλωσης κατά της ατιμωρησίας της δολοφονικής αστυνομικής καταστολής από τον Οκτώβρη του 2019.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-- Το υπουργείο Αμυνας της Κύπρου ανακοίνωσε το θάνατο ενός 32χρονου αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς στο πλαίσιο χτεσινής άσκησης στην Τροοδίτισσα. Ο αξιωματικός φέρεται να έπεσε από ύψος περίπου 80 μέτρων σε χαράδρα.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ