Παρασκευή 25 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΪΡΟ.-- Ουρές σχημάτισαν και χτες οι Αιγύπτιοι στα εκλογικά τμήματα της χώρας κατά τη δεύτερη και τελευταία ημέρα των πρώτων προεδρικών εκλογών μετά την εκδίωξη Μουμπάρακ από την εξουσία. Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά στις 29 Μαΐου και εφόσον δεν υπάρξει κανένας υποψήφιος που να συγκεντρώσει περισσότερο από 50%, θα πραγματοποιηθεί β' γύρος μεταξύ των δύο υποψηφίων που θα έχουν συγκεντρώσει τα μεγαλύτερα ποσοστά στις 16 - 17 Ιουνίου.

ΣΑΝΑ'Α.-- Συνεχίζει ο υεμενίτικος στρατός τις επιχειρήσεις στο νότο της χώρας, με επίκεντρο την επαρχία Αμπιγιάν, ενάντια σε μαχητές της ισλαμιστικής «αλ Κάιντα της αραβικής χερσονήσου». Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες σκοτώθηκαν 33 μαχητές. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της βδομάδες, καμικάζι της «αλ Κάιντα» ανατινάχθηκε σε στρατόπεδο εκπαίδευσης στη Σάνα'α σκοτώνοντας περίπου 100 στρατιώτες και τραυματίζοντας πολλαπλάσιους σε αντίποινα για τις επιχειρήσεις αυτές.

ΛΙΜΑ.-- Επτά παιδιά σε μια κοινότητα ιθαγενών στην Καμανά, στο νοτιοανατολικό του Περού στον Αμαζόνιο έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο και τον Μάιο εξαιτίας δαγκωμάτων από νυχτερίδες που είχαν προσβληθεί από λύσσα, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας στη Λίμα. Οι αρχές έστειλαν κατεπειγόντως ομάδες για τον εμβολιασμό του πληθυσμού και την παροχή βοήθειας στους πληγέντες πολίτες, που ζουν σε απομονωμένες περιοχές οι οποίες είναι προσβάσιμες μόνο μετά από πολύωρη πλοήγηση σε παραπόταμους του Αμαζονίου, σε πυκνή ζούγκλα.

ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ.-- Απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο μετρό του Σάο Πάολο, της πολυπληθέστερης μεγαλούπολης της Βραζιλίας, μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση της δημόσιας επιχείρησης για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης. Οι εργαζόμενοι απαιτούν μείωση των ωρών εργασίας σε εβδομαδιαία βάση από τις 40 στις 36 και αυξήσεις 30% (14,99% σε πραγματικές τιμές) ενώ η επιχείρηση προσφέρει αυξήσεις 4,5% (σε πραγματικές τιμές).

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η εταιρεία «Hewlett Packard» ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να περικόψει 27.000 θέσεις εργασίας, ή περίπου το 8% του εργατικού της δυναμικού στο πλαίσιο της πολυετούς διαδικασίας αναδιοργάνωσης για την εξοικονόμηση από 3 έως 3,5 δισ. δολάρια ως τα τέλη του 2014. Η HP δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το σε ποιες χώρες ή μονάδες της πρόκειται να γίνουν οι περισσότερες από τις απολύσεις.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ