Τρίτη 26 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: Παράσταση διαμαρτυρίας για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία έκαναν χτες στο δήμαρχο Νέας Σμύρνης (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) οι συμβασιούχοι του δήμου. Ο Γ. Κουτελάκης προσπάθησε να πείσει ότι η διοίκηση του δήμου αναγκάζεται να κρατά ομήρους τους συμβασιούχους. Είπε ωστόσο ότι τον συμφέρει να έχει συμβασιούχους, ομολογώντας έτσι τη συμφωνία του με το καθεστώς των συμβασιούχων. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων ΟΤΑ.

ΝΑΟΥΣΑ: Σύσκεψη για την οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις επεξεργασίας αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, οργανώνει μεθαύριο Πέμπτη, 28 Μάη, στις 7.30 το βράδυ, στο Εργατικό Κέντρο της Νάουσας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών. Οι βιομήχανοι, στους οποίους ήδη χαρίστηκαν πάνω από 40 εκατ. ευρώ, εκβιάζουν χιλιάδες εργαζόμενους να δουλεύουν χωρίς ένσημα με συνέπεια στο χρόνο συνταξιοδότησης να μη δικαιούνται επίδομα ανεργίας και εποχικό επίδομα.

«ΙΡΙΣ»: Την προσπάθεια της διοίκησης της εταιρείας προαγωγής ψυχοκοινωνικής υγείας παιδιών και ενηλίκων «Ιρις» να τρομοκρατήσει εργαζόμενες που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, καταγγέλλει το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών. Οι εργαζόμενες Φωτεινή Ξινού και Αφροδίτη Λάζου ξεκίνησαν στις 16 Μάη επίσχεση εργασίας, επειδή η διοίκηση του ξενώνα τους χρωστά μισθούς τριών μηνών και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα. Προσπαθώντας να τις τρομοκρατήσει, η εργοδοσία τους έστειλε εξώδικο με το οποίο τις απειλεί ότι αν δε γυρίσουν στη δουλειά θα απολυθούν. Μάλιστα ζητά από τις δικαστικές αρχές να κηρύξει την κινητοποίηση παράνομη και καταχρηστική.

ΙΓΜΕ: Πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης έκαναν χτες οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ, διεκδικώντας προσλήψεις επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού, κονδύλια για την έρευνα και τη μισθοδοσία κ.ά. Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται σε κατάληψη του κτιρίου του Ινστιτούτου, με απαγόρευση της εισόδου στη διοίκηση.

«ΙΝΦΟΚΟΥΕΣΤ»: Τέσσερις εργαζόμενους απέλυσε την προηγούμενη εβδομάδα η διοίκηση της εταιρείας «Infoquest», ενώ δεκάδες απολύσεις σχεδιάζονται μέσα στο καλοκαίρι και στην «First Data Hellas».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ