Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Μέρα αντιδράσεων ήταν η χτεσινή με τη μεγαλύτερη κίνηση στα αεροδρόμια των ΗΠΑ, λόγω των μετακινήσεων για τη «μέρα των Ευχαριστιών». Αρκετοί επιβάτες αρνήθηκαν να υποστούν τον έλεγχο των σαρωτών σώματος που έχουν εγκατασταθεί στα αεροδρόμια και παραβιάζουν ακόμη και τα πλέον στοιχειώδη ανθρώπινα και συνταγματικά δικαιώματα.

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Σε 20 παραγκουπόλεις εισέβαλε η αστυνομία, σε μια επιχείρηση κατά των συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά, κι ενώ οι συγκρούσεις συμπλήρωσαν τρεις συνεχόμενες μέρες, μετά από επιθέσεις «κακοποιών» σε αστυνομικά τμήματα. Δύο άτομα, φερόμενα ως μέλη συμμορίας, έχασαν τη ζωή τους από αστυνομικά πυρά.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-- Σε τουλάχιστον 160 από τις μεγαλύτερες λίμνες στον κόσμο αυξήθηκε η θερμοκρασία τα τελευταία 25 χρόνια, με τις ευρωπαϊκές λίμνες να καταγράφουν τη μεγαλύτερη αύξηση, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιοποίησε το Εργαστήριο Προώθησης Τζετ της NASA στην Καλιφόρνια.

TEΛ ΑΒΙΒ.-- Με αποκλεισμούς δρόμων, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και μη προώθηση αγροτικών προϊόντων στις κεντρικές αγορές, αντιδρούν οι Ισραηλινοί αγρότες στην απόφαση της κυβέρνησης να μην αυξήσει τον αριθμό των ξένων εργατών γης, που απασχολούνται στο Ισραήλ. Μέχρι τη δεύτερη Ιντιφάντα, οι περισσότεροι εργάτες γης στο Ισραήλ ήταν Παλαιστίνιοι. Εκτοτε, όμως, οι αποκλεισμοί οδήγησαν σε αντικατάστασή τους με κυρίως Ταϊλανδούς εργάτες. Στις διαμαρτυρίες συμμετέχουν και μεγαλοαγρότες, που θέλουν τους Ταϊλανδούς, που είναι κατά πολύ φθηνότεροι και έτσι αυξάνουν τα κέρδη τους.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ