Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αγωνιστική επαγρύπνηση

Με την προχτεσινή πρωτοβουλία που πήρε το ΚΚΕ με τις επισκέψεις σε πρεσβείες χωρών της Μέσης Ανατολής - πρωτοβουλία που εν πολλοίς θάφτηκε από τα αστικά ΜΜΕ - ανέδειξε δύο βασικά στοιχεία: Πρώτον, την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με τις απειλές προς το Ιράν, την επιθετικότητα ενάντια στο Λίβανο, στη Συρία και τη διαιώνιση της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού, που είτε είναι αποκλεισμένος στη Λωρίδα της Γάζας, είτε υπό κατοχή στη Δυτική Οχθη. Δεύτερον, ότι σε αυτά τα σχέδια συμμετέχει και η ελληνική κυβέρνηση για λογαριασμό της ντόπιας πλουτοκρατίας, που διεκδικεί ρόλο στις ενδοϊμπεριαλιστικές διευθετήσεις, οι οποίες είναι φανερό ότι κορυφώνονται στην ευρύτερη περιοχή και έχουν στο στόχαστρο, πέρα από την κατανομή γεωστρατηγικών θέσεων, και τον πολύ φυσικό, ενεργειακό πλούτο που υπάρχει στην περιοχή.

Το ΚΚΕ με την πρωτοβουλία αυτή διατράνωσε για άλλη μια φορά τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στους λαούς της περιοχής υπογραμμίζοντας την απαίτησή του να υπάρξει σεβασμός της κυριαρχίας της κάθε χώρας, ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστική απειλή με όποιο πρόσχημα και αν αυτή εμφανίζεται. Για το ΚΚΕ αυτό είναι το κύριο. Οτι οι ίδιοι οι λαοί πρέπει να είναι αυτοί που θα αποφασίζουν για την τύχη τους και δεν έχουν ανάγκη από «σερίφηδες - προστάτες».

Με την παρέμβασή του το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό μας ότι η στάση των αστικών κυβερνήσεων, σήμερα του ΠΑΣΟΚ, χτες της ΝΔ, αλλά και όσων στηρίζουν τον ευρωμονόδρομο, εμπλέκει το λαό μας σε επικίνδυνα παιχνίδια. Η σύσφιξη των σχέσεων της Ελλάδας με το κράτος του Ισραήλ που δολοφονεί, δεν έχει καμιά σχέση με τα συμφέροντα των λαών. Η μεσολάβηση του Γ. Παπανδρέου, ως προέδρου της ελληνικής κυβέρνησης και της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς» (σημειωτέον, ο Εχούντ Μπάρακ, υπουργός Αμυνας του Ισραήλ, είναι ο αντιπρόεδρος) για τη δήθεν επίλυση του Παλαιστινιακού, δεν έχει καμία σχέση με μια δίκαιη λύση. Αποσκοπεί στην παγιοποίηση ενός καθεστώτος που θα βολεύει το κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ και τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. Στόχος και της συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ είναι να υπηρετηθεί η ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία της πλουτοκρατίας και των δύο χωρών ιδιαίτερα σε μια περίοδο που βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση, οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και ανταγωνισμοί και διευρύνονται οι ανάγκες του κεφαλαίου για πρώτες ύλες και ενέργεια. Το ίδιο ισχύει και με τη λεγόμενη ελληνοτουρκική προσέγγιση στα πλαίσια συμμετοχής στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και ενώσεις και τους καταμερισμούς ρόλων υπέρ των μονοπωλίων και ενάντια στους λαούς.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση το ΚΚΕ καλεί πρώτα απ' όλα τον ελληνικό λαό σε αγωνιστική επαγρύπνηση από κοινού με τους λαούς της ευρύτερης περιοχής και να μη δώσουν καμία βάση στη δήθεν ευαισθησία των ιμπεριαλιστών. Αυτό που απαιτείται είναι να δυναμώσει η ανειρήνευτη ταξική αντιιμπεριαλιστική πάλη σε ρήξη με το ίδιο το κεφάλαιο σε κάθε χώρα, για να ανοίξει ο μόνος δρόμος που μπορεί να εξασφαλίζει την ευημερία και ειρηνική συνύπαρξη των λαών, ο δρόμος της ρήξης με τα μονοπώλια.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ